ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Europa Conference League, Μπριζ - ΠΑΟΚ 1-0: «Όρθιος» με Κοτάρσκι, για την ανατροπή στην Τούμπα

Μπριζ - ΠΑΟΚ Europa Conference League
EUROKINISSI

Μπριζ - ΠΑΟΚ: Ο Κοτάρσκι απέκρουσε πέναλτι και κράτησε όρθιο τον «Δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος θα πάει για την ανατροπή του 1-0 στην κατάμεστη Τούμπα, την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο ΠΑΟΚ δεν βρέθηκε στο καλύτερο του βράδυ, δέχθηκε νωρίς (6') γκολ από την Μπριζ, αλλά το τέλος της βραδιάς τον βρήκε να κοιτάει με αισιοδοξία τη ρεβάνς.

Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε ο Ντόμινικ Κοτάρσκι με τις επεμβάσεις που έκανε και κυρίως το πέναλτι του Τιάγκο που απέκρουσε στο 78’. Ο τερματοφύλακας του «Δικεφάλου του Βορρά» κράτησε όρθια την ομάδα του, δίνοντας την ευκαιρία στον ίδιο και τους συμπαίκτες του να ψάξουν άλλη μια ανατροπή στην κατάμεστη Τούμπα, την επόμενη εβδομάδα.

Η εξέλιξη του Μπριζ - ΠΑΟΚ

Ο αγώνας ξεκίνησε με αυτό που δεν ήθελε σε καμία περίπτωση ο Λουτσέσκου. Η Μπριζ πέτυχε γκολ στην πρώτη επίσκεψη της στην περιοχή του ΠΑΟΚ με τον Φέτλεσεν να εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι είχε χώρο στη μεγάλη περιοχή.

Με αυτό τον τρόπο, η Μπριζ άνοιξε το σκορ στο 6’, ενώ έχασε μεγάλη ευκαιρία τέσσερα λεπτά αργότερα, με τον Τιάγκο να μην προλαβαίνει προ κενής εστίας να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Οι παίκτες του Λουτσέσκου κατάφεραν να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δυσκολεύονταν να απειλήσουν την εστία του Γιάκερς. Κάποια μακρινά σουτ από Μεϊτέ και Τάισον δεν βρήκαν στόχο.

Η ελληνική ομάδα άρχισε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο μετά την ανάπαυλα, αλλά οι φιλοξενούμενοι τα «χαλούσαν» στην τελική ενέργειας. Κάπως έτσι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν «καθαρές» ευκαιρίες. Η βελγική ομάδα, από την πλευρά της, βρέθηκε κοντά σε δεύτερο τέρμα στο 58’, αλλά ο Κοτάρσκι σταμάτησε την μπάλα στο πλασέ του Τζουτγκλά.

Ο αγώνας απέκτησε έναν γρήγορο ρυθμό με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ. Οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο να πετύχουν δεύτερο τέρμα στο 78ο λεπτό.

Ο Κοτάρσκι, όμως, απέκρουσε το πέναλτι του Τιάγκο, έχοντας και τη… βοήθεια (σ.σ. κάτι του είπε πριν την εκτέλεση) του Ντεσπόντοφ, ο οποίος είχε συμπαίκτη τον Βραζιλιάνο. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε ανατρέψει τον Ονιεντίκα, λίγο νωρίτερα.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο ΠΑΟΚ ανέβασε και πάλι την ένταση του, αναζητώντας ένα γκολ που θα τον έφερνε σε πλεονεκτική θέση, ενόψει του αγώνα ρεβάνς.

Διαιτητής: Ντάνιελ Ζίμπερτ (Γερμανία)
Κίτρινες: Τιάγκο, Ντε Κάιπερ, Μέχελε, Σκόρας – Σαμάτα, Τόμας.
ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ (Νίκι Χέιεν): Γιάκερς, Σπίλερς (55’ Ορντόνεζ), Μέχελε, Ντε Κάιπερ, Σαμπέ, Ονιεντίκα, Φάνακεν, Φέτλεσεν (73’ Μπαλάντα), Σκόρας, Τιάγκο, Ζουτγκλά (73’ Νούσα).
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (81’ Ότο), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (72’ Σβαμπ), Τάισον, Κωνσταντέλιας (62’ Ντεσπόντοφ), Α. Ζίβκοβιτς, Σαμάτα (73’ Τόμας).

Σχετικές ειδήσεις