ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 – Μικρός τελικός: Βραζιλία – Ολλανδία σε αγώνα αγγαρεία

Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 – Μικρός τελικός: Βραζιλία – Ολλανδία σε αγώνα αγγαρεία

Ο μεγάλος τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, ανάμεσα στην Αργεντινή και την Γερμανία μπορεί να διεξάγεται αύριο, Κυριακή 13 Ιουλίου, ωστόσο πριν η αυλαία «πέσει» υπάρχει ένα ακόμα παιχνίδι για το ποδοσφαιρικό κοινό του πλανήτη.

Σήμερα στις 23:00, η Βραζιλία μετά τον διασυρμό που γνώρισε στον ημιτελικό από την Γερμανία (7-1) υποδέχεται την Ολλανδία η οποία είδε την Αργεντινή να την αποκλείει στα πέναλτι.

Το μεγάλο ενδιαφέρον εστιάζεται στο πως θα αντιδράσουν οι διοργανωτές, οι οποίοι σίγουρα θα προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν μια καλή εμφάνιση, προκειμένου να αφήσουν πίσω την κακή παρένθεση του ημιτελικού και να κάνουν – όσο μπορούν- τους οπαδούς τους να χαμογελάσουν.

Από την πλευρά τους οι Ολλανδοί εμφανίζονται αδιάφοροι για τον αγώνα. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του τεχνικού των «οράνιε», Λούις Φαν Γκάαλ ο οποίος τόνισε πως πρόκειται για αγώνα χωρίς σημασία: «Ο κόσμος δε θα θυμάται ποτέ τον τρίτο. Σημασία στο Παγκόσμιο Κύπελλο έχει να το κατακτήσεις. Από τη στιγμή που αποκλειστήκαμε, δεν καταλαβαίνω γιατί παίζουμε», είπε ο Ολλανδός.

Και εδώ που τα λέμε έχει και δίκιο, αφού τόσο ο ίδιος όσο και οι παίκτες του θα μπορούσαν να βρίσκονται ήδη στην πατρίδα τους και να «γεμίζουν» τις μπαταρίες τους ενόψει της νέας σεζόν.

Αφού όμως δεν μπορούν να το αποφύγουν, λογικά θα προσπαθήσουν τόσο ο ίδιος, όσο και ο Σκολάρι να δοκιμάσουν όσους παίκτες δεν έχουν χρησιμοποιήσει ακόμα. Χώρια που ο χαρακτήρας του αγώνα είναι τέτοιος που σίγουρα προσφέρεται για θέαμα, αν και μετά την εφτάρα με την οποία οι γερμανοί προκρίθηκαν επί της Βραζιλίας, δεν θα μας εκπλήξει αν ο τεχνικός της «σελεσάο» δώσει λίγο παραπάνω προσοχή στην άμυνά του. Πάντως, αν λάβουμε υπ' όψιν μας πως ο Λουίς φαν Γκααλ θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πως ο Φελίπε Σκολάρι είναι αυτή τη στιγμή το πιο ανεπιθύμητο πρόσωπο στην Βραζιλία, θα πρέπει να θεωρήσουμε πως αυτό θα είναι το τελευταίο παιχνίδι των δύο τεχνικών στον πάγκο των εθνικών ομάδων τους.

Στον αγώνα για την Τρίτη θέση του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής είχαν «μονομαχήσει» η Γερμανία με την Ουρουγουάη. Τα πάντσερ είχαν επικρατήσει με σκορ 3-2.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για να κάνετε «ζέσταμα» για το βράδυ.