ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου: Πήγε με ποδήλατο από την Ινδία στη Ρωσία για χάρη του Μέσι!

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου: Πήγε με ποδήλατο από την Ινδία στη Ρωσία για χάρη του Μέσι!

Ο Clifin Francis είναι ένας Ινδός καθηγητής μαθηματικών παθιασμένος με την ποδηλασία και το ποδόσφαιρο.

«Μπορεί να ταξιδέψω στη Ρωσία για να παρακολουθήσω το υπερθέαμα (του μουντιάλ)» είχε απαντήσει ο Clifin Francis από την Ινδία σε φίλο του, όταν αυτός τον ρώτησε εάν θα πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου

Ο διάλογος αυτός πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο και έκτοτε ο Francis προσπαθούσε να βρει έναν τρόπο για να καταφέρει να ταξιδέψει αεροπορικώς στη Ρωσία, αφού τα εισιτήρια κόστιζαν πολύ παραπάνω από τα χρήματα που μπορούσε να διαθέσει. Ο Clifin είναι καθηγητής μαθηματικών τα έσοδά του ανέρχονται σε 40 δολάρια την ημέρα.

«Αντιλήφθηκα πως δεν είχα αρκετά χρήματα για να ταξιδέψω στη Ρωσία και να μείνω εκεί για έναν μήνα. Έπειτα, αναρωτήθηκα ποιος θα ήταν ο φθηνότερος τρόπος για να τα καταφέρω. Ποδήλατο. Αυτή ήταν η απαντήση».

Οι φίλοι του δεν τον πίστεψαν, αλλά δεν άργησαν να διαψευστούν.

Στις 23 Φεβρουαρίου ο Francis ξεκίνησε το επικό του ταξίδι: πήγε αεροπορικώς στο Ντουμπάι και από εκεί με πλοίο στο Ιράν. Από εκεί ως τη Μόσχα έμεναν 4.200 χλμ. με… ποδήλατο. Βέβαια, ο θαρραλέος άνδρας θα έβγαινε κερδισμένος, αφού θα συναντούσε το ίνδαλμά του, Λιονέλ Μέσι.

«Αγαπώ την ποδηλασία και είμαι τρελός για το ποδόσφαιρο. Απλά συνδύασα τα δύο μου πάθη» αναφέρει στο BBC.

Ο Clifin Francis εξακολουθεί να ταξιδεύει. Έφυγε στα τέλη Φεβρουαρίου και μπήκε πρόσφατα στη Ρωσία, αλλά εξακολουθεί να έχει αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα πριν φτάσει στον προορισμό του.

Πριν από την αναχώρησή του, κατάφερε να αγοράσει εισιτήριο για την αναμέτρηση Γαλλία-Δανία, που είναι προγραμματισμένη για τις 26 Ιουνίου. «Έχω εισιτήριο μόνο για αυτό το παιχνίδι. Αλλά το όνειρό μου είναι να συναντήσω τον Λιονέλ Μέσι και να μου υπογράψει αυτόγραφο στο ποδήλατο», συνέχισε ελπίζοντας ότι η ιστορία του μπορεί να εμπνεύσει μερικούς συμπατριώτες του.