ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Ολυμπιακός - ΟΦΗ 4-0: Πρόβα για Ευρώπη με «ντόρτια» υπό το βλέμμα Μεντιλίμπαρ

Super League, Ολυμπιακός - ΟΦΗ 4-0: Πρόβα για Ευρώπη με «ντόρτια» υπό το βλέμμα Μεντιλίμπαρ
Eurokinissi

Super League: Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε 4-0 του ΟΦΗ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και στρέφεται στην πρώτη «μάχη» με τη Φερεντσβάρος.

Εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ, σε μία κρίσιμη «μάχη» για τη Super League. Και οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν το… μεταβατικό στάδιο με το καλύτερο πρόσημο.

Το «συγκρότημα» του Πειραιά παρουσιάστηκε στο ματς του Σαββάτου (10/02) με τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο στην άκρη του πάγκου, ως υπηρεσιακός, μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Κάρλος Καρβαλιάλ και την διαφαινόμενη έλευση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Μάλιστα, ο Βάσκος προπονητής έδωσε το «παρών» στο «Γ. Καραϊσκάκης» όπου παρακολούθησε ιδίοις όμμασιν την αναμέτρηση.

Ο Ισπανός κόουτς αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στην άκρη του πάγκο των Πειραιωτών την ερχόμενη Πέμπτη (15/02) στην πρώτη «μάχη» με την Φερεντσβάρος. Και στην… πρόβα πριν τις αναμετρήσεις με τους Μαγυάρους, είδε τους νέους του παίκτες να αποδίδουν ωραίο ποδόσφαιρο, παίρνοντας μία εύκολη νίκη, χάρις στα τέρματα των Μασούρα (6’), Ελ Κααμπί (10’), Ποντένσε (34’) και Φορτούνη (58’).

«Καθάρισε» από το πρώτο δεκάλεπτο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν την αμυντική γραμμή των Κρητικών και εκμεταλλεύτηκαν το πρώτο μεγάλο λάθος του Όμιλου. Ήταν το 6ο λεπτό, όταν ο Μπάουμαν προσπάθησε να διώξει τη βαθιά μπαλιά προς τον Μασούρα, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Έλληνα μεσοεπιθετικό, του… στρώθηκε μπροστά του και ο διεθνής άσος με πλασέ σε κενή εστία έγραψε το 1-0.

Πριν συμπληρωθούν δέκα λεπτά αγώνα, ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και έδωσε σαφές προβάδισμα στους Πειραιώτες. Συγκεκριμένα, ο Μαροκινός άσος σκόραρε με πλασέ από τη μικρή περιοχή, εκμεταλλευόμενος τη φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενούμενων.

Μάλιστα, το «συγκρότημα» του Σωτήρη Συλαΐδόπουλου εκμεταλλεύτηκε ένα ακόμα ολέθριο λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων, όταν στο 34’ ο Γκαγιέχος έδιωξε πάνω στον Ποντένσε, ο Πορτογάλος μπήκε στην περιοχή, απέφυγε τον Γιαννούλη και με πλασέ διαμόρφωσε το 3-0.

Η πρώτη… υποψία φάσης του ΟΦΗ στον αγώνα ήρθε στο 37’ όταν ο Βούρος πήρε την κεφαλιά, στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, παράλληλα από την εστία του Πασχαλάκη.

Σχεδόν άμεσα, ο Ολυμπιακός έχασε μία ακόμα ευκαιρία, όταν στο επόμενο λεπτό, ο Ποντένσε έκανε εξαιρετική μπαλιά στον Μασούρα, ο οποίος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Μπάουμαν έδιωξε σε κόρνερ.

Μάλιστα, στο 39’ ο Κάρμο είχε δοκάρι, όταν σε κομπίνα των «ερυθρόλευκων» σε κόρνερ, ο Πορτογάλος αμυντικός «έπιασε» το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μπάουμαν, ο οποίος στη συνέχεια πήρε το φάουλ από τον Τσικίνιο.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, ο Ισέκα βρέθηκε στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά δεν έκανε όπως θα ήθελε το κοντρόλ και ο Πασχαλάκης έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε, ενώ στο 43’ το γυριστό σουτ του Ποντένσε, από την πάσα του Μασούρα, πέρασε άουτ.

Το «τελείωσε» ο Φορτούνης και άρχισε η διαχείριση

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το ματς. Ήτοι με γκολ του Ολυμπιακού στην πρώτη του, ουσιαστικά, επίσκεψή του στην αντίπαλη περιοχή. Συγκεκριμένα, στο 58’ ο Τσικίνιο έκανε εξαιρετική κάθετη στον Φορτούνη, που έφυγε στην «πλάτη» της άμυνας των Κρητικών, κρέμασε τον Μπάουμαν και διαμόρφωσε το 4-0.

Η έκταση του σκορ έδωσε την ευκαιρία στον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο να κάνει διαχείριση, ενόψει του αγώνα με την Φερεντσβάρος στο «Γ. Καραϊσκάκης», το απόγευμα της Πέμπτης (15/02).

Ο Έλληνας τεχνικός έδωσε την ευκαιρία στους Αγιούμπ Ελ Κααμπί, Κώστα Φορτούνη, Σαντιάγκο Έσε και Γιώργο Μασούρα να πάρουν «ανάσες» ενόψει του ματς με τους Ούγγρους, με τους Στέφαν Γιόβετιτς, Γιοβάν Καμπράλ, Βιθέντε Ιμπόρα και Φραν Ναβάρο να τους αντικαθιστούν.

Πάντως, παρά τις αλλαγές, ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει καλή εικόνα στην αναμέτρηση και στο 73’ έχασε μία μεγάλη ευκαιρία για ένα ακόμα τέρμα, όταν ο Αλεξανδρόπουλος έκανε το γύρισμα στον Καμπράλ, αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε σε κενή εστία να σκοράρει.

Οι καλές στιγμές του παιχνιδιού ολοκληρώθηκαν στο 79’ με το δοκάρι του Μπάκιτς. Ο άσος των Κρητικών εκτέλεσε απ’ ευθείας το φάουλ από τον άξονα, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη και πέρασε άουτ.

Ολυμπιακός (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε (71' Ιμπόρα), Τσικίνιο, Μασούρας (77' Ναβάρο), Φορτούνης (61' Καμπράλ), Ποντένσε (46' Αλεξανδρόπουλος), Ελ Κααμπί (61' Γιόβετιτς).

ΟΦΗ (Πεπ Μελ): Μπάουμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης (46' Τοράρινσον), Αμπάντα, Γκλάζερ, Γκαγιέχος (46' Μοσκέρα), Μπάκου, Μπάκιτς, Αποστολάκης (61' Χιμένεθ), Ισέκα (61' Λουίζ Φελίπε).

Σχετικές ειδήσεις