ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Δεν πέρασε το αίτημα, κανονικά διεξάγεται το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Super League: Δεν πέρασε το αίτημα, κανονικά διεξάγεται το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Super League: Δεν έλαβε τις ψήφους που θα έπρεπε το αίτημα αναβολής του ντέρμπι της Κυριακής που κατέθεσε ο Ολυμπιακός – Κατά ψήφισαν ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Άρης.

Κανονικά θα διεξαχθεί το ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Super League, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Το αίτημα που είχε καταθέσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός και βρήκε σύμφωνο τον ΠΑΟΚ, δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία που χρειαζόταν στη λίγκα κι έτσι δεν θα υπάρξει αναβολή της αναμέτρησης.

Το μεγάλο ματς θα διεξαχθεί όπως είχε οριστεί, την Κυριακή 18/2 στις 20:30. Θυμίζουμε πως το αίτημα είχε κατατεθεί προκειμένου να είναι ξεκούραστος ο Ολυμπιακός ανάμεσα στα δύο παιχνίδια με τη Φερεντσβάρος. Την ίδια ώρα που ο ΠΑΟΚ ήθελε κάτι ανάλογο γι’ αυτό και συμφωνούσε, καθώς μεσοβδόμαδα έχει τη ρεβάνς κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Για να περάσει η αναβολή χρειαζόταν επτά ψήφους. Έλαβε 7 κι έτσι απορρίφθηκε το αίτημα. 3 ΠΑΕ ψήφισαν «όχι» ενώ υπήρξαν και 4 λευκά, τα οποία μετρούν κατά του αιτήματος. Υπέρ της αναβολής ήταν οι ΠΑΕ:

Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, Βόλος, ΠΑΟΚ, Πανσερραϊκός, ΟΦΗ.

Κατά του αιτήματος ψήφισαν οι ΠΑΕ: ΑΕΚ, Άρης, Παναθηναϊκός.

Τα τέσσερα λευκά ήταν από τις ΠΑΕ: Λαμία, Κηφισιά, ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ την ίδια επιλογή έκανε όπως συνηθίζει και η πλευρά της ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση της Super League αναφέρει:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League τέθηκε σε ψηφοφορία το από 13/2/2024 αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός περί αναβολής του αγώνα “ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός”, που έχει οριστεί για την 18/2/2024.

Επί 14 ψηφισάντων, υπέρ του αιτήματος ψήφισαν 7 Μέλη του Δ.Σ., κατά του αιτήματος ψήφισαν 3 Μέλη του Δ.Σ., ενώ 4 μέλη του Δ.Σ. ψήφισαν "λευκό". Ως εκ τούτου, επειδή δεν επετεύχθη η απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3 των παρόντων, το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό».