ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Ο ΠΑΣ «τράβηξε» την Κηφισιά στη Super League 2 - Σώθηκαν Βόλος και Παναιτωλικός

Super League: Ο ΠΑΣ «τράβηξε» την Κηφισιά στη Super League 2 - Σώθηκαν Βόλος και Παναιτωλικός
Eurokinissi

Super League: Οριστικά στη Super League 2 θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν η Κηφισιά, μετά την εντός έδρας ήττα της 3-2 από τον ήδη υποβιβασμένο ΠΑΣ Γιάννινα, με αποτέλεσμα Βόλος και Παναιτωλικός να μείνουν στην πρώτη κατηγορία.

Καταδικαστική ήταν η ήττα της Κηφισιάς 3-2 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Μ. Κρητικόπουλος» το απόγευμα του Σαββάτου (27/04). Οι Ηπειρώτες, που έχουν ήδη υποβιβαστεί στην Super League 2, κατακρεούργησαν τις ελπίδες της ομάδας των βορείων προαστίων και την τράβηξαν στην δεύτερη κατηγορία.

Αντίθετα, στη Super League θα συνεχίσουν και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο οι Βόλος και Παναιτωλικός, έπειτα από τις νίκες τους 1-0 επί του Πανσερραϊκού στο Πανθεσσαλικό και του Ατρόμητου στο Αγρίνιο, αντίστοιχα.

Την «τράβηξε» μαζί του

Τέλος στα όνειρα παραμονής της Κηφισιάς στην Super League έβαλε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες επικράτησαν 3-2 στην προτελευταία αγωνιστική των play outs στο «Μ. Κρητικόπουλος» της Καισαριανής και «τράβηξαν» μαζί τους τους Αθηναίους στην Super League 2.

Ο Νίνης ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 26’ με τρομερό απ’ ευθείας φάουλ, όμως, στο 36’ ο Ροσέρο έφερε το ματς στα ίσια, έπειτα από όμορφο συνδυασμό με τους Λιάσο και Κόντε.

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, η Κηφισιά στάθηκε δύο φορές άτυχη, μια και ο Τετέι δεν κατάφερε να νικήσει τον Αθανασίου, ο οποίος βρήκε ελάχιστα τη μπάλα και την έστειλε στο δοκάρι, ενώ στο 70’ ο επιθετικός των γηπεδούχων έπιασε νέο δυνατό σουτ, αλλά και πάλι η προσπάθειά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Μάλιστα, τέσσερα λεπτά αργότερα, ο ΠΑΣ Γιάννινα «τιμώρησε» τους Αθηναίους όταν ο Τζίνο έκανε την μπαλιά στον Μπεγκάλα και αυτός με πλασέ έδωσε προβάδισμα στους Ηπειρώτες. Η… απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 82’ με το εύστοχο πέναλτι του Οζέγκοβιτς, όμως, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ροσέρο με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διαμόρφωσε το τελικό 3-2 και… έριξε την Κηφισιά στην Super League 2.

Κηφισιά (Κώστας Μπράτσος): Νικοπολίδης, Σπίνος, Βαφέας, Σολόα (83’ Γιόβαντσιτς, Νίνης (46’ Μενέντες), Πρίτσας, Κλωναρίδης, Μιλίτσεβιτς, Τεττέι, Σάντος, Οζέγκοβιτς.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιώργος Γεωργουλόπουλος): Αθανασίου, Πανάγου, Κιάκος, Εραμούσπε, Σομποτσίνσκι, Κύρκος (66’ Μίνα), Καραχάλιος (71’ Μπεγκάλα), Λιάσος, Τζίμας (66’ Τζίνο), Ροσέρο, Κόντε (88’ Παμλίδης).

Προβάδισμα με Ταμπίτζε, τον «κράτησε» ο Τσάβες

Την παραμονή του στην Super League πανηγύρισε ο Παναιτωλικός. Οι Αγρινιώτες επικράτησαν 1-0 του Ατρόμητου στο Αγρίνιο και σε συνδυασμό με την ήττα της Κηφισιάς εξασφάλισαν την παρουσία τους στην πρώτη κατηγορία και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη σημείωσε ο Ταμπίτζε στο 53ο λεπτό, ο οποίος πήρε τη δεύτερη κεφαλιά, νικώντας τον Μαρκετζάνι. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν τη συμβολή του Τσάβες για να… κρατηθούν, μια και ο πορτιέρο του «Τίτορμου» κατέβασε… ρολά.

Αρχικά, στο 71’ στο φάουλ του Κούντε, όπως και στο 83ο λεπτό σε απειλή του Ανγκιέλσκι με κεφαλιά. Πάντως, οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Κούντε στο 88’ με δεύτερη κίτρινη και του Ταμπίτζε στις καθυστερήσεις.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Οικονόμου (86’ Μπακάκης), Μαλής, Ταμπίτζε, Μαυρίας, Χουάνπι (87’ Μπρούνο Ντουάρτε), Πέρες (81’ Τσιγγάρας), Λιάβας (68’ Χατζηθεοδωρίδης), Τορεχόν, Λομόνακο (68’ Ζοάο Πέδρο), Ντίας.

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζάνι, Κιβρακίδης (82’ Τριμμάτης), Ντε Μποκ, Ασεβέδο (75’ Γιουμπιτάνα), Τζαβέλλας, Αθανασίου, Κουέν (75’ Βρακάς), Κούντε, Γκονζάλεθ, Βαλένσια, Βέργος (75’ Ανγκιέλσκι).

Σημάδεψε… παραμονή από τα 11 βήματα

Την αποφυγή του υποβιβασμού εξασφάλισε και μαθηματικά ο Βόλος μετά τη νίκη του 1-0 επί του Πανσερραϊκού.

Η ομάδα της Μαγνησίας κατάφερε να βρει το γκολ που ήθελε στο 56ο λεπτό έπειτα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκαρσία, έπειτα από χέρι του Πεταυράκη και έλεγχο της φάσης από τον Ζαμπάλα, μετά από υπόδειξη του επικεφαλής του VAR, Βαγγέλη Μανούχου.

Βόλος (Χρήστος Κόντης): Κόβατς, Άλχο, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα, Γκλάβτσιτς (46' Τρουϊγιέ), Ντε Καμπς (78' Τσοκάνης), Μπερτόγλιο (68' Μωραΐτης), Κόμπα (86' Μύγας), Ασεχνούν, Γκαρσία.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Τσομπανίδης, Πεταυράκης, Διαμαντής, Δεληγιαννίδης, Πηλέας (80' Σοφιανός), Μορέιρα, Στάικος (80' Οικονόμου), Τομάς (46' Χατζηστραβός), Ουάρντα (88' Μασκανάκης), Γούλερι (74' Μούργος), Άλεξιτς.

Μοιρασιά για Αστέρα και ΟΦΗ και μαθηματική παραμονή

Ισόπαλο 1-1 ολοκληρώθηκε το παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης με τον ΟΦΗ στο «Θ. Κολοκοτρώνης» της αρκαδικής πρωτεύουσας και οι δύο ομάδες εξασφάλισαν και μαθηματικά την παραμονή τους στη Super League.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους γηπεδούχους, μια και μόλις στο 12ο λεπτό ο Αλάγκμπε άνοιξε το σκορ, έπειτα από ασίστ του Κρεσπί.

Ωστόσο, στην συνέχεια, ο ΟΦΗ ανέβασε… στροφές και πίεσε για την ισοφάριση. Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα, ο Τοράλ έπιασε το σουτ που σταμάτησε στο δοκάρι του Τσιφτσή, κατάληξη που είχε και η προσπάθεια του Ισέκα στο 24ο λεπτό.

Τελικά, οι Κρητικοί κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ, στο 52ο λεπτό, όταν ο Γκρόζντανιτς προσπάθησε να προλάβει τον Τοράλ, αλλά ήρθε σε επαφή με τη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καστάνιο, Γκρόζντανιτς, Χουχούμης, Λύρατζης, Γιαμπλόνσκι (71’ Μουνάφο), Αλάγκμπε, Ζουγλής (71’ Μπαρτόλο), Κρεσπί, Παλάσιος (80’ Γκος), Μιριτέλο (81’ Αγγελάκης).

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Λαμπρόπουλος, Θοράρινσον, Βούρος, Λουκάο, Μπάκιτς (88’ Θεοδοσουλάκης), Μεγιάδο, Μπάκου (74’ Γκλέιζερ), Τοράλ (74’ Αποστολάκης), Ριέρα (83’ Μοσκέρα), Ισέκα (83’ Φελίπε).

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής των play outs:

  • Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ 1-1 (12' Αλάγκμπε - 53' αυτ. Γκρόζντανιτς)
  • Κηφισιά - ΠΑΣ Γιάννινα 2-3 (26' Νίνης, 82' πεν. Οζέγκοβιτς - 36', 93' Ροσέρο, 74' Μπεγκάλα)
  • Παναιτωλικός - Ατρόμητος 1-0 (53' Ταμπίτζε)
  • Βόλος - Πανσερραϊκός 1-0 (56' πεν. Γκαρσία)

Η βαθμολογία των play outs της Super League

  1. Πανσερραϊκός 35
  2. Αστέρας Τρίπολης 35
  3. ΟΦΗ 35
  4. Ατρόμητος 34
  5. Παναιτωλικός 33
  6. Βόλος 32
  7. Κηφισιά 28
  8. ΠΑΣ Γιάννινα 22

Σχετικές ειδήσεις