ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπαρτσελόνα –Ρεάλ Μαδρίτης: Με Μέσι το Clasico

Μπαρτσελόνα –Ρεάλ Μαδρίτης: Με Μέσι το Clasico
Πάνω από 100 χώρες θα παρακολουθήσουν το αποψινό ντέρμπι

Το πρώτο μεγάλο ισπανικό ντέρμπι του 2019 κάνει ποδαρικό απόψε στο Καμπ Νου.

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται απόψε στις 22:00 (τηλεοπτική μετάδοση από το Open) την Ρεάλ Μαδρίτης για το Copa del Rey, σε ένα ντέρμπι που έχει στραμμένη την προσοχή όλων σε ένα όνομα: Λιονέλ Μέσι.

Ο Αργεντινός superstar συμπεριλήφθη στην αποστολή των «μπλαουγκράνα» για το αποψινό παιχνίδι ωστόσο παραμένει αμφίβολο το αν θα τον χρησιμοποιήσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε είτε ως βασικό, είτε ως αλλαγή. Τις προηγούμενες ημέρες ο Μέσι δεν είχε προπονηθεί σε φουλ ρυθμούς λόγω τραυματισμού.

Και αν τα νέα για τον Μέσι είναι κάπως ευχάριστα για τους Καταλανούς, δεν ισχύει το ίδιο και για τον φορμαρισμένο, Ουσμάν Ντεμπελέ. Ο νεαρός Γάλλος δεν κατάφερε να προπονηθεί και τέθηκε εκτός πλάνων Βαλβέρδε.

Πάνοπλη η Ρεάλ

Από την άλλη, ο Σαντιάγκο Σολάρι δεν έχει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα να λύσει παρά ωστόσο είναι κοινό μυστικό πως οι «μερένχες» δεν διανύουν και τις καλύτερες ημέρες τους την τελευταία τριετία, στην μετά Ζιντάν και Ρονάλντο εποχή.

Η Ρεάλ Μαδρίτης αναγκάστηκε να δώσει το τελευταίο δίμηνο αρκετά παιχνίδια χωρίς τα «αστέρια» της, μεταξύ των οποίων οι Κρος, Μόντρις, Καζεμίρο και Βαράν, ωστόσο το απουσιολόγιο του υπηρεσιακού (;) τεχνικού της Ρεάλ είναι λευκό.

Το πρώτο φετινό καταλανικό χαστούκι

Οι δυο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες φέτος μια φορά, τον περασμένο Οκτώβριο, για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Εκεί, οι Καταλανοί φιλοδώρησαν τους πρωταθλητές Ευρώπης με 5 τέρματα (τελικό σκορ 5-1), μια ήττα που δεν έφερε απλά κλυδωνισμούς στην «βασίλισσα» αλλά κόστισε και την θέση του Χουλέν Λοπετέγκι στον μαδριλένικο πάγκο.

Το πρώτο από τα τρία

Το αποψινό ντέρμπι θα είναι το πρώτο από τα συνολικά τρία που θα δώσουν τα 2 μεγαθήρια μέσα σε ένα μήνα. Στις 27 Φεβρουαρίου το Clasico θα διεξαχθεί στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για την ρεβάνς του Κυπέλλου ενώ στις 2 Μαρτίου οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν στο ίδιο γήπεδο για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ουμτιτί, Πικέ, Άλμπα, Σέρτζι Ρομπέρτο, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Κουτίνιο, Μέσι, Σουάρεζ, Αρτούρ.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Μόντριτς, Μπέιλ, Μπενζεμά, Λούκας Βάθκεθ, Ίσκο.

Διαβάστε ακόμα:

Τα 400 γκολ του Μέσι σε ένα βίντεο! (video)