ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Ανοικτοί λογαριασμοί για Λίβερπουλ και Μπάγερν Μονάχου

Champions League: Ανοικτοί λογαριασμοί για Λίβερπουλ και Μπάγερν Μονάχου
Δεν υπήρχε νικητής στα πρώτα ματς σε Αγγλία και Γαλλία

Στο 0-0 κόλλησαν Λίβερπουλ με την Μπάγερν και όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του Μονάχου - Άτυχη η Μπαρτσελόνα στο ματς με την Λιόν για τους «16» του Champions League 

Στο 12ο λεπτό μετά από βαθύ γέμισμα από το χώρο του κέντρου, ο Σαλάχ ακολούθησε την πορεία της μπάλας και έπιασε το μονοκόμματο πλασέ, μπλόκαρε σταθερά ο Νόιερ. Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά της Μπάγερν να απειλήσει όταν μετά γύρισμα του Νάμπρι από τα δεξιά, ο Άλισον απέκρουσε ενστικτωδώς την προβολή του Ματίπ που παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ. Στο 33' σουτ του Κεϊτά σταμάτησε σε σώμα αμυντικού της Μπάγερν, η μπάλα έφτασε στον Μανέ που γύρισε και έκανε το πλασέ από πλεονεκτική θέση, η μπάλα έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Νόιερ.

Η Λίβερπουλ συνέχισε να έχει το «πάνω χέρι» και στο 41’ ο Σαλάχ έδωσε στον Φιρμίνο, αυτός γύρισε τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής από τα αριστερά και ο Ματίπ έκανε το σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στο 54' μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή της Μπάγερν, όμως ούτε ο Ρόμπερτσον ούτε ο Σαλάχ κατάφεραν να κάνουν σουτ για να στείλουν τη μπάλα προς την εστία του Νόιερ. Στο 59΄ ήταν η ώρα της Μπάγερν Μονάχου να απειλήσει όταν το σουτ του Γκνάμπρι πέρασε άουτ. Στο 85ο λεπτό του ματς η Λίβερπουλ απείλησε ξανά 85΄όταν μετά από σέντρα του Ρόμπερτσον από τα αριστερά, κεφαλιά-ψαράκι από τον Μανέ, έδιωξε σε κόρνερ ο Νόιερ κλείνοντας σωστά τη δεξιά γωνία του.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Κλοπ): Άλισον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά (76΄Μίλνερ), Φιρμίνο (76΄Οριγκί), Μανέ, Σαλάχ, Χέντερσον, Ρόμπερτσον, Μάτιπ, Άρνολντ.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Κόβατς): Νόιερ, Σούλε, Χούμελς, Τιάγκο Αλκάνταρα, Χάβι Μαρτίνεθ, Λεβαντόφσκι, Χάμες Ροντρίγκεζ, Γκνάμπρι (90+1΄Γκνάμπρι), Κομάν (81΄Ριμπερί), Κίμιχ.

Μπλόκαρε την Μπαρτσελόνα η Λιόν

Η Μπαρτσελόνα ήταν επικίνδυνη αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη κόντρα στην Λιόν (0-0) εκτός έδρας και έτσι οι δυο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στη ρεβάνς στο Καμπ Νόου.

H Λιόν ήταν αυτή που απείλησε στο 9ο λεπτό όταν μετά από σουτ του Τεριέ εκτός περιοχής, ο Τερ Στέγκεν βρήκε τη μπάλα, αυτή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, πήρε ύψος και κατέληξε στην αγκαλιά του Γερμανού γκολκίπερ. Η Μπαρτσελόνα από εκείνη τη στιγμή και μετά πήρε τα ηνία του ματς και στο 17ο λεπτό μετά από γύρισμα του Άλμπα από αριστερά στο ύψος του πέναλτι, η μπάλα πέρασε άουτ σε σουτ του Μέσι στην κίνηση. Στο 30΄απείλησε ξανά η Λιόν αλλά ο Πικέ πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Ντεμπελέ πριν αυτός εκτελέσει τον Τερ Στέγκεν.

Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο της αναμέτρησης και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, όμως δεν μπορούσε να βρει τους δρόμους για να μπορέσει να απειλήσει την εστία των Γάλλων. Μάλιστα στο 52΄οι «λιονέ» τους έκρουσαν το «καμπανάκι» του «κινδύνου», όταν το σουτ του Ντεπάι πέρασε άουτ. Στο 63ο λεπτό του αγώνα ο Ντουμπουά έσωσε την ομάδα του από κάποιο γκολ όταν έκοψε τον Σουάρες. Στο 70ο λεπτό η Μπαρτσελόνα έχασε μια ακόμα ευκαιρία, ο Άλμπα από αριστερά έκοψε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, σουτ του Ουρουγουανό φορ με το αριστερό, "άγαλμα" ο Λόπες, εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι η μπάλα. Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να απειλεί και στο 76΄του σουτ του Κουτίνιο πέρασε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα οι «μπλαουγκράνα» απείλησαν ξανά, καθώς ο Σουάρες από δεξιά άλλαξε για τον Μέσι που κατέβασε στην περιοχή αλλά κλείστηκε εξαιρετικά από τον Ντουπουά. Ο Αργεντίνος άλλαξε πάλι για τον Σουάρες, αυτός έστρωσε στον Άλμπα, που έκανε το βολέ εκτός περιοχής αλλά χωρίς να βρει στόχο.

ΛΙΟΝ (Γκενέσιο): Λόπες, Ντεναγιέρ, Μαρσέλο, Τεριέρ (76’ Κορνέ), Αουάρ, Ντεμπελέ, Τραορέ (69΄Τουσάρτ), Ντεπάι, Ντουμπουά, Μεντί, Εντομπελέ (84΄Τσέικ).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Σουάρεζ, Μέσι, Ντεμπελέ (67’ Κουτίνιο), Λενγκλέτ, Άλμπα, Ρομπέρτο (81΄Βιδάλ).