ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Λαμία-ΑΕΚ 1-3: Πέρασμα πρωτοπόρου από τη Φθιώτιδα!

Super League, Λαμία-ΑΕΚ 1-3: Πέρασμα πρωτοπόρου από τη Φθιώτιδα!

Super League: Αποφασισμένη η ΑΕΚ δε δυσκολεύτηκε κόντρα στη Λαμία επικρατώντας 3-1 στην πόλη της Φθιώτιδας και αυξάνοντας την διαφορά της στην κορυφή – Βίντα, Ελίασον, Τσούμπερ οι σκόρερ, Σίντκλεϊ το τέρμα των γηπεδούχων.

Ανέβηκε κορυφή και δεν είναι διατεθειμένη να την αφήσει έτσι εύκολα. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε προς όλους η ΑΕΚ, με την εύκολη νίκη της στη Λαμία με 3-1. Η Ένωση για την 24η αγωνιστική, έκανε τη… δουλειά επαγγελματικά και ψυχρά, «καθαρίζοντας» τους τρεις βαθμούς ουσιαστικά απ’ το πρώτο μέρος.

Τα γκολ των Βίντα και Ελίασον έδωσαν ξεκάθαρο προβάδισμα απ’ το πρώτο 45λεπτο, κόντρα στη Λαμία που δεν μπορούσε να απειλήσει τους «κιτρινόμαυρους» μέχρι να δεχτεί τρίτο γκολ. Τσούμπερ και Σίντκλεϊ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ, με τον Ελίασον και τον Πήλιο να έχουν από ένα δοκάρι. Έτσι η ΑΕΚ ανέβηκε στους 55 βαθμούς και είναι πλέον στο +4 με ματς περισσότερο από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Η Λαμία έμεινε στους 34.

Το ματς άρχισε με την ΑΕΚ να προσπαθεί να πιέσει, αλλά χωρίς κάποια σημαντική ευκαιρία. Η Λαμία με τρεις στην άμυνα είχε περισσότερο παθητικό ρόλο. Τελικά στην πρώτη ουσιαστική φάση του ματς, ήρθε και το γκολ.

Ήταν το 17ο λεπτό του αγώνα, όταν ο Άμραμπατ εκτέλεσε κόρνερ και ο Βίντα με κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κοσέλεφ για το 0-1!

Η συνέχεια του ματς δεν είχε πολλές φάσεις, η Λαμία έκανε την πρώτη της τελική στο ημίωρο με σουτ του Τόσιτς που δεν απείλησε. Ο Σιντιμπέ στο 35’ είχε φάουλ στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.

Το δεύτερο γκολ για την ΑΕΚ, ήρθε με τον αγαπημένο της τρόπο. Η Ένωση στο 41’ έκλεψε την μπάλα στην μεσαία γραμμή, κουβάλησε την μπάλα ο Πινέδα και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Ελίασον, ο οποίος δε δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Κοσέλεφ για το 0-2!

Με αυτό το σκορ η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην ανάπαυλα. Στο 49’ η Λαμία έγινε απειλητική στην πρώτη σωστή ανάπτυξή της, αλλά ο Βίντα τελευταία στιγμή έδιωξε σε κόρνερ πριν γίνουν απειλητικοί οι γηπεδούχοι. Η ΑΕΚ «απάντησε» με σουτ του Πινέδα που έδιωξε σε κόρνερ ο Κοσέλεφ στο 50’.

Πέντε λεπτά μετά η ΑΕΚ είχε σημαντική φάση για το τρίτο γκολ, με τον Τσούμπερ εξαιρετικά να βρίσκει τον Ελίασον, αλλά αυτός νικήθηκε απ’ τον Κοσέλεφ με το 0-2 να διατηρείται.

Τελικά η Ένωση βρήκε το τρίτο γκολ στο 63΄. Ο Άμραμπατ εκτέλεσε φάουλ και ο Τσούμπερ με κεφαλιά δε δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Κοσέλεφ για το 0-3!

Όμως ενώ τα πάντα έδειχναν να τελειώνουν, η Λαμία «απάντησε» άμεσα. Στο 64’ ο Σίντκλεϊ με ωραία προσπάθεια και σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς για το 1-3!

Η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά σε τέταρτο γκολ στο 67’, αρχικά με σουτ του Ελίασον που έδιωξε ο Κοσέλεφ και στη συνέχεια με κεφαλιά ο ίδιος παίκτης έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων!

Η Λαμία στο 76’ είχε διπλή καλή στιγμή, με τον Στάνκοβιτς να κρατά το 1-3. Ο Μάνταλος στο 89’ απείλησε με σουτ εντός περιοχής, στέλνοντας όμως την μπάλα άουτ. Στο 4ο λεπτό του έξτρα χρόνου, ο Πήλιος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι! Κάπως έτσι οδηγήθηκε στο τέλος του το παιχνίδι.

Η ολοκλήρωση της αναμέτρησης βρήκε θριαμβεύτρια την ΑΕΚ, «σπάζοντας» το αήττητο της Λαμίας η οποία προερχόταν από 4 νίκες και 1 ισοπαλία, χάνοντας για πρώτη φορά μετά από πέντε ματς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωάννης Παπαδόπουλος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τόσιτς, Σαντάνα - Πισάρο

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Σίντκλεϊ, Νούνιες, Τζανδάρης (59΄ Σαντάνα), Σλίβκα, Τόσιτς (59΄ Λέικ), Μάλτσι (77΄ Τσούκαλος).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Άμραμπατ (82΄ Πισάρο), Γιόνσον, Πινέδα (68΄ Λιούμπισιτς), Ελίασον (82΄ Π. Φερνάντεθ), Πόνσε (82΄ Αραούχο), Τσούμπερ (68΄ Μάνταλος).