ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική Ελλάδας: Στη Γεωργία θα διεκδικήσει το εισιτήριο για το Euro 2024, αν αποκλείσει το Καζακστάν

Εθνική Ελλάδας Γεωργία Euro 2024
EPA/TAMUNA KULUMBEGASHVILI

Εθνική Ελλάδας: Η Γεωργία επικράτησε 2-0 του Λουξεμβούργου κι ως εκ τούτου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα διεκδικήσει στην Τιφλίδα το εισιτήριο για το Euro 2024, αν φυσικά αποκλείσει το Καζακστάν.

Η Ελλάδα υποδέχεται τους Καζάκους στην «OPAP Arena» στον πρώτο από τους δύο «τελικούς» που θα πρέπει να κερδίσει στο Path C των playoffs του Nations League, για να επιστρέψει μετά από αρκετά χρόνια σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Οι διεθνείς θα αγωνιστούν σε κατάμεστο γήπεδο και θα επιδιώξουν να κάνουν το πρώτο βήμα που θα τους στείλει στον τελικό της διαδικασίας. Αυτός θα διεξαχθεί στις 26 Μαρτίου στην Τιφλίδα.

Η Γεωργία επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και μολονότι έπαιξε δίχως τον τιμωρημένο Κβαρατσχέλια, νίκησε 2-0 το Λουξεμβούργο στον πρώτο ημιτελικό. Ο Ζιβζιβάτζε, ο οποίος είχε δοκάρι μόλις στο 13ο λεπτό και ακυρωθέν γκολ στο 22’ για επιθετικό φάουλ, άνοιξε το σκορ με την τρίτη και… φαρμακερή στο 40ο λεπτό.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου οι Λουξεμβούργιοι πίεσαν για την ισοφάριση κι είχαν ορισμένες αξιόλογες στιγμές. Μάλιστα, βρήκαν δίχτυα με τον Ζέρσον Ροντρίγκες, αλλά το γκολ όχι μόνο δεν μέτρησε, αλλά η φάση γύρισε πίσω στην περιοχή των φιλοξενούμενων μετά τον έλεγχο του VAR.

Η τελική απόφαση ήταν κόκκινη κάρτα στον Μαξίμ Σανότ και τον Λεβάν Σενγκέλια να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι, μετά την εκτέλεση του φάουλ. Οι γηπεδούχοι, έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, πήραν το μομέντουμ και βρήκαν δεύτερο τέρμα, ξανά με τον Ζιβζιβάτζε, στο 63ο λεπτό, «σφραγίζοντας» τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Κβερκβέλια, Κάσια, Ντβάλι, Σενγκέλια (72' Τσιταϊσβίλι), Κιτεϊσβίλι, Κοτσορασβίλι (87' Κανκάβα), Κακαμπάτζε, Μικαουτάτζε (76' Νταβιτασβίλι), Ζιβζιβάτζε (86' Κβιλιτάια), Τσακβετάτζε (76' Κβεκβεσκίρι).
ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Μόρις, Γιανς, Μπονέρ, Μαχμούτοβιτς (90+1' Μουράτοβιτς), Σανότ, Πίντο (42' Μ. Μαρτίνς), Μαρτίνς, Μπαρέιρο, Όλεσεν (77' Τιλ), Σάντσες (77' Κούρτσι), Ροντρίγκες (90+1' Κόρατς)