ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: «Σφαγή» για τη σωτηρία ανάμεσα σε τρεις – Υποβιβάστηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα

Super League: «Σφαγή» για τη σωτηρία ανάμεσα σε τρεις – Υποβιβάστηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα

Super League: Σπουδαία «διπλά» για Παναιτωλικό (2-0 στην Τρίπολη) και Κηφισιά (2-1 στο Περιστέρι) που φέρνουν μεγάλη «μάχη» για την αποφυγή του υποβιβασμού – Πλεονέκτημα οι Αγρινιώτες, υποβιβάστηκε και μαθηματικά ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Η πρώτη μέρα της 5ης αγωνιστικής των play out της Super League, ήρθαν να ανεβάσουν κατακόρυφα το σασπένς για τη σωτηρία. Τα αποτελέσματα έφεραν και τη μαθηματική πτώση του ΠΑΣ Γιάννινα στη Super League 2. Όμως η ήττα του Βόλου στην Κρήτη απ’ τον ΟΦΗ και κυρίως τα «διπλά» Παναιτωλικού και Κηφισιάς στις έδρες Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητου αντίστοιχα, φέρνουν σε απόσταση 2 βαθμών τρεις ομάδες.

Ο Παναιτωλικός με 30 έχει το πλεονέκτημα, ο Βόλος έχασε μια θέση όντας στους 29 ενώ η Κηφισιά είναι αυτή τη στιγμή σε θέση υποβιβασμού όμως με 28 βαθμούς όλα είναι ανοιχτά!

Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός 0-2

Στο «Θ. Κολοκοτρώνης» ο Παναιτωλικός άρχισε δυνατά και μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο είχε δημιουργήσει τρεις καλές στιγμές. Το 0-0 παρέμενε, ο Αστέρας Τρίπολης ισορρόπησε και είχε τις δικές του προσπάθειες στο ημίωρο, χωρίς κάτι σημαντικό.

Στο 31’ οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ. Έγινε η σέντρα από αριστερά, ο Χουάνπι με τακουνάκι βρήκε τον Ντίαζ, ο οποίος δε δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Τσιφτσή για το 0-1!

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 56’ με τετ α τετ του Λομόνακο, το οποίο σταμάτησε τελικά ο Χουχούμης. Τελικά οι Αγρινιώτες στο 67’ πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων.

Στην αντεπίθεση ο Ντίαζ βρήκε με εξαιρετική κάθετη τον Πέδρο κι αυτός δε δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Τσιφτσή για το 0-2!

Ο Ντίαζ στο 78’ είχε σουτ ελάχιστα άουτ, φτάνοντας κοντά σε ένα ακόμη τέρμα. O Αλβάρες απ’ την άλλη, είδε τον Τσάβες να του σταματά το εξαιρετικό σουτ στο 80’.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι με τον Παναιτωλικό να παίρνει μια τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη στην Τρίπολη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λύρατζης - Πέρες

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Λύρατζης (88΄ Γκαρσία), Πίτσου, Καστάνιο, Χουχούμης (62΄ Άλβαρες), Γιαμπλόνσκι, Γκος (80΄ Αλάγκμπε), Παλάσιος (62΄ Ζουγλής), Μπαρτόλο (46΄ Μάντζης), Ρεγκίς, Μιριτέλο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Μαυρίας, Οικονόμου, Μαλής (79΄ Ντουάρτε), Ταμπίτζε, Τορεχόν, Λιάβας (62΄ Χατζηθεοδωρίδης), Πέρες (82΄ Τσιγγάρας), Χουάνπι, Λομόνακο (62΄ Ζοάο Πέδρο), Ντίας (82΄ Ντουάρτε).

Ατρόμητος-Κηφισιά 1-2

Στο Περιστέρι η αναμέτρηση άρχισε με αναγνωριστικό παιχνίδι, αλλά ο Ατρόμητος ίσως στην πρώτη σοβαρή φάση του ματς, κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 16’.

Ο Καμαρά εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τσάπαν, βγήκε στην κόντρα και νίκησε τον Νικοπολίδη για το 1-0!

Στο 23’ ο Οζέγκοβιτς απείλησε χωρίς αποτέλεσμα, στην πρώτη φάση των φιλοξενούμενων. Ο Κουντέ αστόχησε από πλεονεκτική θέση για τους γηπεδούχους, ενώ Αντζιέλσκι και Καμαρά δεν είχαν αποτέλεσμα στις προσπάθειές τους μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος η Κηφισιά έδειχνε να έχει περισσότερη ορμή στο παιχνίδι της, όμως χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει φάσεις. Οι φιλοξενούμενοι τελικά μείωσαν στο 64’. Ο Στάιντερλιν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1!

Η ανατροπή για την Κηφισιά ήρθε τέσσερα λεπτά μετά. Στο 68’ έγινε η σέντρα και ο Μπαρμπόσα με υπέροχη κεφαλιά «έγραψε» το 1-2!

Ο Ρομπάιγ στην τελική ευθεία του ματς δεν κατάφερε με προβολή να ισοφαρίσει, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μπιφουμά δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι απ’ τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Η ολοκλήρωση του ματς βρήκε την Κηφισιά να πανηγυρίζει μια πολύ σημαντική νίκη, η οποία τη βάζει για τα καλά στο παιχνίδι της σωτηρίας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστείδης Βάτσιος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βαλένσια, Τριμμάτης, Αγκ. Καμαρά, Καραμάνης - Τσανάτζια, Κρισιούμα, Τσάπαν, Σολόα, Μιλίσεβιτς, Νικοπολίδης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζιάνι, Τριμμάτης (67΄ Τσακμάκης), Ασεβέδο (73΄ Κιβρακίδης), Τζαβέλλας, Αθανασίου, Έντερ, Κούντε, Βαλένσια, Καμαρά, Βρακάς (62΄ Ρομπάιγ), Αντζιέλσκι (62΄ Βέργος).

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπράτσος): Νικοπολίδης, Τσανάτζια (58΄ Μπιφουμά), Τσάπαν, Βαφέας, Μιλίτσεβιτς, Σολόα, Σναϊντερλάν, Μενέντες (46΄ Κλωναρίδης), Πρίτσας (82΄ Τεττέη), Κρισιούμα (75΄ Γκόμπελιτς), Οζέγκοβιτς (82΄ Γιόβαντσιτς).

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία:

ΟΦΗ – Βόλος 2-1

Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός 0-2

Ατρόμητος – Κηφισιά 1-2

Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 21/4

Η βαθμολογία (σε 31 αγώνες)

7. Αστέρας Τρίπολης 34

8. Ατρόμητος 34

9. ΟΦΗ 34

10. Πανσερραϊκός 32 -31αγ.

11. Παναιτωλικός 30

12. Βόλος 29

13. Κηφισιά 28

14. ΠΑΣ Γιάννινα 19 -31αγ.