ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κύπελλο Ελλάδας, Άρης-Παναιτωλικός 0-0: Αγχωτικά στον τελικό οι Θεσσαλονικείς!

Κύπελλο Ελλάδας, Άρης-Παναιτωλικός 0-0: Αγχωτικά στον τελικό οι Θεσσαλονικείς!

Κύπελλο Ελλάδας: Με τις σημαντικές ευκαιρίες να ανήκουν στον Παναιτωλικό, ο Άρης εκμεταλλευόμενος τη νίκη στο πρώτο ματς πήρε το εισιτήριο για τον τελικό με το 0-0 του «Κλ. Βικελίδης» και θα διεκδικήσει τον τίτλο που έχει να πάρει εδώ και 54 χρόνια!

Το ραντεβού «κλείστηκε». Ο Άρης θα είναι ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και αυτές οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν το τρόπαιο. Οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης ήρθαν ισόπαλοι 0-0 στη ρεβάνς του «Κλ. Βικελίδης» με τον Παναιτωλικό. Αποτέλεσμα που σε συνδυασμό με τη νίκη τους 1-0 στο Αγρίνιο, τους στέλνει σε αγώνα τίτλου!

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου θα αγωνιστεί σε τελικό μετά από 14 χρόνια (τελευταία φορά το 2010), ενώ θέλει να πάρει το τρόπαιο, το οποίο θα είναι το πρώτο μετά από 54 χρόνια (το είχε κατακτήσει το 1970).

Οι γηπεδούχοι ήταν αγχωμένοι όπως αποδείχθηκε, καθώς το διακύβευμα ήταν τεράστιο γι’ αυτούς. Ο Παναιτωλικός ειδικά στο δεύτερο μέρος απείλησε δύο φορές, όμως δεν κατάφερε να βρει γκολ κι έτσι η «λευκή» ισοπαλία έστειλε τον Άρη στην επίτευξη του στόχου και την πρόκριση στον τελικό!

Ο Σουλεϊμάνοφ στο 8’ είχε το πρώτο καλό σουτ στο ματς, που έφυγε άουτ.

Οι προσπάθειες Καρέλη και Σουλεϊμάνοφ δεν είχαν αποτέλεσμα μέχρι το πρώτο τέταρτο. Το παιχνίδι κύλησε με τις όποιες προσπάθειες των δύο ομάδων να μην απειλούν ουσιαστικά. Στο 45’ ξανά ο Σουλεϊμάνοφ με πολύ καλό σουτ, ανάγκασε τον Τσάβες σε εξαιρετική επέμβαση.

Έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην ανάπαυλα χωρίς σκορ. Στο δεύτερο μέρος, ο Πέρες αστόχησε με σουτ στο 53’. Η πιο μεγάλη φάση στο ματς μέχρι εκείνο το σημείο, ήρθε στο 64’ και ήταν για τον Παναιτωλικό. Ο Πέδρο δεν βρήκε την μπάλα σε αντεπίθεση και ο Σενγκέλια δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουέστα!

Βέλεθ και Χουάνπι είχαν προσπάθειες που δεν απείλησαν, σε ένα ματς που κυλούσε νευρικά. Στο 84’ το πολύ καλό σουτ του Νταρίντα πέρασε άουτ. Δύο λεπτά μετά, ο Παναιτωλικός έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Μετά από κόρνερ, ο Ντουάρτε αμαρκάριστος πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ!

Στο 4ο λεπτό του έξτρα χρόνου ο Τσάβες σταμάτησε τον Νταρίντα. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο ματς, που βρήκε τον Άρη να παίρνει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, όπως ήταν και ο μεγάλος του στόχος, παρότι φανερά αγχωμένος. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε κυρίως στο δεύτερο μέρος, όμως δεν κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση.

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Κίτρινες: Φεράρι – Μπρ. Ντουάρτε, Μαυρίας, Σενγκέλια, Χουάνπι, Τσιγγάρας.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φεράρι (90’ Εμβοντό), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Βέλεθ (90’ Ρόουζ), Νταρίντα, Μάνου Γκαρθία (60’ Φετφατζίδης), Σουλεϊμάνοφ (79’ Σαβέριο), Ζαμόρα, Μορόν (79’ Ανσαριφάρντ).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Μλάντεν (80’ Λομονάκο), Μπρ. Ντουάρτε, Τάμπιτζε, Μαυρίας, Φρ. Ντουάρτε (61’ Χουάνπι), Πέρεζ (80’ Τσιγγάρας), Χατζηθεοδωρίδης, Τορεχόν, Σενγκέλια (72’ Σέρχιο Ντίαζ), Καρέλης (61’ Ζοάο Πέδρο).