ΣΟΚ στην ΑΕΚ: Ο Ολυμπιακός έβαλε «λουκέτο» στο ΟΑΚΑ - Ποιο ντέρμπι θα γίνει χωρίς κόσμο

ΣΟΚ στην ΑΕΚ: Ο Ολυμπιακός έβαλε «λουκέτο» στο ΟΑΚΑ - Ποιο ντέρμπι θα γίνει χωρίς κόσμο

Ο νέος πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ βγήκε ξινός στην ΑΕΚ - Διαβάστε για ποιον λόγο τιμωρήθηκε η Ένωση μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό


Οι διατάξεις του νέου «πολυσυζητημένου» πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ καίνε την ΑΕΚ που ως δις υπότροπη τιμωρήθηκε από την πειθαρχική της Super League με καμπάνα δύο αγωνιστικών.

Ο πέλεκυς έπεσε βαρύς λόγω της συμπεριφοράς των οπαδών της Ένωσης στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό. Η επική ανατροπή που έφερε και το ξέσπασμα των οπαδών της, συνοδεύτηκε από μπόλικα καπνόγονα τα οποία αποτέλεσαν και την αφορμή για το «λουκέτο» στην έδρα του δικέφαλου.

Η ΑΕΚ έγινε η πρώτη ομάδα στην οποία επιβάλλεται ποινή διεξαγωγής δίχως θεατές με βάση τα νέα δεδομένα στον ΠΚ που ρητά αναφέρει ότι επαναλαμβανόμενα περιστατικά με καπνογόνα και βεγγαλικά στην εξέδρα τιμωρούνται με κεκλεισμένων των θυρών.

Στους «κιτρινόμαυρους» επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 32.000 ευρώ, ωστόσο, το ζητούμενο είναι οι αγώνες που θα δώσουν χωρίς να έχουν κόσμο στο ΟΑΚΑ.

Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί το παιχνίδι με τον Ατρόμητο για την 9η αγωνιστική και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την 11η αγωνιστική.

Θυμίζουμε ότι η ΑΕΚ που κουβαλούσε από πέρυσι ποινή έδρας τόσο λόγω του τελικού του... Βόλου όσο και για τα επεισόδια στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, έδωσε τα πρώτα τρία ματς της σεζόν χωρίς κόσμο(Παναιτωλικός, Λάρισα και Λαμία).

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 5ης αγωνιστικής. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ AEK: «Βάσει των αναφερομένων στο από 24/09/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) στην από 24/09/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 2247/17/1915915 από 26/09/2017 Έκθεση της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τριάντα δύο χιλιάδων ευρώ καθώς και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) αγωνιστικών.

Β) ΠΑΕ Παναιτωλικός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 23/09/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 23/09/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 1003/2/15/4-η΄ από 24/09/2017 Έκθεση της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας» Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή πεντακοσίων ευρώ.