ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Λαμία-ΑΕΚ 0-4: Στο ρελαντί άνετο κι εντυπωσιακό «διπλό»

Super League, Λαμία-ΑΕΚ 0-4: Στο ρελαντί άνετο κι εντυπωσιακό «διπλό»

Super League: Κυρίαρχη η ΑΕΚ στη Λαμία στην πρεμιέρα των playoffs, επικράτησε 4-0 με γκολ των Κάλενς, Πόνσε και δύο τέρματα του Λιβάι Γκαρσία – Ούτε φάση οι γηπεδούχοι.

Η αρχή των playoffs της Super League, απέδειξε γιατί η ΑΕΚ δε θα αφήσει εύκολα το πρωτάθλημα απ’ τα «χέρια» της. Η Ένωση έκανε… περίπατο στη Λαμία, χωρίς να προβληματιστεί καθόλου. Ακόμη κι όταν η κυριαρχία της δε γινόταν γκολ. Ο Κάλενς στο τέλος του πρώτου μέρους και ο Πόνσε στα μισά του δεύτερου, «καθάρισαν», για να έρθει ο Λιβάι Γκαρσία στο τέλος να βάλει… κερασάκι στην τούρτα με εκπληκτικό γκολ, συν ένα τέρμα ακόμη στις καθυστερήσεις για το τελικό 0-4. Μια νίκη απόλυτα φυσιολογική σύμφωνα με την εικόνα του ματς.

Η Λαμία είχε απλά ρόλο κομπάρσου, αρκέστηκε στο να προσπαθήσει να κλείσει χώρους, χωρίς όμως να το καταφέρει. Απογοητευτικοί οι γηπεδούχοι μεσοεπιθετικά, καθώς ουσιαστικά δεν δημιούργησαν ούτε μισή ευκαιρία!

Με το θετικό ντεμπούτο της στα playoffs η ΑΕΚ ανέβηκε στους 62 βαθμούς και την πρώτη θέση, πριν το ματς του ΠΑΟΚ. Η Λαμία έμεινε στους 34.

Το ματς άρχισε με την ΑΕΚ αμέσως να παίρνει τα ηνία. Με αρκετά στατικά από κόρνερ κυρίως που δεν έφεραν αποτέλεσμα στην αρχή. Στο 10’ ήρθε η πρώτη σημαντική φάση για την Ένωση. Ο Πήλιος βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση για σουτ, όμως δεν το έκανε καλά κι έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Τρία λεπτά μετά, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ σε επικίνδυνη θέση, με τον Μάνταλο να το εκτελεί στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.

Η πίεση της ΑΕΚ συνεχιζόταν, με τον Ελίασον έξω απ’ την περιοχή να πιάνει πολύ καλό σουτ στο 16’, με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ.

Ο ίδιος παίκτης είχε πλασέ που κόντραρε στο 27’, με τον Μάνταλο στην συνέχεια της φάσης να κάνει κεφαλιά άουτ. Ο Πόνσε στο 31’ έπιασε την κεφαλιά με τον Κοσέλεφ να σώζει στη γωνιά του. Η κυριαρχία της ΑΕΚ και η προσπάθειά της να σκοράρει, δεν σταματούσε.

Το σουτ του Πινέδα στο 35’ δεν απείλησε. Πέντε λεπτά μετά η κεφαλιά του Κάλενς βρήκε σε ετοιμότητα τον Κοσέλεφ. Τελικά η ΑΕΚ μετά από πολιορκία ενός ημιχρόνου, κατάφερε να βρει γκολ στις καθυστερήσεις. Στο 45+2’ μετά από φάουλ του Μάνταλου ο Πόνσε έκανε την προβολή, ο Κοσέλεφ έμοιαζε να μπλοκάρει, αλλά η μπάλα έφτασε στον επερχόμενο Κάλενς ο οποίος έκανε το 0-1!

Στη συγκεκριμένη φάση υπήρξαν χλιαρές διαμαρτυρίες για το φάουλ απ’ το οποίο προήλθε το γκολ.

Το 0-1 ήταν αποτέλεσμα ημιχρόνου, με την ΑΕΚ να σκοράρει σε εξαιρετικό σημείο γι’ αυτή. Το δεύτερο μέρος άρχισε με σουτ του Πινέδα στο 48’ που έφυγε ελάχιστα κόρνερ, καθώς είχε κοντράρει στον Τζανδάρη.

Η Ένωση με άνεση διατηρούσε το υπέρ της σκορ, παρότι η πίεσή της έμοιαζε να γίνεται σε χαμηλότερο ρυθμό. Οι γηπεδούχοι δεν ήταν καθόλου απειλητικοί και τελικά στο 68’ «καθάρισε» η υπόθεση νίκη με το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων.

Ο Ρότα εκτέλεσε πλάγιο, ο Πόνσε ξέφυγε από τον Τζανετόπουλο ωραία και με πανέμορφο σουτ από πλάγια δεξιά έκανε με εντυπωσιακό τρόπο το 0-2!

Ο ρυθμός από εκεί και πέρα έπεσε τελείως. Στο 81’ η Λαμία είχε την πρώτη της τελική στο ματς (!), όταν ο Σιμόν έκανε τη σέντρα και ο Κοντονίκος με προβολή έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Έξι λεπτά μετά, από κόρνερ ο Σιμόν πήρε την κεφαλιά άουτ.

Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90’, ο Λιβάι Γκαρσία ήρθε να… ξυπνήσει τους πάντες! Ο επιθετικός της Ένωσης έκανε εκπληκτική ενέργεια και σουτ από μακριά, στέλνοντας την μπάλα στο «παραθυράκι» του Κοσέλεφ. Ένα απ’ τα ομορφότερα και εντυπωσιακότερα γκολ του πρωταθλήματος για το 0-3!

Ο άσος απ’ το Τρινιντάντ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 3ο λεπτό του έξτρα χρόνου, πήρε την μπάλα απ’ τον Λιούμπισιτς και με πλασέ εντός περιοχής έκανε το 0-4!

Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση, με την ΑΕΚ να νικά άνετα τη Λαμία που δε θύμισε σε τίποτα την ομάδα που αποτέλεσε την έκπληξη της σεζόν.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ευάγγελος Μανούχος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Στάνκο, Μάλτσι, Τσούκαλος, Κοντονίκος - Ρότα

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος (87΄ Γιαννούτσος), Κορνέζος, Σίντκλεϊ (73΄ Σαντάνα), Νούνιες, Στάνκο (73΄ Κοντονίκος), Τζανδάρης (58΄ Τσούκαλος), Αμαράλ, Μάλτσι (73΄ Λέικ), Σλίβκα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα (78΄ Λιούμπισιτς), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Ελίασον (83΄ Χατζισαφί), Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα (83΄ Σιντιμπέ), Πόνσε (83΄ Αραούχο), Μάνταλος (78΄ Λιβάι Γκαρσία).