ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Μάχη δικεφάλων στο «καμίνι» της Τούμπας

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Μάχη δικεφάλων στο «καμίνι» της Τούμπας

Στις 20:30 θα σφυρίξει ο διαιτητής τη σέντρα της μεγάλης αναμέτρησης μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Ασπρόμαυροι ή Κιτρινόμαυροι; Ποιος θα κερδίσει το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της φετινής Σούπερ Λιγκ;

Οι δύο δικέφαλοι έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς από πέρυσι, μετά τα όσα είχαν συμβεί στο Πρωτάθλημα και κατά πολλούς έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του τροπαίου, αλλά και μετά τον τελικό του Κυπέλλου όπου ο ΠΑΟΚ το πήρε μέσα στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας.

Η σημερινή αναμέτρηση είναι το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της φετινής Σούπερ Λιγκ και μπορεί να μην κρίνει τον τίτλο, ωστόσο, ενδέχεται να διαμορφώσει την εικόνα για το πώς θα κυλήσει το πρωτάθλημα μέχρι και το τέλος.

Και οι δύο ομάδες προέρχονται από δύο δύσκολα ευρωπαϊκά παιχνίδια τα οποία συνοδεύτηκαν από ήττες. Εντούτοις, οι ποδοσφαιριστές σήμερα αναμένεται να δώσουν και την ψυχή τους για τη νίκη, η οποία θα σημάνει κάτι περισσότερο από τρεις βαθμούς.

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Ποιος θα πάρει το ντέρμπι; (poll)

Ο ΠΑΟΚ, στο πρωτάθλημα μετράει τρεις νίκες, έχοντας σκοράρει πέντε φορές και δεχτεί μόλις ένα γκολ. Στην πρεμιέρα κέρδισε με 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ προέρχεται από δύο εκτός έδρας νίκες, επί Πανιώνιου με 0-1 και ΌΦΗ με 1-3.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου άφησε εκτός αποστολής τους Αμρ Ουάρντα, Αλίν Τόσκα, Ακπόμ, Μαλεζάς και Κίτσιου.

Οι παίκτες που πήρε μαζί του ο Λουτσέσκου είναι οι εξής: Πασχαλάκης, Ρέι, Μάτος, Βιεϊρίνια, Χατσερίδης, Κρέσπο, Βαρέλα, Κάνιας, Σάκχοφ, Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο, Λημνιός, Ζαμπά, Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Πρίγιοβιτς, Καρέλης.

Από την άλλη, η ΑΕΚ στην Σούπερ Λιγκ έχει τρεις νίκες, χωρίς μάλιστα να δεχτεί κάποιο τέρμα σε αυτά τα ματς. Έχει επιβληθεί άνετα στο ΟΑΚΑ του ΠΑΣ και του Πανιώνιου, ενώ έχει περάσει ενδιάμεσα με διπλό από την Τρίπολη με τελικό σκορ 0-1. Συνολικά έχε σκοράρει επτά φορές σε τρία ματς πρωταθλήματος.

Εκτός αποστολής οι τραυματίες Μπογέ, Αλμπάνης και Άλεφ που υπέστη κάκωση στον προσαγωγό στην προπόνηση της Παρασκευής. Αναλυτικά η αποστολή της ΑΕΚ για την Τούμπα αποτελείται από τους: Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπες, Χουλτ, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Αϊντάρεβιτς, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Γιαννιώτας, Μπακασέτας, Κλωναρίδης, Πόνσε, Λιβάγια, Γιακουμάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ