ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2016: Φουντώνουν οι μάχες για την πρόκριση στην επόμενη φάση

Euro 2016: Φουντώνουν οι μάχες για την πρόκριση στην επόμενη φάση

Έχουμε μπει για τα καλά πλεόν σε ρυθμούς Euro στα γήπεδα της Γαλλίας, με τα φαβορί να δυσκολεύονται αρκετές φορές απέναντι στις αξιόμαχες, αλλά θεωρητικά πιο αδύναμες αντιπάλους τους, στη μάχη που δίνουν οι 24 φιναλίστ για πρόκριση στην επόμενη φάση (“16”).

Οι αναμετρήσεις για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων συνεχίζονται σήμερα με 3 παιχνίδια. Η Ιταλία του Αντόνιο Κόντε, η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις στην πρεμιέρα απέναντι στο Βέλγιο, δοκιμάζεται κόντρα στη Σουηδία του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, με τη δεύτερη να χρειάζεται τους βαθμούς μετά και την ισοπαλία στην πρεμιέρα.

Κομβικό απόγευμα για τον Δ' Όμιλο

Στο απογευματινό πρόγραμμα (19:00), σειρά παίρνει ο Δ' Όμιλος, με την Τσεχία να αντιμετωπίζει Κροατία, σε ένα παιχνίδι που οι στόχοι των ομάδων είναι ξεκάθαροι. Η Τσεχία θέλει να φύγει με βαθμό ή βαθμούς για να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση στην 3η αγωνιστική, ενώ αντίθετα η λογική υποδεικνύει ότι οι Κροάτες ακόμη και με την ισοπαλία δεν θα έχουν εν τέλει πρόβλημα για να βρεθούν στους “16”.

Τέλος, το αποψινό μενού ολοκληρώνεται με τον αγώνα Ισπανία – Τουρκία (22:00), με τους κατόχους του τίτλου να θέλουν τη νίκη για να προκριθούν από σήμερα στις 16 κορυφαίες ομάδες του τουρνουά. Αντίθετα, η Τουρκία θέλει να καταφέρει να επιβληθεί των Ισπανών μετά από το μακρινό 1954 (!), όταν και είχε επικρατήσει με 1-0 στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτή είναι η και η μοναδική νίκη της Τουρκίας σε 7 παιχνίδια κόντρα στην Ισπανία (4 Νίκες – 2 Ισοπαλίες). Το έργο των γειτόνων είναι πολύ δύσκολο αφού αν θέλουν να έχουν βάσιμες ελπίδες πρόκρισης θα πρέπει να αποσπάσουν κάτι από το αποψινό παιχνίδι.

Οι συγκινήσεις αναμένονται έντονες και σήμερα σε μία διοργάνωση που σιγά-σιγά ανεβάζει το θερμόμετρο, με το ενδιαφέρον να αυξάνεται στο χορτάρι και τις ποδοσφαιρικ΄ς ιστορίες να αναδύονται η μία μετά την άλλη. Περισσότερα; Απόψε σε Τoulouse, Saint-Etienne και Nice...

Το Stoiximan.gr προσφέρει περισσότερες από 200 ειδικά στοιχήματα για όλα τα παιχνίδια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.