ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ - Άγιαξ: Αυτή είναι η εξοντωτική τιμωρία που φοβούνται στην «Ένωση» για τα επεισόδια (pics&vids)

ΑΕΚ - Άγιαξ: Αυτή είναι η εξοντωτική τιμωρία που φοβούνται στην «Ένωση» για τα επεισόδια (pics&vids)

Σκληρή αναμένεται να είναι η τιμωρία που θα επιβληθεί στην ΑΕΚ από την UEFA, μετά τα χθεσινά (27/11) βίαια επεισόδια κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Άγιαξ, στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΑΓΡΙΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ

Η ΑΕΚ, που ήταν υπότροπη, αναμένεται να δεχθεί πολύ σκληρή τιμωρία από την UEFA. Τόσο για όσα έγιναν στη θύρα των οπαδών του Άγιαξ, όπου έσκασε ακόμα και βόμβα μολότοφ μέσα στο γήπεδο, όσο και για το πανό που σηκώθηκε στη θύρα των δικών της οργανωμένων με μηνύματα και αναφορές σε οικονομικά σκάνδαλα αλλά και στις FIFA και UEFA.

aek epeisodia 18

Στην Ένωση… τρέμουν το τι θα αντικρίσουν όταν θα φτάσει στα χέρια τους το κατηγορητήριο που θα συνταχθεί. Δεδομένα θα υπάρξει πάρα πολύ υψηλό πρόστιμο, αλλά και αρκετές αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών στην επόμενη αγωνιστική περίοδο σε όποια διοργάνωση – και φάση προφανώς – και να αγωνιστεί η ΑΕΚ. Για κάποιους, θεωρείται δεδομένο πως θα κλείσουν οι θύρες 35 και 1 που φιλοξενούν τους οργανωμένους της Ένωσης ενώ υπάρχει πληροφορία πως το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστές μπορεί να φτάνει ή και να ξεπερνάει τον ένα χρόνο!

aek epeisodia 18

Το χειρότερο όλων των σεναρίων, βέβαια, είναι αυτό που θέλει την ποινή που θα επιβληθεί από την UEFA, να μην είναι απλά... σκληρή αλλά εξοντωτική. Ήδη στο εξωτερικό υπάρχουν αναφορές στον Τύπου που ζητούν την αποβολή της ΑΕΚ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω των επεισοδίων. Μένει, όμως, να φανεί υπό ποιο πρίσμα θα εξετάσει όλα όσα έγιναν η UEFA για να αποφασίσει κάτι τόσο σημαντικό για ένα κλαμπ που επέστρεψε τα τελευταία δυο χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και μέχρι πρότινος δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα.

aek epeisodia 18

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ του αγώνα

Διεθνώς ρεζίλι

Για μια ακόμα φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο έγινε πρώτο θέμα σε όλο τον κόσμο, για το λάθος λόγο. Τα επεισόδια που έγιναν στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στους οπαδούς της ΑΕΚ και του Άγιαξ «ταξίδεψαν» σε κάθε γωνιά του πλανήτη και όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία και portals αναφέρονται στα όσα συνέβησαν με σαφείς υπαινιγμούς για τη χώρα και το επίπεδο τόσο του αθλήματος όσο και των φιλάθλων.

guardian

Περιττό να αναφερθεί πως σε όλα τα δημοσιεύματα γίνεται αναφορά για την ανάγκη της παραδειγματικής τιμωρίας της ΑΕΚ από την UEFA, με τους «κιτρινόμαυρους» να κινδυνεύουν ακόμα και με αποκλεισμό από την Ευρώπη όπως γράφτηκε στο εξωτερικό την Τρίτη.

guardian

Το χρονικό των επεισοδίων

Τρίτη 27 Νοεμβρίου. ΟΑΚΑ. Όλα είναι έτοιμα για μια μεγάλη βραδιά Champions League, ένα ακόμα ραντεβού της ΑΕΚ με τους «μεγάλους» της Ευρώπης και συγκεκριμένα με τον Άγιαξ. Η ατμόσφαιρα… μυρίζει «μπαρούτι», όμως, από νωρίς αφού το βράδυ της Δευτέρας (26/11) έχει γίνει ο… κακός χαμός σε όλη την Αθήνα με οπαδούς της ΑΕΚ (σε «συνασπισμό» με αυτούς της Μινσκ και της Λιβόρνο) και οπαδούς του Άγιαξ (σε «συνασπισμό» με αυτούς της Κρακοβίας και του Παναθηναϊκού) να συγκρούονται άγρια και την αστυνομία να πληρώνει τα χειρότερα. Αρκετοί περιμένουν πως θα… γίνει και στο ΟΑΚΑ και δυστυχώς δικαιώνονται.

aek epeisodia 18

Οι Ολλανδοί έχουν φτάσει νωρίς – νωρίς στο ΟΑΚΑ και έχουν πάρει τις θέσεις τους στη θύρα 21 και έχουν αρχίσει να κάνουν τη… σχετική φασαρία. Λίγο μετά τις 19:00 έχει αρχίσει η κινητικότητα, ενώ και έξω από τις θύρες στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει η αίσθηση πως δύσκολα θα αποφευχθεί η σύρραξη. Στις 19:30 κι ενώ έχουν αρχίσει να μετακινούνται οπαδοί της ΑΕΚ προς την πλευρά των οπαδών του Άγιαξ και φεύγουν αρκετά αντικείμενα και φωτοβολίδες εκατέρωθεν, το… μπαμ που ακούγεται στο ΟΑΚΑ συνταράσσει τους πάντες. Μια βόμβα μολότοφ σκάει μπροστά στους οπαδούς του Άγιαξ και το… χάος είναι πλέον επίσημο.

aek epeisodia 18

Η ένταση και οι συγκρούσεις γενικεύονται, τα χημικά και οι «κρότου – λάμψης» πέφτουν διαρκώς από τις δυνάμεις της αστυνομίας για να περιοριστεί η δράση των χούλιγκαν και η επέμβαση των ΜΑΤ φέρνει προσωρινά την ηρεμία στο υπόλοιπο γήπεδο. Στη θύρα των οπαδών του Άγιαξ, πέφτει ανελέητο ξύλο και οι εικόνες με τους αιμόφυρτους Ολλανδούς κάνουν τον γύρο του κόσμου. Οι παίκτες του Άγιαξ που έκαναν ζέσταμα, προσπαθούσαν να πάνε προς τους οπαδούς τους για να τους ηρεμήσουν αλλά καταλαβαίνουν πως δεν έχει… ιδιαίτερο νόημα και πάνε στα αποδυτήρια. Στις 19:55 που οι δυο ομάδες είναι στη σέντρα και το ματς αρχίζει, τα πράγματα έχουν ηρεμήσει… πλήρως με έναν μαγικό τρόπο.

aek epeisodia 18

Το μόνο που μένει, πάντως, στη θέση του είναι το πανό των οπαδών της ΑΕΚ που «υπενθυμίζει» σε αυτούς του Άγιαξ τα επεισόδια της Δευτέρας ενώ παράλληλα υπάρχει κι ένα δεύτερο μεγαλύτερο, που όμως ενοχλεί τους ανθρώπους της UEFA. Αυτό αναφέρεται στους Ολλανδούς, στη FIFA και την UEFA και αναφέρεται σε οικονομικά σκάνδαλα, ξέπλυμα χρήματος, panama papers και γενικότερη διαφθορά. Γίνονται συνεχείς εκκλήσεις να κατέβει και μετά από περίπου 20 λεπτά ποδοσφαίρου στο χορτάρι του ΟΑΚΑ, τελικά μαζεύεται. Η τελευταία… πράξη των επεισοδίων, έγινε στην ανάπαυλα όταν οπαδοί της ΑΕΚ μπήκαν στην τάφρο του ΟΑΚΑ και έφτασαν ως τους Ολλανδούς όπου και πάλι πέταξαν φωτοβολίδες και αντικείμενα, χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια…

Αξίζει να σημειωθεί, πως την ώρα της γενικευμένης σύρραξης και της έντασης, έγινε και κάτι που αποδεικνύει ότι τουλάχιστον υπάρχουν ακόμα… άνθρωποι ανάμεσα σε κάφρους. Στα μάτριξ του ΟΑΚΑ προβλήθηκε η φωτογραφία του Αμπντελάκ Νούρι με την ευχή της ΠΑΕ ΑΕΚ «Μείνε δυνατός». Εκεί, όλο το γήπεδο – ακόμα και αυτοί που… δέρνονταν – σταμάτησε και χειροκρότησε πολύ θερμά. Η ουσία, βέβαια, δεν αλλάζει και τα δεδομένα είναι δυο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έγινε για ακόμα μια φορά ρεζίλι παγκοσμίως, ενώ η ΑΕΚ θα τιμωρηθεί πάρα πολύ σκληρά από την UEFA με τις φήμες να λένε πως επίκειται ακόμα και ευρωπαϊκός αποκλεισμός…

Με πληροφορίες από το Onsports.gr

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο γνωστός ενεχειροδανειστής Ριχάρδος που συνελήφθη για λαθρεμπόριο χρυσού (pics)

Καιρός: Πυκνές χιονοπτώσεις. Ποιες πόλεις θα ντυθούν στα λευκά; Η ανάλυση του Σάκη Αρναούτογλου