ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελικός Champions League: Ο δρόμος για το βρετανικό φινάλε (pics+vids)

Τελικός Champions League: Ο δρόμος για το βρετανικό φινάλε (pics+vids)
Ο μεγάλος τελικός

Τελικός Champions League: Τότεναμ εναντίον Λίβερπουλ με φόντο το... Ιερό Δισκοπότηρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο στην αρχή της σεζόν, έγινε πραγματικότητα στο φινάλε της.

Τότεναμ εναντίον Λίβερπουλ στον 64ο τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου (Champions League ονομάστηκε στην αρχή της δεκαετίας του '90), στον πρώτο βρετανικό εμφύλιο σε τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πώς έφτασαν όμως μέχρι τον τελικό;

Σπιρούνια που... καίνε

Η ιστορία της Τότεναμ στο φετινό Champions League θα μπορούσε να είχε γραφτεί αλλιώς και άδοξα. Τόσο άδοξα, που αν η Ίντερ δεν... αυτοκτονούσε στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, τότε τα «σπιρούνια» θα συνέχιζαν στο Europa League.

Η Τότεναμ όμως είχε και την ικανότητα καθώς εκτός από την «νερατζούρι» αυτοχειρία, αποδείχτηκε και ικανή, παίρνοντας ισοπαλία μέσα στο «Καμπ Νου», κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Έτσι, πήρε την πρόκριση ως δεύτερη στον όμιλο, ο οποίος σχηματίστηκε έτσι:

Τα αποτελέσματα της Τότεναμ στους ομίλους:

Στους «16» η παρέα του Χάρι Κέιν βρήκε την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης εκείνη την περίοδο: Τους «δαίμονες» της Ντόρτμουν. Κανένα πρόβλημα!

Οι «πετεινοί» έβγαλαν... δόντια και κατασπάραξαν την Μπορούσια με 3-0 στο Λονδίνο, ενώ στην ρεβάντς του «Ίντουνα Παρκ», ο Χάρι Κέιν έβαλε τη «βούλα» στο φύλλο αγώνα που έγραψε τελικό αποτέλεσμα 0-1.

Το μεγαθήριο της Μάντσεστερ Σίτι έμοιαζε ανίκητο. Όμως η Τότεναμ δεν ήταν αποφασισμένη να αφήσει το όνειρο του «Μετροπολιτάνο» να σβήσει από τους... νεόπλουτους συμπατριώτες της.

Ο Σον έδωσε ισχνό προβάδισμα στο πρώτο ματς και το 1-0 έμοιαζε εύθραυστο για εκτός έδρας ματς με τους «πολίτες». Το θρίλερ στο «Ίτιχαντ» έδειξε Τότεναμ και το χορταστικό 4-3 έστειλε την ομάδα του Ποκετίνο στον ημιτελικό.

Και τι ημιτελικό...

Ο Άγιαξ είχε δείξει τα δόντια του από νωρίς.

Τα τρομερά μωρά του Τεν Χαχ, άλωσαν το Λονδίνο και το γκολ του Ντόνι Φαν ντε Μπέεκ έδειξε πως είναι... ταφόπλακα στα όνειρα του τελικού.

Το 2-0 του ημιχρόνου στο Άμστερνταμ έγινε... Έβερεστ. Τα διαφαινόμενα τελευταία 45 λεπτά της Τότεναμ στο Champions League μετρούσαν αντίστροφα.

Τις στιγμές κατάρρευσης, ο Λούκας Μόοουρα ντύθηκε... Χάρι Κέιν και με ένα χατ τρικ βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα των οπαδών των Σπερς, το ονειρικό 2-3 στις καθυστερήσεις έστειλε την Τότεναμ στον τελικό.

They Never Walk Alone...

Και αν η Τότεναμ χρειάστηκε... πολλαπλά θαύματα για να είναι στο «Μετροπολιτάνο»,η Λίβερπουλ χρειάστηκε ένα και πολύ καλό!

Σε έναν όμιλο - φωτιά, απέναντι στην «λίγη» Παρί Σεν Ζερμέν όπως φάνηκε στην πορεία και την Νάπολι, οι «ρεντς» πήραν την δεύτερη θέση πιο εύκολα από ότι φαίνεται, καθώς χρειάστηκαν νίκη στην τελευταία αγωνιστική για να πανηγυρίσουν το εισιτήριο των «16».

Τα αποτελέσματα της Λίβερπουλ στους ομίλους:

Η τιτανομαχία με την Μπάγερν Μονάχου αναδείχτηκε σε μια επική άλωση του Μονάχου, καθώς το 0-0 του «Άνφιλντ» άφηνε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Ο... δαίμονας Σαντιό Μανέ είχε άλλη άποψη και με τους Σαλάχ, Φιρμίνο άλωσαν την «Αλιάνζ Αρένα» με το εμφατικό 1-3.

Στους «8» η άτυχη της παρέας ήταν η Πόρτο, που μάζεψε μισή ντουζίνα γκολ σε δυο αναμετρήσεις με την Λίβερπουλ να γράφει μια από τις πιο ιστορικές σελίδες στο Champions League.

Στα ημιτελικά η Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι κέρδισε στην Βαρκελώνη με το πλασματικό 3-0, με τον Αργεντινό μαέστρο να μοιάζει ασταμάτητος εκείνο το βράδυ.

Και αν υπάρχει μια ομάδα που μπορούσε να γυρίσει ανάποδα αυτό το αποτέλεσμα, αυτή ήταν η Λίβερπουλ.

Σε ένα βράδυ μαγικό και ονειρεμένο, η αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ πήρε τη νίκη με το επικό 4-0. Σε ένα ματς που αν η Λίβερπουλ χρειαζόταν και... δέκα γκολ, είχες την εντύπωση πως θα τα έβαζε.

Και τώρα; Οι δυο τους...

*Η σέντρα ειναι προγραμματισμένη για τις 22:00 με τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ