ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

O Μπλάτερ καταγγέλλει το «μίσος» της UEFA

O Μπλάτερ καταγγέλλει το «μίσος» της UEFA

Ο Τζόζεφ Μπλάτερ, πρόεδρος της FIFA, ο οποίος επανεξελέγη χθες (29/5) για πέμπτη θητεία στην ηγεσία της διεθνούς ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, κατήγγειλε το «μίσος που προέρχεται όχι μόνο από ένα πρόσωπο στην UEFA, αλλά από έναν οργανισμό, την UEFA, η οποία δεν έχει καταλάβει ότι έγινα πρόεδρος το 1988».

Ερωτηθείς από το ελβετικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS για τον Μισέλ Πλατινί, πρόεδρο της UEFA, ο οποίος είχε ζητήσει την παραίτησή του, ο Μπλάτερ απάντησε: «Συγχωρώ όλο τον κόσμο, αλλά δεν ξεχνώ». Ο πρόεδρος της FIFA δήλωσε εξάλλου «σοκαρισμένος» από τις κατηγορίες της αμερικανικής δικαιοσύνης.

Όσον αφορά στην αμερικανική δικαστική έρευνα η οποία οδήγησε στη σύλληψη επτά αξιωματούχων της FIFA στη Ζυρίχη την Τετάρτη, ο 79χρονος Ελβετός εξέφρασε τη λύπη του: «Υπάρχουν σημάδια που δεν μπορεί να είναι λανθασμένα: οι Αμερικανοί ήταν υποψήφιοι για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και έχασαν (...) Εάν οι Αμερικανοί έχουν να κάνουν με οικονομικά αδικήματα ή του κοινού ποινικού δικαίου που αφορούν Βορειοαμερικανούς ή Νοτιοαμερικανούς πολίτες, τους συλλαμβάνουν εκεί, όχι στη Ζυρίχη ενώ διεξάγεται ένα συνέδριο».

Καταλήγοντας, ο Μπλάτερ αφού τόνισε: «Μην ξεχνάτε ότι οι ΗΠΑ είναι ο υπ 'αριθμόν ένα χορηγός του χασεμιτικού βασιλείου, συνεπώς του (ηττημένου) αντιπάλου μου (πρίγκιπα 'Αλι), η υπόθεση βρωμάει», σημείωσε όσον αφορά στις μελλοντικές σχέσεις με την UEFA: «Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την UEFA και η UEFA δεν μπορεί να ζήσει χωρίς εμάς».