ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2014-Νεϊμάρ: «Δύο εκατοστά κάτω και θα ήμουν παράλυτος» (video)

Μουντιάλ 2014-Νεϊμάρ: «Δύο εκατοστά κάτω και θα ήμουν παράλυτος» (video)

Ο Νεϊμάρ μια εβδομάδα μετά τον τρομακτικό τραυματισμό του στον προημιτελικό του Μουντιάλ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια της οποίας δεν άντεξε και δάκρυσε, λέγοντας πως αν το χτύπημα του Ζούνιγκα ήταν δυο εκατοστά πιο κάτω, θα τον είχε αφήσει παράλυτο.

«Θέλω τόσο πολύ να δω ξανά τους συμπαίκτες μου. Σίγουρα η κατάστασή μου είναι άσχημη, αλλά με κάνει χαρούμενο που μπορώ τουλάχιστον να περπατάω. Ξεκινήσαμε μαζί και θα τελειώσουμε όλοι μαζί. Η ήττα απ' την Γερμανία ήταν ιστορική, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα αποχωρήσουμε απ' το τουρνουά με κατεβασμένο κεφάλι. Έτσι είναι ο αθλητισμός, ελπίζω να χαμογελάσουμε σύντομα. Ήταν ένα μπλάκ-άουτ με την Γερμανία, είναι εύκολο πάντα να μιλάμε στο τέλος των αγώνων. Δεν ντρέπομαι να πω ότι ήμουν στην ομάδα του 7-1. Είμαι περήφανος που έπαιξα στο πλάι του Τιάγκο Σίλβα, του Φρεντ και των άλλων», ήταν τα πρώτα λόγια του Νεϊμάρ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, δυο μέρες πριν το μικρό τελικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014.

Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ μάλιστα, μετά τις δηλώσεις του πήγε στην προπόνηση της Βραζιλίας, όπου οι συμπαίκτες του τον υποδέχθηκαν θερμά. Στη συνέχεια των δηλώσεών του, ο Νεϊμάρ αρνήθηκε πως το χτύπημα του Ζούνιγκα ήταν πάνω στη φάση. Όπως είπε, ο Θεός τον βοήθησε και το χτύπημα δεν ήταν πιο κάτω, αφού θα μπορούσε να μείνει ανάπηρος! Πάντως, δεν κράτησε κακία στον Κολομβιανό και του ευχήθηκε ότι καλύτερο στην καριέρα του!

«Είναι μια απ' τις πιο άσχημες εβδομάδες της ζωής μου. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ χειρότερη. Θα μάθω από αυτό, ο Θεός ξέρει τα πάντα, θα πρέπει να υπήρχε λόγος που συνέβη ό,τι συνέβη. Δεν δέχομαι πως ήταν φυσιολογικό το χτύπημα του Ζουνίγκα. Όλοι το ξέρουν αυτό. Ο τρόπος που ήρθε από πίσω, δεν μπορούσα να αμυνθώ. Ο Θεός με βοήθησε... Αν ήταν δύο εκατοστά πιο κάτω, θα ήμουν σε αναπηρικό καροτσάκι τώρα. Με πήρε τηλέφωνο την επόμενη μέρα και μου ζήτησε συγνώμη. Δεν κρατώ κακία, του εύχομαι ό,τι καλύτερο», ήταν τα λόγια του.

Τέλος, δεν θα μπορούσε και να μην ερωτηθεί για τον τελικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014. Η απάντησή του μπορεί να... ξαφνιάζει, αφού τόνισε πως θέλει να πάρει το τρόπαιο η Αργεντινή. Ο λόγος, όμως, είναι ο πολύ καλός φίλος και συμπαίκτης του στη Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι!

«Εύχομαι και στις δύο ομάδες καλή τύχη. Νομίζω πως ο Μέσι αξίζει τον τίτλο. Είναι φίλος μου και συμπαίκτης μου στην Μπαρτσελόνα, θα είμαι μαζί του και με τον Μασεράνο», ήταν τα λόγια του σούπερ σταρ της Βραζιλίας.

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: «Οπαδός» και ο Ιησούς