ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επιστροφή απ’ τις Εθνικές βάζει… φωτιά στη Super League

Η επιστροφή απ’ τις Εθνικές βάζει… φωτιά στη Super League

Μέσα σε μια εβδομάδα θα διεξαχθούν τρεις αγωνιστικές ικανές να ξεκαθαρίσουν πολλά στα play-offs της Super League, με ερωτηματικό την ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση στην επιστροφή των ομάδων.

Έχουν περάσει τρεις εβδομάδες από την πρεμιέρα των play-offs της Super League. Εκεί όπου οι νίκες του Παναθηναϊκού στην έδρα του Ολυμπιακού και η ήττα του ΠΑΟΚ απ’ τον Άρη, διαμόρφωσαν συνθήκες απίστευτης αγωνίας αναφορικά με το ποιο θα κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα. Απομένουν ακόμη 9… στροφές, με τις τρεις επόμενες να έρχονται η μία πάνω στην άλλη.

Φαντάζουν αρκετά μακρινά τα ματς της πρεμιέρας, αλλά και οι θριαμβευτικές ευρωπαϊκές βραδιές ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού. Μεσολάβησε η μεγάλη διακοπή και ταυτόχρονα οι υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων με αποκορύφωμα τον δυσάρεστο αποκλεισμό της Ελλάδας απ’ το Euro 2024. Κατά συνέπεια, η αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις ομάδες, δε θα θυμίζει σε τίποτα την προ 20ημέρου κατάσταση.

Μάλιστα οι τέσσερις «μονομάχοι» του τίτλου, έχουν μπροστά τους μία εβδομάδα (από Κυριακή 31 Μαρτίου έως Κυριακή 7 Απριλίου) στην οποία θα δώσουν τρεις αγωνιστικές. Ικανές να φέρουν τα πάνω κάτω, ή να παγιώσουν μια κατάσταση που δεν έχει διαμορφωθεί ακόμη. Σε κάθε περίπτωση, μετά απ’ αυτό το διάστημα θε ξεδιαλύνει το τοπίο σε μεγάλο βαθμό.

Το θετικό για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό είναι πως στο συγκεκριμένο διάστημα δεν έχουν να σκεφτούν ευρωπαϊκά ματς, καθώς ακολουθούν οι υποχρεώσεις τους στα προημιτελικά του Conference League. Οπότε οι δύο αυτές ομάδες, συν την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, θα είναι στο… 101% προσηλωμένες στο μεγάλο στόχο του τίτλου.

Παράλληλα, το άγνωστο αναφορικά με την αγωνιστική κατάσταση των συλλόγων, αφορά και την ξεκούραση που υπήρξε για μεγάλο διάστημα. Συν τις επιστροφές των τραυματιών, όπως συνέβη σε αρκετές περιπτώσεις παικτών που δεν είχαν αποθεραπευτεί ή δεν είχαν καλό ρυθμό πριν τη διακοπή.

Θυμίζουμε πως η ΑΕΚ είναι στους 62 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ στους 60, ο Παναθηναϊκός έχει 59 και ο Ολυμπιακός 57. Την Κυριακή 31/3 λοιπόν, για τη 2η αγωνιστική θα διεξαχθούν δύο ντέρμπι «φωτιά». Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό. Και οι τέσσερις ομάδες «καίγονται» μόνο για νίκη.

Στο… καπάκι (Τετάρτη 3 Απριλίου) ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Άρη και ο ΠΑΟΚ τη Λαμία, μην έχοντας κανένα περιθώριο απωλειών. Φυσικά δεσπόζει το σούπερ ματς Παναθηναϊκού-ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Και πριν τελειώσουν οι συζητήσεις για όσα θα έχουν συμβεί σε αυτά τα ματς, θα φτάσει η Κυριακή 7 Απριλίου και η 4η αγωνιστική των Play-offs.

Εκεί ξεχωρίζει αυτή τη στιγμή το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ πολύ δύσκολη έξοδο έχει ο Παναθηναϊκός στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη, την ώρα που ο Ολυμπιακός θα παίξει στη Λαμία. Τρεις αγωνιστικές σε διάστημα 8 ημερών, ικανές να καθορίσουν την τύχη και τους στόχους των ομάδων αναφορικά με τη διεκδίκηση του τίτλου.