ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2018: Τελευταία… ζαριά για Αργεντινή και Νιγηρία

Μουντιάλ 2018: Τελευταία… ζαριά για Αργεντινή και Νιγηρία

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για Νιγηρία και Αργεντινή. «Αλμπισελέστε» και «Υπεραετοί» παίζουν… ρέστα για μια θέση στους «16» του Παγκοσμίου κυπέλλου 2018 της Ρωσίας

Περιμένουν στη… γωνία οι Ισλανδοί για να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη – Όλες οι σημερινές αναμετρήσεις

Η παρέα του Μέσι θα μονομαχήσει σήμερα 26 Ιουνίου (21:00) στην Αγία Πετρούπολη με την παρέα του Βίκτορ Μόουζες για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου, με φόντο τη μεγάλη πρόκριση.

Εν μέσω σοβαρής κρίσης στα αποδυτήρια, οι Αργεντινοί θα παλέψουν για να αποδείξουν ότι παραμένουν μεγάλη ομάδα.

Ο Λιονέλ Μέσι έχει μία τελευταία ευκαιρία να αναδειχθεί ο ηγέτης της ομάδας και να διεκδικήσει μέσω των νοκ-άουτ αγώνων το τρόπαιο που λείπει από την συλλογή του.

Με τον προπονητή Χόρχε Σαμπαόλι να αποτελεί «ξένο σώμα», την ενδεκάδα θα βγάλουν μόνοι τους οι παίχτες και σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές.

Ο τερματοφύλακας της Ρίβερ Πλέιτ, Φράνκο Αρμάνι θα πάρει την θέση του Βίλι Καμπαγέρο που απογοήτευσε στο παιχνίδι με την Κροατία ενώ, ο Γκονζάλο Ιγκουαϊν θα αντικαταστήσει τον Κουν Αγουέρο στην κορυφή της επίθεσης.

Με νίκη κατά πάσα πιθανότητα θα προκριθεί στην επόμενη φάση, αν φυσικά δεν κάνει την έκπληξη η Ισλανδία και νικήσει την Κροατία (η αναμέτρηση θα μεταδοθεί επίσης στις 21:00).

Με τον ίδιο στόχο θα παραταχθούν και οι Νιγηριανοί, που σε περίπτωση νίκης προκρίνονται στην επόμενη φάση μαζί με την Κροατία.

Μετά το 2-0 επί της Ισλανδίας, οι Αφρικανοί κρατούν την τύχη τους στα πόδια τους και θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν τα σοβαρά προβλήματα της «αλμπισελέστε». Με τους Μούσα και Ιχεανάτσο στην επίθεση, είναι βέβαιο πως θα δώσουν βάρος στην αμυντική λειτουργία και στην εξουδετέρωση του Μέσι, στοιχείο που θα περιορίσει σημαντικά την δημιουργία φάσεων στα αντίπαλα καρέ, κυρίως από τον Μόουζες.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια

Για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 3ο όμιλο του Μουντιάλ, αναμετρώνται σήμερα στις 17:00 Δανία και Γαλλία.

Η αναμέτρηση θα γίνει για την 3η αγωνιστική στο Λουζνίκι της Μόσχας και οι «πετεινοι» έχουν πλεονέκτημα, καθώς τους αρκεί η ισοπαλία για να πάρουν την πρώτη θέση και ν΄ αποφύγουν την Κροατία στην «φάση των 16», όπου ενδεχομένως να πέσουν πάνω στην Αργεντινή.

Από την πλευρά τους, οι Δανοί, θέλουν μόνο νίκη για να είναι αυτοί πρώτοι, ενώ με ισοπαλία θα είναι δεύτεροι και σε περίπτωση ήττας και ενδεχόμενης νίκης της Αυστραλίας επί του Περού, η πρόκριση θα κριθεί στην διαφορά τερμάτων.

Από το Σότσι περνούν οι ελπίδες πρόκρισης της Αυστραλίας στους «16» του Μουντιάλ. Στην ρωσική πόλη θα γίνει στις 17:00 η αναμέτρηση με το Περού για την 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου και τα «καγκουρό» θέλουν νίκη και παράλληλα ήττα της Δανίας από την Γαλλία, για να κριθεί η πρόκριση στην διαφορά τερμάτων και την καλύτερη επίθεση.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Στο έλεος της «Νεφέλης» η Ελλάδα - Ακραία φαινόμενα με καταιγίδες και χαλάζι (pics)