ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλεξάντερ Τσέφεριν: «Φεύγω κουρασμένος»

Αλεξάντερ Τσέφεριν: «Φεύγω κουρασμένος»

Το 2027 τελειώνει η θητεία του Αλεξάντερ Τσέφεριν στην προεδρεία της UEFA και μαζί η παρουσία του στο ποδόσφαιρο, με τον ίδιο να δηλώνει εξαντλημένος από «μάχες» όπως την εποχή του Covid-19 και με την European Super League.

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν αποφάσισε να αποτελέσει παρελθόν για το ποδόσφαιρο, μετά το τέλος της θητείας του στον προεδρικό θώκο της UEFA. Ο Σλοβένος έκανε δηλώσεις στην εφημερίδα «Delo» της πατρίδας του. Εκεί τόνισε πως η κούραση που αισθάνεται είναι η βασική αιτία για την απόφαση αυτή.

«Πριν από λίγους μήνες συνειδητοποίησα ότι τις Δευτέρες, όταν επιστρέφω στην Ελβετία (έδρα της UEFA), μερικές φορές με πιάνει το στομάχι μου και νιώθω κουρασμένος», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Κουράστηκα να πολεμώ την πανδημία της Covid-19, δύο πολέμους, έργα χωρίς νόημα όπως η ευρωπαϊκή Super League και διάφορες ηθικές αρχές που σου ρίχνουν κορμούς κάτω από τα πόδια».

Η τελευταία αναφορά ήταν… μπηχτή για τον Ζβόνιμιρ Μπόμπαν ο οποίος παραιτήθηκε λόγω διαφωνιών με τον Τσέφεριν. Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν κατέληξε:

«Αισθάνομαι περήφανος που είμαι ο καπετάνιος ενός πλοίου που θα αποπλεύσει τα επόμενα τρία χρόνια. Τόσο στον αθλητισμό όσο και στην πολιτική, οι άνθρωποι κολλάνε στις καρέκλες γιατί είτε δεν αποβάλλονται από τον οργανισμό είτε δεν πεθαίνουν. Αυτό δεν είναι καλό».

Πάντως ο Σλοβένος δικηγόρος δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τα σχέδιά του πως σκέφτεται να κατέβει στην πολιτική.