ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Το φωτογραφικό άλμπουμ από το ατελείωτο πάρτι

ΠΑΟΚ: Το φωτογραφικό άλμπουμ από το ατελείωτο πάρτι
Πηγή: Eurokinissi

Μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες, ο ΠΑΟΚ έφερε την κούπα στη Θεσσαλονίκη και χιλιάδες κόσμου ξεχύθηκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν την ιστορική στιγμή. 

Oι δείκτες του ρολογιού έδειχναν επτά το απόγεμα όταν ο διαιτητής σφύριζε την έναρξη της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό.

Δεν πρόλαβαν να περάσουν δύο λεπτά και ο «δικέφαλος του Βορρά» βρέθηκε μπροστά στο σκορ, με το Σάκχοφ. Στο 8΄ο Γιαννούλης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή που του έγινε και ο Μπίσεσβαρ σημείωσε το 2-0, δημιουργώντας ντελίριο ενθουσιασμού στις εξέδρες.

O Βαρέλα το 53' έκανε το 3-0, για να ακολουθήσει το 4-0 με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Σάκχοφ επτά λεπτά αργότερα. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Σφιντέρσκι στο 81'.

Η φιέστα στην κατάμεστη Τούμπα

Στην εξέδρα στήθηκε γλέντι και όλοι περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα. Κι όταν αυτό συνέβη η Τούμπα πήρε στην κυριολεξία «φωτιά». Τα συνθήματα και τα τραγούδια δονούσαν την ατμόσφαιρα, ενώ τα καπνογόνα και τα βεγγαλικά έκαναν τη νύχτα μέρα.

Λίγο μετά τις εννέα το βράδυ ξεκίνησε η φιέστα, με τους παίχτες του ΠΑΟΚ να πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά. Όλοι τους τους ήθελαν να κρατήσουν την κύπελλο στα χέρια τους, ενώ την ίδια ώρα οι οπάδοι της ομάδας επευφημούσαν τους ποδοσφαιρίστες, τον προπονητή και τη διοίκηση. Ο Ιβάν Σαββίδης έπλεε σε πελάγη ευτυχίας, ενώ ο Αντελίνο Αντρέ Βιεϊρίνια σήκωνε το πρωτάθλημα και αποθέωνονταν μαζί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ από τους χιλιάδες οπαδούς του δικεφάλου.

Δείτε στην παράκατω gallery τους Newsbomb.gr, τις στιγμές που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της φιέστας.

Μαγικές εικόνες στο Λευκό Πύργο

Κι όταν τελειώσε η φιέστα το πάρτι μεταφέθηκε σε κάθε γωνία της πόλης, με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να ξεχύνονται στους δρόμους και να πανηγυρίζουν το πρωτάθλημα. Ένα ανοιχτό πούλμαν, στο οποίο επέβαιναν οι παίχτες του ΠΑΟΚ ξεκίνησε από την Τούμπα με προορισμό το Λευκό Πύργο, όπου εκεί τους περίμενε ο κύριος όγκος των φιλάθλων του «δικεφάλου του Βορρά». Οι στιγμές που επικράτησαν όταν έφτασε το πούλμαν των πρωταθλητών στο σημείο δύσκολα περιγράφονται με λόγια. Οι εικόνες λατρείας περίσσευαν, με τους ποδοσφιαρίστες να ανταποδίδουν την αγάπη των φιλάθλων.

Δείτε στην gallery του Newsbomb.gr που ακολουθεί τους ξέφρενους πανηγυρισμούς σε όλη τη Θεσσαλονίκη

Οι πανηγυρισμοί όμως δεν κράτησαν μέχρι τις δύο τα ξημέρωματα που έφτασε το πούλμαν με τους παίχτες του ΠΑΟΚ στο εμβληματικό σημείο της συμπρωτεύουσας, αλλα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας με τους οπαδούς του «δικεφάλου του Βορρά» να μετατρέπουν τη Θεσσαλονίκη σε μια απέραντη πόλη χαράς.

Διαβάστες επίσης:

Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΠΑΟΚ - «Κάηκε» η Θεσσαλονίκη από τους ξέφρενους πανηγυρισμούς

Σχετικές ειδήσεις