ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κινείται νομικά κατά της ΕΠΟ ο Αλέξης Κούγιας

Κινείται νομικά κατά της ΕΠΟ ο Αλέξης Κούγιας

Ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αντιδρά με αυτό τον τρόπο για την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας που έκανε λόγο για πρόκληση επεισοδίου απ’ τον Αλέξη Κούγια.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία ο Αλέξης Κούγιας προκάλεσε επεισόδιο κατά μέλους της Πειθαρχικής Επιτροπής, ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, περνά στην αντεπίθεση. Όπως έγινε γνωστό θα κινηθεί νομικά κατά των ατόμων που προχώρησαν στην συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται ο κ. Κούγιας πήγε στα γραφεία της Ομοσπονδίας για να υποβάλει αίτηση εξαίρεσης κατά διοικητικού δικαστή της Πειθαρχικής Επιτροπής, επικαλούμενος ότι είναι οπαδός της ΑΕΚ και πάει στο γήπεδό της για να παρακολουθεί αγώνες.

Αυτό που υποστηρίζουν στον Ολυμπιακό, είναι πως η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση για επεισόδιο που δημιούργησε ο Αλέξης Κούγιας, κάτι το οποίο τόσο η ΠΑΕ όσο και ο γνωστός ποινικολόγος αρνούνται κατηγορηματικά. Τονίζουν μάλιστα πως: «οι υπεύθυνοι της ανακοίνωσης θα κληθούν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, αφού πρόκειται για συκοφαντίες».

Διευκρινίζεται μάλιστα πως πριν την εκδίκαση της υπόθεσης του Αλέξη Κούγια, η ΕΠΟ ανακοίνωσε ποινές κατά του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, οι οποίες αφορούν την Γ’ Εθνική. Σύμφωνα με αυτές τιμωρείται με 4,5 μήνες απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα.

«Η συγκεκριμένη τιμωρία δεν έχει προηγούμενο για αντίστοιχα περιστατικά που έχουν εκδικαστεί και επιβληθεί ποινές. Για αυτό και όλα αυτά προκαλούν περίεργους συνειρμούς στους φιλάθλους», υποστηρίζουν απ’ τον Ολυμπιακό.

Για τις ποινές στον Αλέξη Κούγια υποβλήθηκε έφεση και το αίτημά του θα εξεταστεί άμεσα απ’ την Επιτροπή Εφέσεων.