ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Παναιτωλικός-Λαμία 1-2: Σε τροχιά πλέι οφ!

Super League, Παναιτωλικός-Λαμία 1-2: Σε τροχιά πλέι οφ!

Super League: Σπουδαία νίκη της Λαμίας στην έδρα του Παναιτωλικού με 2-1, σε ματς με τέσσερα δοκάρια – Ανέβηκε 6η η ομάδα της Φθιώτιδας και συνεχίζει να ονειρεύεται πλέι οφ!

Η εξαιρετική φέτος Λαμία, έδειξε τα… δόντια της και στην 20η αγωνιστική της Super League. Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου πέρασε νικηφόρα απ’ το Αγρίνιο, απέναντι στον Παναιτωλικό που «καίγεται» πλέον για βαθμούς προκειμένου να αποφύγει τις τελευταίες θέσεις. Το τελικό 2-1 ήρθε μετά από καλό ματς γεμάτο σασπένς.

Οι γηπεδούχοι είχαν τρία δοκάρια, ενώ οι φιλοξενούμενοι ένα, αλλά τα γκολ κάνουν τη διαφορά κι απ’ αυτά οι φιλοξενούμενοι με Μάλτσι και Νούνιες πέτυχαν δύο για να πάρουν τη νίκη, με την ομάδα του Παναιτωλικού να ισοφαρίζει προς στιγμήν με τον Μαυρία.

Η αναμέτρηση άρχισε με αναγνωριστικό δεκάλεπτο, χωρίς φάσεις στις όποιες προσπάθειες των δύο ομάδων. Αμέσως μετά τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου όμως, η Λαμία «πάγωσε» το Αγρίνιο. Στο 11’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ το οποίο εκτελέστηκε, με τον Μάλτσι να σηκώνεται ψηλότερα και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!

Ο Τσιλούλης με κεφαλιά έστειλε λίγο άουτ την μπάλα στο 14’, ενώ ένα λεπτό μετά ο Καρέλης δοκίμασε να πετύχει ένα εντυπωσιακό γκολ με εναέριο σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε έξω κοντά απ’ τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.

Οι γηπεδούχοι έχασαν πολύ καλή ευκαιρία στο 18’, με τον Ντουάρτε από πλεονεκτική θέση να μην μπορεί να σκοράρει με κεφαλιά. Πέντε λεπτά μετά η Λαμία έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ. Ο Καρλίτος με κόρνερ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μάλτσι δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα.

Το σουτ του Καρλίτος στο 35’ βρήκε τον Καπίνο να διώχνει με το πόδι. Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 45’, ο Παναιτωλικός είχε απίστευτη ευκαιρία για να ισοφαρίσει! Οι γηπεδούχοι είδαν αρχικά τον Χουάνπι να παίρνει κεφαλιά με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Καρέλης σούταρε έχοντας κι αυτός δοκάρι! Δύο δοκάρια στην ίδια φάση και τέλος πρώτου μέρους με τη Λαμία να προηγείται.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τα δεδομένα να αλλάζουν με το… καλησπέρα. Μόλις στο 46’ ο Παναιτωλικός κατάφερε να πετύχει αυτό που δεν έκανε στο τέλος του πρώτου μέρους, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Έγινε γέμισμα στην περιοχή, ο Σενγκέλια έκανε τακουνάκι, η πάσα του Καρέλη κόντραρε στον Τζανδάρη και η μπάλα στρώθηκε στον Μαυρία ο οποίος με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1!

Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά στο 56’ με τον Σενγκέλια να μπαίνει στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο. Οι προσπάθειες των Αμαράλ και Τσιλούλη δεν έφεραν αποτέλεσμα για τη Λαμία, με το ματς να οδηγείται στην τελική του ευθεία. Στο 67’ μάλιστα οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για χέρι πέναλτι, χωρίς να υποδεικνύεται κάτι.

Τα σουτ από Καρλίτος και Ντουάρτε δεν απείλησαν, με τον Παναιτωλικό να χάνει νέα τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί στο 78’! Οι Αγρινιώτες είχαν τρίτο δοκάρι στο ματς, όταν ο Τορεχόν έκανε τη σέντρα και ο Ζοάο Πέδρο με κεφαλιά τράνταξε το οριζόντιο χάνοντας τεράστια ευκαιρία!

Κι αφού οι γηπεδούχοι δεν σκόραραν, «μίλησε» ο νόμος του ποδοσφαίρου. Στο 82’ η Λαμία πήρε για δεύτερη φορά το προβάδισμα. Ο Νούνιες μπήκε στην περιοχή, σούταρε με τον Καπίνο να βρίσκει την μπάλα αλλά να μην καταφέρνει να γλιτώσει την ομάδα του απ’ το 1-2!

Στα τελευταία λεπτά η πίεση του Παναιτωλικού δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα και οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν 1-2! Η Λαμία με τη σπουδαία νίκη που πήρε ανέβηκε στους 27 βαθμούς και είναι πλέον στην 6η θέση! Απ’ την άλλη ο Παναιτωλικός έμεινε στους 14 και δεν μπορεί με τίποτα να ξεφύγει απ’ τις τελευταίες θέσεις.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μαυρίας (90΄ Μπακάκης), Μπ.Ντουάρτε, Στάγιτς, Τορεχόν, Λιάβας, Πέρες (90΄Μπουζούκης), Χατζηθεοδωρίδης (76΄Ζοάο Πέδρο), Καρέλης, Σενγκέλια (65΄Ντίαζ), Χουάνπι (65΄Φρ. Ντουάρτε).

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Νούνιες, Καρλίτος (80΄Τσούκαλος), Ρούμπ.Μαρτίνεθ (73΄Σίντκλεϊ), Σιμόν, Μάλτσι (90΄Κορνέζος), Παπαδόπουλος, Τσιλούλης (73΄ Τόσιτς), Αμαράλ.