ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Λαμία-Αστέρας Τρ. 2-1: Ματσάρα, ανατροπή και νίκη play off οι γηπεδούχοι!

Super League, Λαμία-Αστέρας Τρ. 2-1: Ματσάρα, ανατροπή και νίκη play off οι γηπεδούχοι!

Super League: Εκπληκτικό παιχνίδι για την 6η θέση της βαθμολογίας με τη Λαμία να νικά με ανατροπή 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης, έχοντας πρωταγωνιστές τον σκόρερ Καρλίτος και τον εκπληκτικό Κοσέλεφ – Δύο πέναλτι στο ματς, χαμένο για τους φιλοξενούμενους που έπαιξαν για πάνω από ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο!

Λαμία κι Αστέρας Τρίπολης διαφήμισαν το ποδόσφαιρο για την 22η αγωνιστική της Super League. Οι δύο επαρχιακές ομάδες αναμετρήθηκαν στο ντέρμπι της 6ης θέσης. Το σύνολο του Λεωνίδα Βόκολου αν και βρέθηκε να χάνει, έκανε την ανατροπή και πήρε σπουδαία νίκη με 2-1. Έχοντας για πρωταγωνιστές τον σκόρερ των δύο τερμάτων, Καρλίτος και τον εκπληκτικό Κοσέλεφ.

Οι Αρκάδες αναγκάστηκαν να παίξουν για περίπου μία ώρα με τις καθυστερήσεις, με παίκτη λιγότερο στο ματς. Ενώ στο 1-1 έχασαν πέναλτι με τον Κοσέλεφ να νικά τον Μιριτέλο. Ένα λεπτό πριν κάνουν το πέναλτι που έκρινε το ματς υπέρ της Λαμίας. Οι γηπεδούχοι στην αρχή της αναμέτρησης είχαν δοκάρι.

Μετά απ’ αυτή τη ματσάρα λοιπόν, η Λαμία «στρογγυλοκάθισε» στην 6η θέση με 33 βαθμούς, πλησιάζοντας τον 5ο Άρη στους 2 βαθμούς. Ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε στους 29 και την 7η θέση.

Οι γηπεδούχοι θέλησαν να μπουν δυνατά στο ματς κι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 3’. Ο Καρλίτος εκτέλεσε απ’ ευθείας φάουλ, «τραντάζοντας» το οριζόντιο δοκάρι της ομάδας της Αρκαδίας.

Παρά την διάθεση της Λαμίας όμως, ο Αστέρας Τρίπολης ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Στο 11ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην κόντρα, ο Μπαρτόλο γύρισε στον Καλτσά κι αυτός από κοντά χωρίς δυσκολία έκανε το 0-1!

Οι Αρκάδες απείλησαν ξανά στο 16’, με τον Αλάγκμπε να κάνει σουτ και να στέλνει λίγο έξω την μπάλα. Δέκα λεπτά μετά η κεφαλιά του Μιριτέλο δεν απείλησε. Ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Αστέρα χάθηκε στο 32’. Ο Κοσέλεφ αρχικά στην κεφαλιά και μετά στο σουτ του Καλτσά, έκανε εκπληκτική διπλή επέμβαση.

Στο 36’ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες, όταν ο Γκαρσία αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε, αφήνοντας την ομάδα της Τρίπολης με παίκτη λιγότερο.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς νεότερες συγκινήσεις. Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τη Λαμία να πιέζει, αλλά στις προσπάθειες Τζανδάρη και Καρλίτος ο Γραμματικάκης ήταν σε ετοιμότητα.

Η Λαμία συνέχισε να έχει την κατοχή και να προσπαθεί να απειλήσει, χωρίς να τα καταφέρνει μέχρι το 68’. Σε εκείνο το λεπτό ήρθε η πρώτη φάση για τους γηπεδούχους στο δεύτερο μέρος και κατέληξε σε γκολ! Ο Καρλίτος με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γραμματικάκη για το 1-1!

Ο Ζουγλής στο 72’ απείλησε με σουτ, αλλά ο Κοσέλεφ κράτησε το σκορ στο 1-1. Τέσσερα λεπτά μετά, έγινε μαρκάρισμα του Σίντκλεϊ στον Καλτσά στα όρια της περιοχής και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι για τον Αστέρα! Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν πως η φάση είναι εκτός περιοχής, αλλά η απόφαση δεν άλλαξε. Στο 78’ ο Μιριτέλο ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Κοσέλεφ να διώχνει και να γίνεται ήρωας της Λαμίας!

Ένα λεπτό μετά, ο Καστάνιο «γκρέμισε» τον Καρλίτος και ο διαιτητής υπέδειξε και δεύτερο πέναλτι, αυτή τη φορά υπέρ της Λαμίας! Στο 81’ ο Ισπανός ανέλαβε την εκτέλεση, χωρίς να κάνει λάθος και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 2-1!

Στις καθυστερήσεις ο Αστέρας δοκίμασε να πιέσει για να απειλήσει με ισοφάριση, ο Τόσιτς σκόραρε για τους γηπεδούχους αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Χωρίς να αλλάξει κάτι το εκπληκτικό παιχνίδι ολοκληρώθηκε με σπουδαία νίκη της Λαμίας με 2-1.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πέτρος Τσαγκαράκης

ΚΟΚΚΙΝΗ: 36΄ Γκαρσία (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κ. Παπαδόπουλος - Γκαρσία, Άλβαρες

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμαράλ (46΄ Σίντκλεϊ), Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σιμόν, Νούνιες, Τζανδάρης, Μαρτίνεθ (57΄ Τόσιτς), Στάνκο (46΄ Σλίβκα), Τσιλούλης (84΄ Κορνέζος), Καρλίτος (84΄ Μάλτσι)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Γκαρσία, Χουχούμης (82΄ Μάντζης), Αλάγκμπε (82΄ Γκος), Γιαμπλόνσκι (67΄ Βαλιέντε), Μπαρτόλο (67΄ Ζουγλής), Κρεσπί (40΄ Άλβαρες), Καλτσάς, Μιριτέλο