ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Europa League: «Βόμβα» στην Πράγα - H Σλάβια απέκλεισε τη Σεβίλλη

Europa League: «Βόμβα» στην Πράγα - H Σλάβια απέκλεισε τη Σεβίλλη
ASSOCIATED PRESS

Η μεγαλύτερη έκπληξη στο εφετινό Europa League έγινε στο «Σινόμπο» της Πράγας.

Η Σλάβια κατάφερε να «πετάξει έξω» από τη συνέχεια του Europa League ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, την Σεβίλλη.

Στην παράταση οι Τσέχοι επικράτησαν 4-3 των Ανδαλουσιάνων και μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» προκρίθηκαν πανηγυρικά στους «8» της διοργάνωσης, στο πιο συναρπαστικό ματς της φάσης των «16».

Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο ματς με τον Νγκατζούι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Στοχ. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια αλλά στο 31' ο Προμς σημάδεψε το δοκάρι.

Η Σεβίλλη κατάφερε να ισοφαρίσει στο 44' ύστερα από πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Μπεν Γεντέρ για να κάνει το 1-1.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σούτσεκ. Η Σεβίλλη όμως έφερε και πάλι την αναμέτρηση στα ίσια, ισοφαρίζοντας και το σκορ του πρώτου αγώνα. Στο 54' ο Ελ Χανταντί είδε τη μπάλα να στρώνεται μπροστά του και με μονοκόμματο αριστερό σουτ νίκησε τον Κολάρ για το 2-2. Μέχρι το τέλος του 90λεπτου το 2-2 παρέμεινε με το παιχνίδι να πηγαίνει στην παράταση.

Εκεί η Σεβίλλη ήταν αυτή που κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με 3-2 με τον Βάσκες. Οι γηπεδούχοι παρά το γεγονός ότι ήθελαν πλέον δυο γκολ για την πρόκριση δεν το έβαλαν κάτω και στο 102' ισοφάρισαν σε 3-3 με τον Βαν Μπούρεν.

Οι Τσέχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 119 σε μια φάση διαρκείας ο Τραορέ έκανε το σουτ με τον Κιέρ να μην μπορεί να διώξει πάνω στη γραμμή και να κάνει το 4-3 για την ομάδα του και να δίνει μια επική πρόκριση στη Σλάβια Πράγας.

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ: Κολάρ, Κουντέλα, Νγκατζούι, Ντέλι, Μπορίλ, Σούτσεκ, Κραλ (105' Φρίντριχ), Μάσοπουστ (92' Ζμρχάλ), Τραορέ, Στοχ (93' Βαν Μπούρεν), Σκόντα (77' Ολαγίνκα).

ΣΕΒΙΛΛΗ: Βάτσλικ, Γκόμεζ, Κιέρ, Καρίτσο, Προμς, Νάβας, Μπανέγκα, Μέσα (74' Γκονάλονς), Σαράμπια (80' Αντρέ Σίλβα), Ελ Χανταντί (90' Μουνίρ), Μπεν Γεντέρ (104' Ρογκ).

Σχετικές ειδήσεις