ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1: Αποτελεσματικός και μόνος πρώτος!

Super League, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1: Αποτελεσματικός και μόνος πρώτος!

Super League: Πιο «δεμένος» και ανώτερος ο ΠΑΟΚ επικράτησε στο ντέρμπι των πρωτοπόρων του Παναθηναϊκού με 2-1 και απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής – Δύο γκολ ο Ντεσπόντοφ, με πέναλτι του Μπακασέτα το «πράσινο» τέρμα.

Καλύτερος ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι των πρωτοπόρων, επικράτησε 2-1 του Παναθηναϊκού για την 20η αγωνιστική της Super League. Οι Θεσσαλονικείς ήταν αποτελεσματικοί και εκμεταλλεύτηκαν τον εξαιρετικό Ντεσπόντοφ ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ των νικητών, οι οποίοι πλέον απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής! Αντίθετα οι «πράσινοι» υποχώρησαν τρίτοι.

Ο Μπακασέτας με πέναλτι ισοφάρισε προς στιγμήν για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ. Ο Τούρκος ανακάτεψε αρκετές φορές την τράπουλα, αλλά ειδικά η έλλειψη στη θέση του φορ όπου Ιωαννίδης και Σπόραρ ήταν εκτός, ήταν εμφανής και στοίχισε. Πλέον με τη νίκη αυτή ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στους 47, ενώ ο Παναθηναϊκός έμεινε στους 44 και είδε την ΑΕΚ να τον προσπερνά (45) ενώ μειώθηκε κι η απόσταση απ’ τον Ολυμπιακό (41) τον οποίο υποδέχεται στη Λεωφόρο σε μια βδομάδα!

Το μεγάλο παιχνίδι άρχισε με τον ΠΑΟΚ να στοχεύει την πλευρά του Μλαντένοβιτς για να επιτεθεί και τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να πρεσάρει τον αντίπαλο. Οι προσπάθειες στο πρώτο 20λεπτο ουσιαστικά δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικές. Η διεκδίκηση του Μπράντον με τον Ντραγκφόσκι, ή το σουτ του Μπακασέτα που δεν απείλησαν για τις δύο ομάδες.

Η αναμέτρηση κυλούσε με προσπάθειες αλλά χωρίς φάσεις. Μέχρι το 37’ όταν και οι γηπεδούχοι σκόραραν μετά από φάουλ του Μουργκ και κεφαλιά του Κουλιεράκη. Η φάση εξετάστηκε απ’ το VAR και τελικά υποδείχθηκε οφσάιντ οπότε το τέρμα δεν μέτρησε.

Στο 43’ όμως, ο ΠΑΟΚ σκόραρε κι αυτή τη φορά το γκολ μέτρησε. Με τον Παναθηναϊκό να «πληγώνεται» και πάλι στο αμυντικό transition. Οι γηπεδούχοι έκαναν την αντεπίθεση με τον Τάισον να πασάρει στον Ντεσπόντοφ, ο Βούλγαρος από δεξιά με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Ντραγκόφσκι για το 1-0!

Μετά το γκολ ακολούθησε ένταση ανάμεσα στους πάγκους των δύο ομάδων. Η νευρικότητα ήταν χαρακτηριστικό του ματς έτσι κι αλλιώς.

Στις καθυστερήσεις ο Αράο έπιασε ωραίο σουτ έξω απ’ την περιοχή, με τον Κοτάρσκι να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Απ’ την εκτέλεση ο Ούγκο πήρε την κεφαλιά, με τον Κροάτη τερματοφύλακα να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος με τον ΠΑΟΚ να προηγείται.

Ο Φατίχ Τερίμ προχώρησε σε τρεις αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου μέρους, κάνοντας σε ακόμη ένα ματς σημαντικές παρεμβάσεις. Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου 45λεπτου, ο Τάισον πάτησε τον Μπακασέτα εντός περιοχής. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν και το VAR ειδοποίησε τον Σάγκι να πάει να δει τη φάση, όπως κι έγινε. Ο Νορβηγός ρέφερι υπέδειξε πέναλτι. Ο Τάσος Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση στο 51’ και με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ισοφάρισε σε 1-1!

Ο Μουργκ σκόραρε στο 54’ με το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ. Όμως ο ΠΑΟΚ δεν άργησε καθόλου να πάρει και πάλι το προβάδισμα. Στο 56’ με τον Τάισον που πέρασε τον Βαγιαννίδη, έκανε τη σέντρα, ο Σάστρε άφησε την μπάλα και ο Ντεσπόντοφ νίκησε για δεύτερη φορά τον Ντραγκόφσκι για το 2-1!

Λίγο μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Αράο έδιωξε και ο Μουργκ σούταρε, με τον Ντραγκόφσκι να μπλοκάρει στη γωνία του. Ο Παναθηναϊκός στο 70’ έγινε απειλητικός, όταν η σέντρα του Κώτσιρα και η προβολή του Μπακασέτα, βρήκαν σε ετοιμότητα τον Κοτάρσκι που έδιωξε σε κόρνερ.

Η είσοδος των Ζίβκοβιτς και Κωνσταντέλια έδωσε ενέργεια στον ΠΑΟΚ και απόλυτο έλεγχο ουσιαστικά στο «δικέφαλο». Ο Κωνσταντέλιας στο 74’ έκανε ωραία ενέργεια, πέρασε τον Κώτσιρα, με το σουτ που επιχείρησε να μην ανησυχεί τον Ντραγκόφσκι. Στο 80’ μετά από ωραία κυκλοφορία μπάλας, ο Κωνσταντέλιας εντός περιοχής σούταρε, αλλά ο Πολωνός τερματοφύλακας έδιωξε σε κόρνερ.

Απ’ την εκτέλεση του Ζίβκοβιτς, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε, με τον Μπράντον να κάνει την τελική άστοχα, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Ο Μάρκος Αντόνιο στο 83’ πήρε την κεφαλιά απ’ τη σέντρα του Κωνσταντέλια, με την μπάλα να φεύγει εκτός.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 86! Ο Μπερνάρ βρήκε τον Μλαντένοβιτς μέσα στην περιοχή, ο Σέρβος μπακ πλάσαρε με τον Κοτάρσκι να σώζει την ομάδα του!

Οι «πράσινοι» έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση και στο 90+5’! Ο Λημνιός με τον Μπερνάρ συνδυάστηκαν, ο Βραζιλιάνος έκανε το γύρισμα με τον Γεντβάι να αστοχεί αμαρκάριστος!

Ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλη νίκη που τον φέρνει στην κορυφή, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός για ακόμη ένα ντέρμπι δεν τα κατάφερε και υποχώρησε τρίτος, έχοντας μπροστά του τα κρίσιμα ματς με Ατρόμητο για το Κύπελλο και Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα.

Διαιτητής: Ρόχιτ Σάγκι (Νορβηγία)

Κίτρινες: Τάισον, Μουργκ, Μπάμπα, Κουλιεράκης – Τζούρισιτς, Μπερνάρ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (88’ Σβαμπ), Μουργκ (78’ Μάρκος Αντόνιο), Τάισον (72’ Κωνσταντέλιας), Ντεσπόντοφ (72’ Α. Ζίβκοβιτς), Μπράντον (88’ Τζίμας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (64’ Λημνιός), Μπακασέτας, Μαντσίνι (88’ Βιλένα), Βίτορ Ουγκό (46’ Τζούρισιτς), Γέντβαϊ, Αϊτόρ (46’ Μπερνάρ), Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ (46’ Τσέριν), Αράο.