ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελικός Champions League: Οι μεγάλες στιγμές που έμειναν στην ιστορία (pics)

Τελικός Champions League: Οι μεγάλες στιγμές που έμειναν στην ιστορία (pics)

Ο τελικός του Champions League προσελκύει απόψε τα βλέμματα όλου του ποδοσφαιρικού πλανήτη. Ο θεσμός μας έχει χαρίσει σπουδαίες στιγμές που έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη όλων των φιλάθλων.

Η ευρωπαϊκή σεζόν στο ποδόσφαιρο ολοκληρώνεται απόψε (01/06), με τις Τότεναμ και Λίβερπουλ να διεκδικούν στο Estadio Metropolitano της Μαδρίτης (22:00), το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League.

Οι «κόκκινοι» θα προσπαθήσουν να κερδίσουν το κύπελλο για έκτη φορά στην Ιστορία τους, έχοντας χάσει στους τρεις από τους πέντε τελικούς που έχουν παίξει, ενώ η Τότεναμ κάνει το ντεμπούτο της στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αυτός θα είναι ο τρίτος μεταξύ τους αγώνας σε ευρωπαϊκη διοργάνωση, με τις δύο φιναλίστ να κερδίζουν από ένα παιχνίδι στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA 1972/73 και τους «κόκκινους» να προχωρούν με καλύτερο συντελεστή τερμάτων. (1-0 και 1-2).

Το Champions League, αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση και μας έχει χαρίσει μοναδικές στιγμές, γεμάτες χαρά, λύπη, μεγάλες ανατροπές, συγκίνηση και φυσικά ανατριχίλα για το ποδοσφαιρικό μεγαλείο.

Ορισμένες από αυτές τις συγκεντρώσαμε και σας τις... θυμίζουμε στην παρακάτω Gallery: