ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Κηφισιά-Βόλος 0-0: «Χρυσός» βαθμός για τους φιλοξενούμενους

Super League, Κηφισιά-Βόλος 0-0: «Χρυσός» βαθμός για τους φιλοξενούμενους

Super League: Παίζοντας με παίκτη λιγότερο για όλο το δεύτερο μέρος ο Βόλος με σχετική άνεση κράτησε το 0-0 στην έδρα της Κηφισιάς και πήρε βαθμό σα νίκη – Είχαν δοκάρι οι γηπεδούχοι.

Το 0-0 θεωρητικά δεν βολεύει ούτε την Κηφισιά ούτε τον Βόλο μετά το μεταξύ τους ματς για την 22η αγωνιστική της Super League. Όμως η ομάδα της Μαγνησίας πέρα απ’ το γεγονός πως έπαιζε εκτός έδρας, χρειάστηκε να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο σε όλο το δεύτερο μέρος, λόγω της αποβολής του Ασλανίδη.

Έτσι ο ένας βαθμός είναι «χρυσός» για τους Βολιώτες, καθώς με αυτόν ανέβηκαν στους 17 και είναι τρίτοι απ’ το τέλος, κρατώντας την Κηφισιά πίσω τους με 16 βαθμούς και στην προτελευταία θέση. Όλα αυτά σε ένα ματς που όποιο ρυθμό είχε ήταν στο πρώτο μέρος, καθώς στο δεύτερο κυριάρχησε η σκοπιμότητα και η έλλειψη ρυθμού για να υπάρξουν σοβαρές απειλές στις δύο εστίες.

Η αναμέτρηση άρχισε με την Κηφισιά να φτάνει κοντά στο γκολ στο 3ο λεπτό. Ο Μενέντεζ εντός περιοχής έκανε το σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να σώζεται η φιλοξενούμενη ομάδα.

Η συνέχεια είχε ένταση με τις αντιδράσεις του Αχιλλέα Μπέου αναφορικά με τα άτομα που ήταν στις εξέδρες του γηπέδου της Καισαριανής. Γι’ αυτό και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 20’. Ο Κόμπα βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι στον Αναγνωστόπουλο με τον πορτιέρε της Κηφισιάς να έχει εκπληκτική αντίδραση, η μπάλα γύρισε στον Κόμπα που εκ νέου έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει.

Τα σουτ από Γκόμπελιτς και Μενέντεζ δεν έφεραν αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους που προσπάθησαν να είναι πιο πιεστικοί. Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 45’ και αφορούσαν τον αριθμό των παικτών. Ο Ασλανίδης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη (η πρώτη στο 33’) κι αυτόματα αποβλήθηκε αφήνοντας την ομάδα του Βόλου με 10 παίκτες. Με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο.

Ο Τετέι στο 52’ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κόβατς στην πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου μέρους. Οι φιλοξενούμενοι τέσσερα λεπτά μετά «απάντησαν» στις ευκαιρίες, με την κεφαλιά του Καλογερόπουλου να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Αναγνωστόπουλο.

H Κηφισιά ήθελε να πιέσει και κυκλοφορούσε την μπάλα, ενώ ο Βόλος με παίκτη λιγότερο έκλεισε χώρους σε πιο παθητικό ρόλο. Φάσεις με δυσκολία μπορούσαν να δημιουργηθούν, με τις στατικές φάσεις να είναι αρκετές, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Το σουτ του Τανζανιά στο 89’ δεν απείλησε τον Κόστιτς. Χωρίς καμία άλλη φάση η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην ολοκλήρωσή της, με τον Βόλο να κρατά με άνεση το μηδέν στο δεύτερο μέρος, παρότι με παίκτη λιγότερο. Γι’ αυτό και οι φιλοξενούμενοι ήταν σαφώς ικανοποιημένοι απ’ την ισοπαλία.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Τσάπαν, Γκόμπελιτς(82' Γιόβανσιτς), Μιλίσεβιτς, Τεσέιρα, Σολόα (66' Σναϊντερλάν), Κανατζίγια, Μενέντες, Μπιφουμά, Τετέι, Κλωναρίδης (67' Ίλιεφ).

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κόβατς, Άλχο, Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Μύγας, Γκλάβτσιτς (45+1' Ράτσιτς), Μπαριέντος (53' Τσοκάνης), Ντε Καμπς (53' Τρουιγιέ), Κόμπα, Ασεχνούν (89' Μωραΐτης), Γκαρσία.