ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 1-2: Νέα ανατροπή στο Αγρίνιο με Ελ Κααμπί! (vids)

Super League, Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 1-2: Νέα ανατροπή στο Αγρίνιο με Ελ Κααμπί! (vids)

Super League: Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε, όμως απέδρασε από το Αγρίνιο, επικρατώντας 2-1 του Παναιτωλικού για την 25η αγωνιστική.

Με δύο γκολ σε διάστημα 8 λεπτών, ο Ολυμπιακός έκανε μια ακόμα μεγάλη ανατροπή μετά από αυτή με τον Αστέρα Τρίπολης, αυτή τη φορά στο Αγρίνιο, επικρατώντας του Παναιτωλικού με 2-1 στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League κι ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας με έναν αγώνα περισσότερο από τον Παναθηναϊκό (αντιμετωπίζει στις 21:00 τον Άρη στη Λεωφόρο).

Οι Αγρινιώτες πήραν «κεφάλι» στο 33’ με τον Φρεντερίκο Ντουάρτε, όμως το αυτογκόλ του Τορεχόν στο 72’ κι άλλο ένα γκολ από τον Ελ Κααμπί στο 79’ χάρισαν την 5η σερί νίκη των Πειραιωτών με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά χάνοντας τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες στα πρώτα 25 λεπτά. Ωστόσο, ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ στο 33', στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε. Μετά από ωραίο ένα-δύο με τον Ντίας, ο Φρεντερίκο Ντουάρτε μπήκε στην περιοχή και με πολύ δυνατό σουτ από τα δεξιά έκανε το 1-0 για την αγρινιώτικη ομάδα, με τον Νίκο Καρέλη να αφιερώνει το γκολ στα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναιτωλικός συνέχισε να κλείνει καλά τους χώρους ψάχνοντας τον τρόπο για να «χτυπήσει» στην κόντρα. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να βρει κατάλληλες συνεργασίες έξω απ’ την περιοχή του Τσάβες για να απειλήσει.

Τη λύση για τους «ερυθρόλευκους» έδωσε στο 72’ ο Ζέλσον Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός υποδέχθηκε την μπάλα από τα δεξιά, έκανε χαμηλή σέντρα-σουτ, η οποία κόντραρε στον Τορεχόν (δευτερόλεπτα αφού είχε μπει στον αγώνα) και κατέληξε στα δίχτυα του Τσάβες για το 1-1 του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να είναι πολύ πιο επιθετικοί και η επιμονή τους επιβραβεύτηκε και με δεύτερο γκολ στο 79’. Από τεράστιο λάθος του Μαλή έξω απ’ την περιοχή (έχασε το κοντρόλ), ο Ελ Κααμπί, έκλεψε την μπάλα, πέρασε και τον τερματοφύλακα κι έκανε το 2-1 για τον Ολυμπιακό.

Ο Παναιτωλικός έψαξε γκολ ισοφάρισης στα τελευταία λεπτά και είχε τη δική του «στιγμή» στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Πασχαλάκης έκανε καταπληκτική επέμβαση με εκτίναξη στο «παραθυράκι» του, μετά από εξαιρετικό απευθείας φάουλ του Σενγκέλια.

Διαιτητής: Φώτης Πολυχρόνης (Πιερίας)

Κίτρινες: 52’ Φρεντερίκο Ντουάρτε - 56’ Κίνι, 73’ Βέζο

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Οικονόμου, Μαλής, Ταμπίτζε (68’ Στάγιτς), Μαυρίας, Χατζηθεοδωρίδης (70’ Τορεχόν), Πέρες, Ντουάρτε, Μπουζούκης (61’ Τσιγγάρας), Καρέλης (68’ Ζοάο Πέντρο), Ντίας (61’ Σενγκέλια).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Κίνι, Βέζο (90’ Ντόη), Ρέτσος, Ορτέγκα, Ιμπόρα (59’ Έσε), Τσικίνιο, Ποντένσε, Καμπράλ (59’ Ζέλσον Μαρτίνς, 83’ λ.τρ. Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (60’ Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί.

Σχετικές ειδήσεις