ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: «Πονοκέφαλος» με το καλεντάρι λόγω Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Super League: «Πονοκέφαλος» με το καλεντάρι λόγω Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Super League: Το ελληνικό ποδόσφαιρο πανηγυρίζει τις επιτυχίες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, όμως παράλληλα στο πρωτάθλημα έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με τις ημερομηνίες, το οποίο θα γιγαντωθεί αν προκριθεί ένας ή και οι δύο οι εκπρόσωποί μας στο Conference League.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός συνεχίζουν στο Conference League. Οι δύο ελληνικές ομάδες κρατούν ψηλά τη σημαία και όντας στα προημιτελικά έχουν βλέψεις πρόκρισης. Έχοντας για… ταβάνι τον ουρανό στις φιλοδοξίες τους. Όσο συνεχίζουν να αγωνίζονται στην Ευρώπη, όμως, δημιουργείται πρόβλημα στη Super League. Κι αυτό γιατί οι ημερομηνίες πλέον δεν υπάρχουν.

Ήδη οι δύο ομάδες όπως είχαν το δικαίωμα, ζήτησαν και πήραν αυτόματα αναβολή της αναμέτρησής τους που είχε προγραμματιστεί για 14 Απριλίου (5η αγωνιστική playoffs). Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι ανάμεσα στα παιχνίδια που θα δώσουν με Φενέρμπαχτσε και Κλαμπ Μπριζ για τα προημιτελικά.

Αυτό που θα γίνει τώρα, είναι πως θα πάνε πίσω όλες οι αγωνιστικές καθώς δεν μπορεί να αναβληθεί μόνο ένα ματς των playoffs και να διεξαχθούν τα υπόλοιπα. Απλά θα προστεθεί μια αγωνιστική ακόμη στις 8 Μαϊου (Τετάρτη του Πάσχα).

Στην περίπτωση όμως που ένας εκ των δύο, ή ακόμη καλύτερα και οι δύο εκπρόσωποί μας, προκριθούν στα ημιτελικά του Conference League. Σε αυτό το ενδεχόμενο η πρώτη αναμέτρηση των ημιτελικών θα διεξαχθεί 2 Μαϊου. Τη στιγμή που ανήμερα πρωτομαγιά έχει οριστεί η 9η αγωνιστική των playoffs, με τους αγώνες Ολυμπιακός-ΑΕΚ και ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός μάλιστα. Αυτόματα θα πρέπει να υπάρξει κι άλλη συμπίεση στο πρόγραμμα. Με τον τελικό Κυπέλλου να πηγαίνει μία εβδομάδα πίσω (25/5 αντί για 18/5 που έχει οριστεί τώρα). Και φυσικά τα playoffs δε θα ολοκληρωθούν στις 12 Μαϊου αλλά αργότερα.

Στο πρόβλημα, όμως, μπαίνει και η ΑΕΚ. Βλέπετε η OPAP Arena θα φιλοξενήσει τον τελικό του Conference League στις 29 Μαϊου και η UEFA θέλει το γήπεδο τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν.

Φυσικά η σεζόν δεν μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμη πιο πίσω, καθώς πέραν όλων των άλλων, είναι καλοκαίρι EURO και αυτόματα τα πρωταθλήματα της UEFA πρέπει να ολοκληρωθούν σε λογικό πλαίσιο προς τα τέλη Μαϊου.