ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 1-3: Ανατροπή «ανάσα» για τους Θεσσαλονικείς

Super League, Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 1-3: Ανατροπή «ανάσα» για τους Θεσσαλονικείς

Super League: Τα βρήκε… σκούρα στο Αγρίνιο ο ΠΑΟΚ, αλλά με ανατροπή μέσα σε δύο λεπτά κατάφερε να πάρει σημαντική νίκη με 3-1 – Σάστρε, Ζίβκοβιτς και Κωνσταντέλιας οι σκόρερ, είχε προηγηθεί ο Παναιτωλικός με τον Χατζηθεοδωρίδη.

Ματς γεμάτο σασπένς στο Αγρίνιο, με τον ΠΑΟΚ να φεύγει με τρεις πολύτιμους βαθμούς για την 24η αγωνιστική της Super League. Ο «δικέφαλος» τα βρήκε… σκούρα απέναντι στον μαχητικό Παναιτωλικό και χρειάστηκε να κάνει ανατροπή για να επικρατήσει με 3-1. Βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί του τελευταίου καιρού.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Χατζηθεοδωρίδη και οι Θεσσαλονικείς πήγαν πίσω στο σκορ στην ανάπαυλα, παρά τα δύο δοκάρια που είχαν. Το γκολ του Κωνσταντέλια ακυρώθηκε, η αναμέτρηση έφτανε στην τελική της ευθεία και τότε μέσα σε δύο λεπτά Σάστρε-με δόση τύχης καθώς η μπάλα κόντραρε στον Τορεχόν-και Ζίβκοβιτς έκαναν την σπουδαία ανατροπή για τους «ασπρόμαυρους». Για να έρθει ο Κωνσταντέλιας να κάνει το 1-3 στο τέλος.

Ο ΠΑΟΚ με την σημαντική αυτή εκτός έδρας νίκη, ανέβηκε στους 54 βαθμούς και στη 2η θέση στο -1 απ’ την ΑΕΚ. Ο Παναιτωλικός έμεινε στους 19 και συνεχίζει να ανησυχεί.

Η αναμέτρηση άρχισε με τον Παναιτωλικό να ξαφνιάζει. Στο 5’ ο Χατζηθεοδωρίδης έκανε την προσπάθεια, άφησε στον Ζοάο Πέδρο, η μπάλα κόντραρε και πήρε ύψος κι από πολύ κοντά ο Χατζηθεοδωρίδης με ψαλιδάκι έστειλε την μπάλα μόλις άουτ!

Δεν πέρασε ούτε ένα λεπτό και τελικά οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ξάφνιασμα του ΠΑΟΚ. Ο Χατζηθεοδωρίδης με πολύ ωραίο σουτ έξω απ’ την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς που δεν μπορούσε να αντιδράσει για το 1-0!

Ο ΠΑΟΚ αμέσως προσπάθησε να πάρει τα ηνία και να κυνηγήσει τη γρήγορη «απάντηση». Η κεφαλιά του Τζίμα δεν ανησύχησε τον Τσάβες στο 10’, ενώ στο 12’ ήρθε η μεγάλη φάση για τον «δικέφαλο». Ο Μουργκ με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι των γηπεδούχων.

Άλλο ένα φάουλ του Μουργκ που έφυγε άουτ και ένα σουτ του Μεϊτέ που μπλόκαρε ο Τσάβες, οδήγησαν το ματς στο ημίωρο. Οι γηπεδούχοι στο 35’ απείλησαν, με τον Σενγκέλια να σουτάρει ωραία με το αριστερό και τον Ζίβκοβιτς να διώχνει σε κόρνερ.

Ένα λεπτό αργότερα ο Παναιτωλικός απείλησε και πάλι. Από κόρνερ ο Ζοάο Πέδρο αφύλακτος πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει δίπλα απ’ την εστία των φιλοξενούμενων.

Ο ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις είχε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Κωνσταντέλιας έκανε πανέμορφη ενέργεια, αλλά το σουτ που δοκίμασε σταμάτησε στο δοκάρι του Τσάβες! Έτσι το ματς οδηγήθηκε στην ανάπαυλα με σκορ 1-0 και τους φιλοξενούμενους να έχουν δύο δοκάρια.

Το δεύτερο μέρος άρχισε πάλι με σουτ του Χατζηθεοδωρίδη που βρήκε τον Ζίβκοβιτς σε ετοιμότητα (48’).

Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες και στο 59’ σκόραρε, με το τέρμα να ακυρώνεται ως οφσάιντ. Ο Ντεσπόντοφ βρήκε τον Κωνσταντέλια που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά μέσω εξέτασης της φάσης ο Βούλγαρος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και δε μέτρησε το γκολ.

Κι ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να δυσκολεύονται, η ποιότητά τους φάνηκε μέσα σε ένα δίπλεπτο! Στο 72’ ο Κωνσταντέλιας έδωσε δεξιά για τον Σάστρε, ο Ισπανός σέντραρε με την μπάλα να κοντράρει στον Τορεχόν και να αιφνιδιάζει τον Τσάβες καταλήγοντας στα δίχτυα για το 1-1!

Ένα λεπτό μετά και πριν συνέλθει ο Παναιτωλικός απ’ το γκολ που δέχτηκε, ο ΠΑΟΚ «χτύπησε» για δεύτερη φορά κι έκανε την ανατροπή. Ο Ζίβκοβιτς με πανέμορφο αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Τσάβες που δεν μπόρεσε να σώσει το 1-2!

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 80’ με την σέντρα του Χουάνπι και την κεφαλιά του Τορεχόν που απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ με άνεση κράτησε το υπέρ του σκορ και στο 90ο λεπτό, είδε τον Ζίβκοβιτς να αφήνει στον Κωνσταντέλια και τον νεαρό να «γράφει» το 1-3 «σφραγίζοντας» τη νίκη του «δικέφαλου»!

Έτσι ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στο Αγρίνιο, με τον ΠΑΟΚ να ανατρέπει τα δεδομένα στο τελευταίο 20λεπτο του ματς. Κι έτσι άφησε πίσω του το αρνητικό σερί με την ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΚ, την ήττα απ’ τον Ολυμπιακό και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο απ’ τον Παναθηναϊκό.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης

Κίτρινες: Χατζηθεοδωρίδης, Χουάνπι

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Μλάντεν, Χουάνπι, Χατζηθεοδωρίδης (68΄ Ντουάρτε), Τορεχόν, Σενγκέλια (68΄ Ντίαζ), Τσιγγάρας (81΄ Πέρες), Ζοάο Πέδρο (81΄ Λομονάκο), Μαλής, Στάγιτς, Λιάβας (81΄ Μαυρίας)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Σοάρες (73΄ Ότο), Μάρκος Αντόνιο (63΄ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (81΄ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Μουργκ (63΄ Α. Ζίβκοβιτς), Τζίμας (46΄ Σαμάτα)