ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κροατία - Ελλάδα LIVE: «Θα πέσουν κορμιά στο Ζάγκρεμπ»

Κροατία - Ελλάδα LIVE: «Θα πέσουν κορμιά στο Ζάγκρεμπ»

Κροατία εναντίον Εθνικής Ελλάδας | Ειδήσεις: Προκριματικά Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, Δεύτερος γύρος, Παιχνίδι 1, Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου, 9:45 μ.μ.

Τεράστια αναστάτωση με Μανωλά, λίγες μέρες πριν τον μεγάλο αγώνα της Εθνικής στο Ζάγκρεμπ.

Περίεργη χαρακτήρισε την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να τιμωρήσει με μία αγωνιστική τον διεθνή αμυντικό Κώστα Μανωλά, ο Σοφοκλής Πιλάβιος.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM» αναφορικά με τη τιμωρία του Κώστα Μανωλά, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην πρώτη «μάχη» των play offs της ευρωπαϊκής ζώνης κόντρα στην Κροατία.

Σύμφωνα με την απόφαση της FIFA, ο στόπερ της Ρόμα τιμωρήθηκε με αποκλεισμό μίας αγωνιστικής, καθώς στο προτελευταίο ματς των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Κύπρο, στη Μεγαλόνησο, πήρε εσκεμμένα κίτρινη κάρτα, ούτως ώστε να εκτίσει στην αυλαία των ομίλων με το Γιβραλτάρ και να έχει δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ.

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος, κατά τις δηλώσεις του, χαρακτήρισε το… λιγότερο περίεργη την απόφαση, αφήνοντας… αιχμές ακόμα και για σκάνδαλο, για τον χρόνο που βγήκε, λίγες μέρες πριν από το πρώτο παιχνίδι των μπαράζ με την «Χρβάτσκα» στο Ζάγκρεμπ.

croatia 2

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για το μεγάλο ματς της Εθνικής Ελλάδας

Τι φοβάται η Κροατία από την Ελλάδα

Η Κροατία σκέφτεται τα παιχνίδια μπαράζ με την Εθνική και ανησυχεί για ένα και μόνο πράγμα.

Στην Κροατία έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους για πρώτο παιχνίδι με την Ελλάδα στο πλαίσιο του μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ της Ρωσίας και ανησυχούν για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που θα κάνουν την εμφάνισή τους τις επόμενες ώρες.

Δεν κάνουμε πλάκα. Οι Κροάτες θεωρούν πως τα καιρικά φαινόμενα θα παίξουν ρόλο και στα δύο ματς-φωτιά και ότι θα ευνοήσουν την Ελλάδα ώστε να αμυνθεί για να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι της Πέμπτης.

Ο Ζλάτλο Ντάλιτς, ομοσπονδιακός τεχνικός της Κροατίας, βλέποντας ότι τα ζητήματα του καιρού που παρουσιάζονται στον Τύπο ίσως αποπροσανατολίσουν τους παίκτες του ανέφερε:

«Ο αγωνιστικός χώρος δεν θα μας ευνοεί. Αυτό οφείλω να το παραδεχθώ. Είναι περισσότερο εύκολο να αμυνθείς σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο καθώς η μπάλα δεν μπορεί να κυλήσει σωστά».

Και πρόσθεσε:

«Ωστόσο δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, ή αμφιβολία για το τι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να πάμε στο Μουντιάλ. Με βροχή, με χιόνια, με νερό, με ήλιο. Με οποιοδήποτε τρόπο. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας.

Σήμερα θα αρχίσουμε την προετοιμασία μας για το παιχνίδι και θα καταστρώσουμε τα πλάνα μας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξουμε είναι η ταχύτητα, ο ρυθμός που θα έχει ο αγώνας, και η οργάνωσή μας στο παιχνίδι. Εμείς πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και να σταθεροί στις αρχές του παιχνιδιού μας. Δεν πρέπει να αποδεχθούμε καμία αλλαγή σε αυτό και να επηρεαστούμε από το παιχνίδι τους. Περιμένω ότι η Ελλάδα να αμυνθεί στο Ζάγκρεμπ. Θα προσπαθήσει να μην δεχθεί γκολ. Ετσι εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να το αντιμετωπίσουμε αυτό. Να μην το κυνηγήσουμε και να αγχωθούμε, και να μην είμαστε νευρικοί. Έτσι πρέπει να είναι και όσοι έρθουν στο γήπεδο».

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του παλαίμαχου μέσου του Παναθηναϊκού, Αλιόσα Ασάνοβιτς ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο "Εθνοσπόρ" και υποστήριξε πως θα ήθελε να δει τόσο την Ελλάδα όσο και την Κροατία στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά δυστυχώς θα περάσει μόνο μία απ' τις δύο.

Σύμφωνα με τον Ασάνοβιτς, ο οποίος έχει φορέσει 62 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο και ήταν μέλος της φοβερής και τρομερής Κροατίας που τερμάτισε τρίτη στο Μουντιάλ του '98, «το πρώτο παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ θα είναι καθοριστικό για την τελική έκβαση. Είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα θα προσπαθήσει να αμυνθεί με νύχια και με δόντια όπως ξέρει πολύ καλά να κάνει. Αλλά είμαι επίσης σίγουρος ότι και η Κροατία θα κυνηγήσει με μανία μια καθαρή νίκη δίχως να δεχτεί γκολ για να ταξιδέψει στον Πειραιά με μεγαλύτερη ασφάλεια. Όταν γνωρίζεις πως δεν υπάρχει αύριο είναι δεδομένο πως θα πέσουν κορμιά».