ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έξαλλοι στον ΠΑΟΚ για τη διαιτησία – Δηλώσεις «φωτιά» από Λουτσέσκου

Έξαλλοι στον ΠΑΟΚ για τη διαιτησία – Δηλώσεις «φωτιά» από Λουτσέσκου

«Κατώτερου επιπέδου» χαρακτήρισε τον διαιτητή η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, την ώρα που ο Ράζβαν Λουτσέσκου… απασφάλισε: «Ντροπιαστική διαιτησία».

«Βράζουν» στον ΠΑΟΚ με τη διαιτησία του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ο «δικέφαλος» παραπονιέται κυρίως για το πέναλτι που υποδείχθηκε και το φάουλ που θεωρούν πως υπάρχει στη φάση του δεύτερου γκολ των γηπεδούχων. Η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης εξέφρασε τη θέση της για τον Μιγκέλ Νογκέιρα:

«Αποδείχθηκε ξεκάθαρα κατώτερου επιπέδου, κακή επιλογή μεγάλου ρίσκου, που εν τέλει μετέφρασε με “καθημερινή” επαφή σε πέναλτι και αγνόησε φάουλ στον Σάστρε στο δεύτερο γκολ, ουσιαστικά διαμόρφωσε το αποτέλεσμα σ' ένα παιχνίδι κλειστό. Δεν χρειαζόταν να κάνει και κάτι παραπάνω...», υπογράμμισαν απ’ τον «δικέφαλο».

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου απ’ την πλευρά του, μίλησε ευθέως για ντροπιαστική διαιτησία τονίζοντας μάλιστα πως ο ρέφερι ήθελε να ευνοήσει τη μία ομάδα:

«Δεν είναι εύκολο να παίρνεις ένα αποτέλεσμα εδώ, όταν το σκορ κρίνεται από έναν διαιτητή. Δεν νομίζω ότι παίχθηκε φανταστικό ποδόσφαιρο κι από τις δύο ομάδες.

Ήταν ένα ματς περισσότερο μάχης, περισσότερο από μεγάλες μπάλες που προσπαθούσαν να πάνε στον χώρο και να εκμεταλλευτούν τη δεύτερη μπάλα που θα υπήρχε εκεί.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει μία φάση του πέναλτι, η οποία δεν είναι δυνατόν να δίνεται μία τέτοια επαφή. Έχω δει 10.000 επαφές να μην δίνονται φάουλ όπως σε αυτή.

Το θεωρώ απόλυτα υπερβολικό. Δεν νομίζω ότι ο διαιτητής θα έδινε αυτό το πέναλτι στη χώρα του. Ήτανε εδώ για να βοηθήσει μία ομάδα.

Ακόμα και το 2ο το γκολ του Ολυμπιακού προέρχεται από μία φάση που ξεκινάει από φάουλ στον Σάστρε, ο οποίος έχει περάσει τον παίκτη και υπάρχει μία τρικλοποδιά. Οπότε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν δίνεται αυτό το φάουλ. Ένα φάουλ που θα μπορούσε να δώσει μία επικίνδυνη κατάσταση για μας με το σκορ να είναι 1-0.

Υπάρχει μία ακόμα περίπτωση στην οποία έκανε μία ευκαιρία ο Ολυμπιακός, στην οποία η μπάλα έχει βγει πολύ πλάγιο κι ο επόπτης τρέχει με την πλάτη προς την μπάλα.

Είναι ντροπή αυτή η διαιτησία Όσον αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι ήταν ένα φτωχό ματς κι από τις δύο ομάδες. Μπορεί να είναι και φυσιολογικό για την περίοδο που βρισκόμαστε, μετά από ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά αν μπορούσαμε να πάρουμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα αν δεν υπήρχε αυτή η ντροπιαστική διαιτησία σήμερα».