ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1: Ήρθε με φόρα και τον πλησίασε στο βαθμό!

Super League, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1: Ήρθε με φόρα και τον πλησίασε στο βαθμό!

Super League: Παρά τις αλλαγές στην ενδεκάδα ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος του ΠΑΟΚ και πήρε δίκαια το ντέρμπι με γκολ των Κίνι και Μάρτινς (2-1) – Μείωσε στις καθυστερήσεις ο Μάρκος Αντόνιο.

Καθόλου… μεθυσμένος από το νέκταρ της πρόκρισης επί της Φενέρμπαχτσε, δεν παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε τον ενθουσιασμό αυτοπεποίθηση και με αυτό το «όπλο» συν τις αλλαγές στην ενδεκάδα, παρουσιάστηκε με «φρεσκάδα» στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στον ΠΑΟΚ για το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής των play offs της Super League.

Οι Πειραιώτες γνώριζαν πως μόνο η νίκη ουσιαστικά θα τους κρατήσει για τα καλά μέσα στο κόλπο του τίτλου. Και την πήραν με 2-1, μειώνοντας τη διαφορά απ’ τον ΠΑΟΚ στον 1 βαθμό και απ’ την κορυφή στους 6 με ματς λιγότερο (αυτό που χρωστούν και οι δύο ομάδες στην Τούμπα).

Ένταση, πολλά μαρκαρίσματα, αρκετά φάουλ και ένα πραγματικό ντέρμπι χωρίς τις πολλές φάσεις στο Φάληρο. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και το εκμεταλλεύτηκε μεταφράζοντάς το σε αυτή τη νίκη. Πετυχαίνοντας δύο γκολ, συν άλλα τόσα που ήταν οφσάιντ και ακυρώθηκαν. Ο Κίνι με… ριμπάουντ από το χαμένο πέναλτι του Ποντένσε άνοιξε το σκορ, με τον Μάρτινς να «κλειδώνει» τη νίκη στο δεύτερο μέρος. Ο «δικέφαλος» μείωσε στις καθυστερήσεις, αλλά ήταν αργά για να πάρει κάτι απ’ το ματς. Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» ανέβηκαν στους 66 βαθμούς με τον ΠΑΟΚ να μένει στους 67.

Η αναμέτρηση άρχισε χωρίς φάσεις για τις δύο ομάδες. Στο 10’ ο Ναβάρο σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Το ίδιο συνέβη και πέντε λεπτά μετά. Μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ, ο Ισπανός έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ και σκόραρε. Όμως μετά από εξέταση της φάσης στο VAR, υποδείχθηκε οφσάιντ.

Η αναμέτρηση κυλούσε χωρίς ευκαιρίες, με τον Ολυμπιακό στο 25’ να κερδίζει πέναλτι. Ο Ναβάρο μπήκε στην περιοχή και ο Κουλιεράκης τον ανέτρεψε. Αμέσως υποδείχθηκε η παράβαση. Ο Ποντένσε ανέλαβε την εκτέλεση, ο Κοτάρσκι απέκρουσε, αλλά στην συνέχεια ο Κίνι με σουτ από πλάγια έκανε το 1-0!

Στο ημίωρο της αναμέτρησης μετά από σέντρα του Κίνι η κεφαλιά του Ναβάρο έφυγε λίγο άουτ. Ο Μπάμπα με σουτ στο 32’ έστειλε την μπάλα στα σώματα. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να πιέσουν στην τελική ευθεία του πρώτου μέρους, όμως ο ρυθμός «έσπαγε» από τα φάουλ.

Στο 44’ ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη στιγμή του στο πρώτο μέρος. Ο Ζίβκοβιτς στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, όμως άργησε να σουτάρει, η μπάλα κόντραρε και στη συνέχεια ο Μουργκ την έστειλε άουτ. Έτσι το πρώτο μέρος έληξε με αυτό το 1-0.

Ένα σουτ του Ναβάρο κι ένα φάουλ του Τάισον δεν απείλησαν καθόλου τις αντίπαλες εστίες στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου μέρους. Κάπως έτσι και χωρίς κάποια μεγάλη φάση, έφτασε το ματς στη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα.

Ακριβώς τότε «χτύπησε» για δεύτερη φορά ο Ολυμπιακός. Στο 61ο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν στην κόντρα, ο Ποντένσε πανέμορφα βρήκε τον Μάρτινς και ο Πορτογάλος δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0!

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ στην αρχή της φάσης, αλλά μετά και την εξέταση της φάσης το γκολ μέτρησε κανονικά.

Δύο σουτ του Ποντένσε στο 69’ και στο 70’ πέρασαν άουτ. Ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να δημιουργήσει και είδε την κεφαλιά του Κουλιεράκη στο 78’ να φεύγει άουτ. Ο Όρτα στο 84’ σούταρε βρίσκοντας χώρο, όμως ο Κοτάρσκι δεν προβληματίστηκε.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το ματς θα κυλήσει… σβηστά στην ολοκλήρωσή του, στο 90+2’ ο Μάρκος Αντόνιο πρόλαβε τον Ρέτσι μετά το γύρισμα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς και μείωσε σε 2-1! Βάζοντας «φωτιά» στο λίγο χρόνο που απέμενε.

Όμως το μόνο που κατάφερε να κάνει ο ΠΑΟΚ ήταν να κερδίσει ένα κόρνερ, που δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να παίρνει μεγάλη νίκη με 2-1.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μιγκέλ Νογκέιρα (Πορτογαλία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Άμπι - Κουλιεράκης, Αν. Ζίβκοβιτς, Ζ. Ζίβκοβιτς, Μπάμπα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κίνι (90΄+4 Βέσο), Ρέτσος, Άμπι, Ρίτσαρντς, Τσικίνιο (78΄ Έσε), Ιμπόρα, Μαρτίνς (78΄ Μασούρας), Όρτα (85΄ Καρβάλιο), Ποντένσε, Ναβάρο (85΄ Ελ Κααμπί).

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (78΄ Ότο), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ (74΄ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (59΄ Ντεσπόντοφ), Τάισον (79΄ Μάρκος Αντόνιο), Τόμας (59΄ Σαμάτα).