ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Χωρίς ευρωπαίους και με τεράστιο «πρέπει» για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό - Το πρόγραμμα

Super League: Χωρίς ευρωπαίους και με τεράστιο «πρέπει» για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό - Το πρόγραμμα

Super League: Η 5η αγωνιστική των play offs βρίσκει ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό να αγωνίζονται σε άλλη ημερομηνία και τα παιχνίδια ΑΕΚ-Άρης και Παναθηναϊκός-Λαμία να έχουν μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Επιστροφή στη δράση για τα play offs της Super League και την «καυτή» μάχη για τον τίτλο. Η 5η αγωνιστική είναι η πρώτη που θα διεξαχθεί σε δύο δόσεις. Ο λόγος είναι οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στο Conference League, οι οποίες κι έφεραν την αναβολή του μεταξύ τους αγώνα. Το ντέρμπι της Τούμπας θα διεξαχθεί την 1η Μαϊου.

Το… σημερινό μενού, περιλαμβάνει τις άλλες δύο αναμετρήσεις. Με τη δεύτερη ΑΕΚ και τον τρίτο Παναθηναϊκό, να έχουν το βαθμολογικό κίνητρο και το τεράστιο πρέπει για νίκη. Η Ένωση θα φιλοξενήσει στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Άρη. Μετά από δύο παιχνίδια χωρίς νίκη, δεν υπάρχει συζήτηση για το στόχο της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα. Ειδικά κόντρα σε έναν αντίπαλο που παίζει για το γόητρό του και μόνο, καθώς ο Άρης δεν έχει κανένα βαθμολογικό κίνητρο.

Ταυτόχρονα, οι «κιτρινόμαυροι» μία μέρα μετά τα εκατοστά τους γενέθλια, θέλουν να συνδυάσουν το παιχνίδι με νίκη-γιορτή για τον έναν αιώνα απ’ την ίδρυσή τους. Αποτέλεσμα που αν πάρουν, θα ανέβουν στην κορυφή της βαθμολογίας έστω και με αγώνα περισσότερο.

Στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει τη Λαμία. Οι «πράσινοι» μετά τις δύο σερί νίκες με ΑΕΚ και Άρη, έχουν ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Αφήνοντας πίσω τους το δύσκολο σκέλος του προγράμματός τους, θέλουν πάση θυσία τους 6 βαθμούς στις συνεχόμενες αναμετρήσεις με την ομάδα της Φθιώτιδας. Την πιο αδύναμη των Play offs, χωρίς αυτό να την καθιστά κι ακίνδυνη.

Ειδικά οι «πράσινοι» το ξέρουν καλά, μια και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ήρθαν ισόπαλοι με τη Λαμία στην έδρα τους, με την αντίπαλο να παίζει και με παίκτη λιγότερο για μεγάλη διάρκεια του ματς. Οι παίκτες του Φατίχ Τερίμ θέλουν «εκδίκηση» προκειμένου σε αυτές τις αγωνιστικές να εκμεταλλευτούν και όποια αποτελέσματα προκύψουν στα ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, όταν αυτά διεξαχθούν.

Super League Play Offs – 5η αγωνιστική

Κυριακή 14/4

17:00 Παναθηναϊκός-Λαμία Cosmote Sport 1

20:30 ΑΕΚ-Άρης Cosmote Sport 1

Τετάρτη 1 Μαϊου

19:00 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Novasports Prime

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.ΠΑΟΚ 67
2.ΑΕΚ 66
3.Παναθηναϊκός 65
4.Ολυμπιακός 63
5.Άρης 48
6.Λαμία 43

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (6η)

Κυριακή 21/4

17:00 Λαμία-Παναθηναϊκός
19:30 Άρης-ΑΕΚ
20:30 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ