ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Καβάνι είχε σπάσει το VAR λόγω του διαιτητή του Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: «Πρέπει να μπει φυλακή»

Ο Καβάνι είχε σπάσει το VAR λόγω του διαιτητή του Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: «Πρέπει να μπει φυλακή»
AΠΕ - ΜΠΕ

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ο Γερμανός Ντάνιελ Σίμπερτ που ορίστηκε στη ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με τις αποφάσεις του στον αγώνα του Μουντιάλ ανάμεσα σε Ουρουγουάη και της Γκάνα.

Το απόγευμα της Τετάρτης (21/02) στις 19:00 ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, στον επαναληπτικό της νίκης του 1-0 στην Τούμπα. Οι «πράσινοι» θέλουν να «κλειδώσουν» την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, τη στιγμή που οι Θεσσαλονικείς θα παλέψουν για την ανατροπή.

Τη Δευτέρα (19/02) η ΕΠΟ ανακοίνωσε τον «εκλεκτό» της για την αναμέτρηση, ο οποίος είναι ο Ντάνιελ Σίμπερτ. Ο Γερμανός διαιτητής ανήκει στην elite κατηγορία της UEFA, ενώ βοηθοί του ορίστηκαν οι Γιαν Σάιντελ και Ράφαελ Φόλτιν, αμφότεροι από την Γερμανία. Τέταρτος θα είναι ο Στέφανος Κουμπαράκης, ενώ στο VAR θα είναι ο Γερμανός Μπέντζαμιν Κόρτους και βοηθός του ο Ράινχαρτ Μπουξμπάουμ.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο 40χρονος διαιτητής θα έρθει στην Ελλάδα για να σφυρίξει παιχνίδι εγχώριας διοργάνωσης. Μάλιστα και την προηγούμενη φορά είχε βρεθεί σε ματς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, με τη διαφορά πως ο εν λόγω αγώνας ήταν για τη Super League και είχε γίνει στην Τούμπα.

Ωστόσο, ο Σίμπερτ είχε απασχολήσει έντονα την παγκόσμια κοινή γνώμη μετά την αναμέτρηση της Ουρουγουάνης με την Γκάνα για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Οι Λατινομερικάνοι διεκδικούσαν την πρόκριση στα νοκ άουτ ματς και προηγήθηκαν με 2-0, ωστόσο η ανατροπή της Ν.Κορέας στο παιχνίδι με την Πορτογαλία, τους ανάγκαζε να θέλουν ένα ακόμα γκολ για να πάρουν αυτοί το εισιτήριο.

Στο 54′ ο Νούνιες έπεσε στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Αμαρτέι, ο Σίμπερτ δεν έδωσε παράβαση, ο VAR τον κάλεσε για «on-field review», αλλά ο Γερμανός ρέφερι δεν άλλαξε την απόφασή του.

Στις καθυστερήσεις o Kαβάνι ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Αλιντού, όμως ούτε εκεί ο Σίμπερτ, αλλά ούτε και ο VAR είδαν παράβαση. Η απόφαση του Γερμανού εξόργισε όλη την αποστολή της Ουρουγουάης, η οποία έπεσε πάνω στον διαιτητή με τη λήξη του αγώνα.

Μάλιστα, ο Έντισον Καβάνι διέλυσε το μόνιτορ του VAR πηγαίνοντας προς τα αποδυτήρια, ενώ στις δηλώσεις του λίγο αργότερα ανέφερε: «Ο Σίμπερτ πρέπει να μπει στην φυλακή επειδή μας άφησε εκτός Μουντιάλ». Από την πλευρά του ο στόπερ της Ατλέτικο Μαδρίτης, Χοσέ Μαρία Χιμένες είπε έξαλλος: «Αυτοί οι διαιτητές είναι ένα μάτσο κλέφτες, είναι π…… γιοι. Ναι, κατέγραψέ με. Π….. γιοι!».