ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν ο Ροναλτίνιο… ξεφτίλισε τον Σίμαν (videos)

Όταν ο Ροναλτίνιο… ξεφτίλισε τον Σίμαν (videos)

Πέρασαν ακριβώς 14 χρόνια από το Μουντιάλ του 2002 και τη στιγμή όπου ο «Ρόνι» συστήθηκε σε όλη την υφήλιο.

Ήταν μία διοργάνωση που έμεινε στην ιστορία του ποδοσφαίρου για πάρα πολλούς λόγους.

Ήταν το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργανώθηκε από δύο χώρες (Ιαπωνία και Νότια Κορέα), ενώ ήταν και το πρώτο Μουντιάλ όπου τρεις εθνικές ομάδες (οι διοργανώτριες και η Γαλλία) μπήκαν απευθείας στην διοργάνωση, χωρίς να δώσουν προκριματικά. Οι «τρικολόρ» μπήκαν ως προηγούμενοι πρωταθλητές κόσμου (1998), ενώ αυτή ήταν η τελευταία φορά όπου η προηγούμενη κάτοχος του τροπαίου, κέρδιζε απ’ ευθείας τη συμμετοχή της. Επίσης, ήταν η πρώτη φορά όπου διεξάχθηκε Μουντιάλ εκτός Ευρώπης και Αμερικής.

Σε αυτή τη διοργάνωση, είδαμε τεράστιους παίκτες, σπουδαίες εθνικές και πολύ... μπάλα, που απολαμβάναμε τις πρωινές ώρες και συζητούσαμε μέχρι το βράδυ με τους φίλους μας πριν πάμε για ύπνο.

rivaldo ronaldo ronaldinho

Αν ρωτήσεις κάποιον το τι θυμάται από το Μουντιάλ του 2002, θα σου απαντήσει σίγουρα κάτι με χρώμα... σελεσάο! Τα τρία «Ρ» (Ρονάλντο, Ριβάλντο, Ροναλτίνιο), το «Φαινόμενο» να επιστρέφει στην εθνική Βραζιλίας μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς του, να την οδηγεί στην κατάκτηση του τίτλου απέναντι στους Γερμανούς (2-0) και να βγαίνει πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση, ενώ κανείς δεν θα ξεχάσει τα διαιτητικά λάθη και την εύνοια στις διοργανώτριες.

Προσωπικά αν με ρωτήσεις το τι θυμάμαι, θα σου απαντήσω αμέσως αυτό: Τον Ροναλτίνιο να στέλνει για... σπίρτα τον Σίμαν, τη Βραζιλία στα ημιτελικά του Μουντιάλ και ουσιαστικά να συστήνεται στην υφήλιο.

ronaldinho free kick goal vs eng 480x324

Κακά τα ψέματα, τότε ο 22χρονος «Ρόνι» ήταν γνωστός από λίγους φαν του αθλήματος. Τον ήξεραν μόνο όσοι έβλεπαν την Παρί Σεν Ζερμέν (ομάδα του τότε) και όσοι έπαιζαν το Championship Manager 2001-02. Εκείνο όμως το απίστευτο γκολ του «μάγου» Ροναλτίνιο, έμελε να τον καθιερώσει για τα καλά στην παγκόσμια ποδοσφαιρική, στην οποία έπειτα «οργίασε» με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Για την ιστορία, οι Άγγλοι είχαν πάρει το προβάδισμα στο 23ο λεπτό, μετά από γκολ του Όουεν, ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο μετέπειτα άσος του Ολυμπιακού, Ριβάλντο, ισοφάρισε το σκορ έπειτα από ένα εξαιρετικό σλάλομ του Ροναλντίνιο, ο οποίος έκανε... σμπαράλια την άμυνα των «λιονταριών».

ronii

Πέντε λεπτά μετά την σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου, ο «Ρόνι» σημείωσε το νικητήριο γκολ της αναμέτρησης, ένα γκολ που θα σημάδευε τη διοργάνωση και θα γινόταν εφιάλτης στον Ντέιβιντ Σίμαν. Επτά λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος δέχτηκε απευθείας κόκκινη για ένα επικίνδυνο μαρκάρισμα επάνω στον Μιλς, χωρίς βέβαια να στοιχήσει αυτό στη Σελεσάο.