ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

AEK – Άρης 2-0: Ο Πόνσε έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα για τα 100 χρόνια!

ΑΕΚ - Άρης Super League
EUROKINISSI

ΑΕΚ – Άρης: Η «Ένωση», έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Εζέκιελ Πόνσε, νίκησε 2-0 τον Άρη κι έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο ένα όμορφο διήμερο, όπου γιόρτασε τα 100 χρόνια της.

Μετά τη λαμπερή γιορτή το Σάββατο (13/4), η ΑΕΚ ήθελε το «τρίποντο» σε ένα καθοριστικό ματς για τη συνέχεια των playoffs της Super League.

Ο κόσμος είπε με τον δικό του τρόπο «χρόνια πολλά» κι οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα έβαλαν το κεράκι στην τούρτα των 100 χρόνων. Οι «κιτρινόμαυροι» κυριάρχησαν του Άρη και «καθάρισαν» από το πρώτο τέταρτο, έχοντας πρωταγωνιστή τον Εζέκιελ Πόνσε, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών (βλ. 9' και 14')

Η ΑΕΚ ανέβηκε και πάλι στην κορυφή και περιμένει να δει την εξέλιξη του ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, το οποίο θα διεξαχθεί την Πρωτομαγιά. Πρώτα, βέβαια, θα πρέπει να κάνει ξανά το χρέος της στο «Κλ. Βικελίδης», την ερχόμενη Κυριακή (21/4), καθώς αυτή η δυάδα αγώνων με τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης έχει δίπλα της ένα μεγάλο «πρέπει» στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η εξέλιξη του ΑΕΚ - Άρης

Με την… αύρα των 100 χρόνων και της εντυπωσιακής ατμόσφαιρας που δημιούργησε ο κόσμος της, η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς κι ευτύχησε να προηγηθεί με δύο γκολ από το 14ο λεπτό. Σκόρερ και στις δύο περιπτώσεις ήταν ο Εζέκιελ Πόνσε, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική πάσα του Χατζισαφί και την εκτέλεση φάουλ του Ελίασον.

Ο Άρης πήγε να απαντήσει άμεσα, έχοντας πολύ καλή στιγμή με τον Σαβέριο, αλλά ο Αθανασιάδης έδιωξε στην αριστερή γωνία του στο 16ο λεπτό.

Οι παίκτες του Αλμέιδα, έχοντας φέρει το ματς εκεί που ήθελαν από νωρίς, είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης. Μάλιστα, δημιούργησε κι άλλες καλές στιγμές για να σημειώσει και τρίτο τέρμα στο πρώτο ημίχρονο.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μετά την ανάπαυλα, παρά τις αλλαγές του Μάντζιου και την προσπάθεια του Άρη να ανεβάσει την απόδοση του, η ΑΕΚ ήταν αυτή που «πατούσε» πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Μάλιστα, είχε 2-3 καλές στιγμές για να πετύχει τρίτο γκολ μέχρι το 60ο λεπτό, αλλά ο Κουέστα δήλωσε «παρών».

Διαιτητής: Μανούχος
Κίτρινες: Κάλενς, Γκατσίνοβιτς - Σαβέριο, Βερστράτε, Μπράμπετς, Φατόρε, Οντουμπάτζο
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Γιόνσον, Πινέδα (77΄ Μάνταλος), Ελίασον (77΄ Άμραμπατ), Τσούμπερ (69΄ Αραούχο), Γκατσίνοβιτς (69΄ Λιούμπιτσιτς), Πόνσε (84΄ Φερνάντες)
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια (46΄ Φατόρε), Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Ρόουζ, Ζιλ (46΄ Νταρίντα), Φερστράτε, Παναγίδης, Σαβέριο (64΄ Μορόν), Φετφατζίδης (64΄ Μανού Γκαρθία), Ανσαριφάρντ (75΄ Βέλεθ)

Σχετικές ειδήσεις