ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Κλοπ «έδειξε» και αποθέωσε Τσάμπι Αλόνσο

Ο Κλοπ «έδειξε» και αποθέωσε Τσάμπι Αλόνσο

Δοξαστικά σχόλια του Γιούργκεν Κλοπ για τον Τσάμπι Αλόνσο που ακούγεται έντονα ως αντικαταστάτης του στη Λίβερπουλ – «Ξεχωρίζει απ’ την επόμενη γενιά».

Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει αποφασίσει να ολοκληρώσει την καριέρα του στη Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν. Οι «κόκκινοι» αναζητούν τον αντικαταστάτη του, με το όνομα του Τσάμπι Αλόνσο να ακούγεται ολοένα και περισσότερο. Ειδικά με την εκπληκτική του δουλειά στην Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Ο Ισπανός έχει τις «ασπιρίνες» αήττητες σε όλες τις διοργανώσεις στην τρέχουσα σεζόν με 27 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες σε 31 παιχνίδια, με αποτέλεσμα να είναι στην κορυφή της Bundesliga, στους «16» του Europa League και στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Γερμανίας. Παράλληλα πριν λίγες μέρες συνέτριψαν 3-0 τη Μπάγερν Μονάχου.

Ο Κλοπ σε δηλώσεις του, αποθέωσε τον Τσάμπι Αλόνσο. Δείχνοντας ουσιαστικά πως τον εγκρίνει και με το παραπάνω ως αντικαταστάτη του. Χαρακτηριστικά είπε:

«Ο Τσάμπι κάνει απίστευτη δουλειά. Εάν με ρωτούσατε πριν από οκτώ εβδομάδες για τον Τσάμπι, θα σας έλεγα: “Ω, Θεέ μου”. Πάντα έλεγα ότι οι “δεινόσαυροι”, όπως είναι ο Αντσελότι, ο Μουρίνιο, ο Γκουαρντιόλα, ίσως εγώ, δεν θα κάνουμε καιρό αυτή τη δουλειά . Εντάξει, ο Μουρίνιο ίσως, αλλά όλοι οι υπόλοιποι δεν θα κάνουν αυτή τη δουλειά για τα επόμενα 20 χρόνια. Η επόμενη γενιά είναι ήδη εδώ και θα έλεγα ότι ο Τσάμπι ξεχωρίζει μέσα σ' αυτή.

Πρώην παίκτης παγκόσμιας κλάσης, από μια προπονητική οικογένεια, κάτι που βοηθάει λίγο, ήταν σαν προπονητής ήδη όταν αγωνιζόταν. Το ποδόσφαιρο που παίζει, οι ομάδες που φτιάχνει, οι μεταγραφές που έκανε, όλα αυτά είναι εξαιρετικά».