ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Λαμία-ΠΑΟΚ 0-2: Σπουδαίο «διπλό» και κορυφή!

Super League, Λαμία-ΠΑΟΚ 0-2: Σπουδαίο «διπλό» και κορυφή!

Super League: Αν και αγχώθηκε ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλη νίκη στην έδρα της Λαμίας με 2-0 και πάει πρωτοπόρος στα πλέι οφ μετά την απώλεια της ΑΕΚ – Τάισον και Μπάμπα οι σκόρερ. 

Ο μεγάλος νικητής της τελευταίας αγωνιστικής, ήταν ο ΠΑΟΚ! Ο «δικέφαλος» ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην κορυφή, όντας ο οδηγός της Super League. Με το 2-0 στην έδρα της Λαμίας, οι Θεσσαλονικείς έχουν πλέον την κατάσταση στα χέρια τους!

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου δεν εντυπωσίασε, αλλά ήταν σαφώς ανώτερη απ’ τη Λαμία που είχε κυρίως στόχο να κλείνει χώρους. Το κατάφερνε μέχρι να φτάσει το ματς στο τελευταίο 20λεπτο και να ανοίξει το σκορ ο Τάισον. Μετά όλα έγιναν εύκολα και ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στους 60 βαθμούς χωρίς να έχει κανέναν μπροστά του!

Η αναμέτρηση άρχισε χωρίς φάσεις στο «Αθ. Διάκος». Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, ήρθε στο 12’. Ο Τάισον συνδυάστηκε με τον Μεϊτέ και ο υψηλόσωμος χαφ του ΠΑΟΚ σούταρε στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Δύο λεπτά μετά ο Ζίβκοβιτς με κόρνερ που είχε πολλά φάλτσα, παραλίγο να μπερδέψει τον Κοσέλεφ, ενώ στη συνέχεια ο Οζντόεφ «κόπηκε» απ’ την άμυνα των γηπεδούχων. Στο 17’ η Λαμία έγινε για πρώτη φορά απειλητική, με τον Νούνιες στα όρια της περιοχής να σουτάρει και τον Κοτάρσκι να διώχνει σε κόρνερ.

Ο Κωνσταντέλιας με σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ στο 22’. Η πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, όμως, ήρθε στο 25’. Ο Μπάμπα έκανε το γύρισμα, ο Σαμάτα εντελώς αφύλακτος στην κενή εστία ουσιαστικά, προσπάθησε περισσότερο να κοντρολάρει παρά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, με αποτέλεσμα να στείλει την μπάλα αντί για τα δίχτυα στον Κοσέλεφ!

Το σουτ του Κωνσταντέλια και η κεφαλιά του Μεϊτέ δεν έφεραν αποτέλεσμα. Το ίδιο και οι προσπάθειες του Γιόνι με γύρισμα και σουτ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Έτσι το 45λεπτο οδηγήθηκε στο τέλος του χωρίς σκορ.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με την άστοχη προσπάθεια του Μπράντον και την κεφαλιά του Μεϊτέ που έσωσε ο Κοσέλεφ. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να «φορτώνει» την περιοχή με σέντρες, χωρίς να γίνεται απειλητικός για τη Λαμία.

Σημαντική φάση είχε ο «δικέφαλος» στο 59’, όταν ο Γιόνι έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι κι εκεί ο Μπράντον δεν κατάφερε με σουτ να σκοράρει. Τρία λεπτά μετά ο Κωνσταντέλιας σούταρε λίγο άουτ.

Το γκολ που έψαχνε ο ΠΑΟΚ, τελικά ήρθε στο 71’. Ο Τάισον βρήκε τη λύση για να νικηθεί ο Κοσέλεφ, με πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής, που δεν μπόρεσε να διώξει ο τερματοφύλακας της Λαμίας για το 0-1!

Τα λεπτά κυλούσαν με τη Λαμία να μην μπορεί να αντιδράσει για να απειλήσει τον «δικέφαλο». Τελικά η νίκη της ομάδας απ’ τη Θεσσαλονίκη «κλείδωσε» στο 90+2’. Ο Μπράντον βρήκε τον Μπάμπα κι αυτός γύρισε ωραία και έκανε το 0-2!

Έτσι ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση, με τον ΠΑΟΚ να ανεβαίνει στην κορυφή εκμεταλλευόμενος την ισοπαπαλία της ΑΕΚ. Τη στιγμή που η Λαμία ως έκτη θα είναι στα πλέι οφ.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Πουλικίδης (Δράμας)

Κίτρινες: Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος - Κεντζιόρα, Α. Ζίβκοβιτς.

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμαράλ (81' Κοντονίκος), Κορνέζος, Τζανετόπουλος (81' Βασιλαντωνόπουλος), Παπαδόπουλος, Νούνιες, Στάνκο, Μαρτίνεθ (29' Τζανδάρης), Τσιλούλης, Μάλτσι (60' Τσούκαλος), Σλίβκα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (75' Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (84' Τσιγγάρας), Κωνσταντέλιας (84' Μουργκ), Τάισον, Α. Ζίβκοβιτς (75' Ντεσπόντοφ), Σαμάτα (36' Μπράντον).