ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λίβερπουλ: Γιατί κινδυνεύει να γίνει ξανά περίγελος στην Premier League

Λίβερπουλ: Γιατί κινδυνεύει να γίνει ξανά περίγελος στην Premier League
Η Λίβερπουλ κινδυνεύει να χάσει ένα πρωτάθλημα που έμοιαζε σίγουρο
Twitter - Liverpool FC

Λίβερπουλ: Η ομάδα που αγνοεί το πρωτάθλημα από το 1990, έφτασε στο +7 από τους διώκτες της αλλά έπεσε ξανά σε απόσταση μιας νίκης από τη Μάντσεστερ Σίτι και κινδυνεύει να μην πάρει και πάλι την Premier League

Από το 1990, κάθε χρόνο η Λίβερπουλ ξεκινά ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Αγγλία. Από το 1991 που θεσπίστηκε η Premier League, η ομάδα από το Μέρσισαϊντ δεν έχει καταφέρει να «σπάσει την κατάρα» και να τερματίσει μια σεζόν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Κάποιες φορές έμενε νωρίς εκτός διεκδίκησης, κάποιες άλλες έδειχνε ικανή ως τα μισά του δρόμου και στη συνέχεια… ξεφούσκωνε κι άλλες πάλι έφτανε μέχρι το φινάλε, προσέγγιζε την… πηγή αλλά νερό δεν έπινε.

Η Λίβερπουλ για άλλη μια φορά, τη φετινή σεζόν, έδειξε πως μπορεί να είναι ένα από τα ακλόνητα φαβορί. Μάλιστα, πριν την αλλαγή του χρόνου και φτάνοντας στη μέση της αγωνιστικής περιόδου, είχαν πειστεί άπαντες πως έφτασε η ώρα για να πάρουν επιτέλους πρωτάθλημα οι «Reds», με τον Γιούργκεν Κλοπ στο… τιμόνι. Το +7 από τη δεύτερη, και περσινή πρωταθλήτρια, Μάντσεστερ Σίτι, έδειχνε πως πλέον τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους και πως ο τίτλος θα πάει στο «Άνφιλντ» για πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια προσμονής.

Η Λίβερπουλ γίνεται... Loserpool

Όλα αυτά, μέχρι η Λίβερπουλ να αρχίσει τις… γνωστές «γκέλες». Κι αν η ήττα από τη Μάντσεστερ Σίτι στο μεταξύ τους ντέρμπι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως τέτοια, τα ματς που ακολούθησαν έκαναν ξανά τους πάντες στο «Νησί» να αστειεύονται με την ανικανότητα των «κόκκινων» να πάρουν το πρωτάθλημα. Η λέξη «Loserpool» εμφανίστηκε και πάλι για να γίνει το σχετικό… πικάρισμα στη Λίβερπουλ, από την προηγούμενη εβδομάδα.

Ήταν 29 Ιανουαρίου όταν η Μάνσεστερ Σίτι έχασε από τη Νιούκαστλ (1-0), του πρώην προπονητή της Λίβερπουλ, Ράφα Μπενίτεθ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ υποδεχόταν τη Λέστερ, είχε την ευκαιρία με νίκη να πάει στο +7 αλλά απέτυχε. Το τελικό 1-1 άφησε τη διαφορά στο +5. Η Μάντσεστερ Σίτι, που προσπαθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο της, κέρδισε πολύ εύκολα την Κυριακή (03/02) την Άρσεναλ (3-1) στο… κατ’ ευφημισμόν ντέρμπι κασι πήγε τη διαφορά στους 2 βαθμούς, βάζοντας ξανά… πίεση στης Λίβερπουλ. Η οποία, φαίνεται πως αν δεν έχει… αέρα τουλάχιστον δυο νικών από τους διώκτες της, αγχώνεται και τα… θαλασσώνει.

Αυξήθηκε η πίεση στη Λίβερπουλ

Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από το παιχνίδι στην έδρα της Γουέστ Χαμ. Η Λίβερπουλ προηγήθηκε με οφσάιντ γκολ του Σαντιό Μανέ, όμως, ισοφαρίστηκε μέσα σε έξι λεπτά και στη συνέχεια δεν μπόρεσε να απαντήσει. Τώρα, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αποδείξουν ο Γιούργκεν Κλοπ, ο σούπερ σταρ Μοχάμεντ Σαλάχ και οι υπόλοιπο παίκτες της Λίβερπουλ πως δεν είναι… λίγοι και πως δεν είναι αυτοί που θα γίνουν ξανά… περίγελος στην Premier League. Το πρόγραμμά τους, μόνο εύκολο δεν είναι αφού μετά το ματς του Σαββάτου στην έδρα τους με την Μπόρνμουθ, θα υποδεχθούν τη Μπάγερν Μονάχου για το Champions League και στη συνέχεια θα πάνε στο «Ολντ Τράφορντ» για ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σε αυτό το παιχνίδι, η Σίτι ποντάρει στην… συμπολίτισσα για να «πιάσει» τους «Reds» στη βαθμολογία και αν τα καταφέρει θα έχει και την ισοβαθμία αφού στα μεταξύ τους παιχνίδια μετράει μια νίκη και μια ισοπαλία…

Το σίγουρο είναι πως αν δεν εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα η Λίβερπουλ, όλοι πήραν το μάθημα πως για αυτή την ομάδα δεν πρέπει να λένε μεγάλα λόγια. Είναι ικανή να τους διαψεύσει με τον πιο πιθανό ή απίθανο τρόπο. Όπως έγινε το 2014 με το… γλίστρημα του Τζέραρντ στον αγώνα με την Τσέλσι, που κόστισε στη Λίβερπουλ το πρωτάθλημα το οποίο πήγε στη Μάντσεστερ Σίτι η οποία θέλει να… χτίσει τη δική της δυναστεία και να το κατακτήσει και τη φετινή σεζόν.

Άρχισε η γκρίνια για τη διαιτησία

Εν τω μεταξύ, στη Λίβερπουλ, παρότι σκόραραν με γκολ οφσάιντ στον αγώνα με τη Γουέστ Χαμ, είχαν παράπονα από τη διαιτησία. Ο Γιούργκεν Κλοπ την… έπεσε στους διαιτητές του αγώνα και η ομοσπονδία της Αγγλίας τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις. Η FA ζήτησε από τον Γερμανό τεχνικό να δώσει έγγραφη απολογία για τα όσα είπε για τους διαιτητές. Όλα αυτά, την ώρα που τόσο στην επιτροπή διαιτησίας όσο και στον βρετανικό Τύπο, όλοι ασχολούνται με τον μη καταλογισμό οφσάιντ στον Τζέιμς Μίλνερ πριν το γκολ του Σάντιο Μανέ…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr