ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ-Λαμία 2-0: Σοβαρεύτηκε και βλέπει τελικό

ΑΕΚ-Λαμία 2-0: Σοβαρεύτηκε και βλέπει τελικό
Ο Πόνσε άνοιξε τον «χορό των γκολ» στο ΟΑΚΑ

Ο Εζεκιέλ Πόνσε «ξύπνησε» την ΑΕΚ που επικράτησε με 2-0 κόντρα στην Λαμία για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ.  

Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 της Λαμίας και έκανε ένα σοβαρό βήμα για να πάρει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ βρήκαν αντίσταση από την καλοστημένη Λαμία του Μάκη Χάβου που αποτελεί την έκπληξη του φετινού Κυπέλλου αλλά τελικά με «δράστες» τους Πόνσε και Κρίστιτσιτς κατάφερε να πάρει τη νίκη και να κάνει το πρώτο βήμα για να βρεθεί για 3η σερί φορά στον τελικό της διοργάνωσης.

Ένα ολόκληρο ημίχρονο σπατάλησε η ΑΕΚ, καθώς οι Λαμιώτες του Μάκη Χάβου εγκλώβισαν τους γηπεδούχους σ΄ ένα παιχνίδι ανούσιας κατοχής. Στο 38’ από σέντρα του Μάνταλου η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα καταλήγοντας στο οριζόντιο δοκάρι και έστω και από... σπόντα η ΑΕΚ έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία της στο α΄ ημίχρονο. Λίγο νωρίτερα θα μπορούσε ο Μπακάκης να τα καταφέρει καλύτερα όταν βρέθηκε μόνος, αλλά δεν βρήκε σωστά τη μπάλα.

Καθαρή ευκαιρία ήταν αυτή του 47ου λεπτού, με τον Μελισσά να αποκρούει πολύ δύσκολα την κεφαλιά του Λιβάγια. Ο Κλωναρίδης στο 59΄ έκανε λάθος υπολογισμό, ενώ στο 61΄ ο Καρυπίδης πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Πόνσε και έσωσε σίγουρο γκολ. Εμφανώς ανώτερη η ΑΕΚ στο β΄ ημίχρονο, κι αυτό μετουσιώθηκε σε γκολ στο 63΄ όταν ο Πόνσε με άλμα και κεφαλιά-σήμα κατατεθέν από σέντρα του Μάνταλου άνοιξε το σκορ.

Στο 70΄ και πάλι ο Πόνσε έκανε «άνω κάτω» την άμυνα της Λαμίας και πλάσαρε τον Μελισσά, όμως ο Βάντερσον απομάκρυνε πάνω στη γραμμή. Ο Μπογέ στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα (75΄) την έστειλε ελάχιστα άουτ, σε ακόμα μία μεγάλη στιγμή για τους γηπεδούχους, που κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στο β΄ ημίχρονο.

Και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κρίστιτσιτς πέτυχε το δεύτερο γκολ μετά από ασίστ του Κλωναρίδη, λύνοντας –κατά πάσα πιθανότητα- το γρίφο της πρόκρισης. Ειδικά από τη στιγμή που ο Μπάρκας δήλωσε «παρών» με σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Αντέτζο στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Τσόσιτς, Οικονόμου, Μπακάκης, Χουλτ, Γκάλο (46΄ Κλωναρίδης), Σιμόες, Κριστίτσιτς (90+3’ Αλεφ), Μάνταλος, Λιβάγια (74΄ Μπογέ), Πόνσε.

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Καρυπίδης, Βάντερσον, Δημούτσος, Μπλάζιτς (69΄ Πίτι), Μπεχαράνο, Τομάς (77΄ Μπερτόλιο), Καραμάνος, Μπαράλες (56΄ Επσταϊν).

Σχετικές ειδήσεις