Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Η Τσέλσι στην κορυφή της Ευρώπης! - Πήρε τον αγγλικό «εμφύλιο» με τη Σίτι (videos)

Βαγγέλης Πάτας Βαγγέλης Πάτας

Champions League: Η Τσέλσι νίκησε (1-0) για τρίτη φορά σε διάστημα δύο μηνών την Μάντσεστερ Σίτι και στέφθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Οι «μπλε» του Λονδίνου, μετά τον θρίαμβο του 2012, είναι και πάλι πρωταθλητές Ευρώπης!

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ κατέκτησε δίκαια το τρόπαιο για δεύτερη φορά στην ιστορίας της, χάρη στο τέρμα που πέτυχε ο Χάβερτς στο 43ο λεπτό. Η Τσέλσι τα πήγε εξαιρετικά κόντρα στο φαβορί, τη Μάντσεστερ Σίτι, την οποία κέρδισε για τρίτη φορά σε διάστημα δύο μηνών σε όλες τις διοργανώσεις. Αυτή η φορά, όμως, ήταν κι η πιο γλυκιά.

Οι «πολίτες» από την άλλη φάνηκε σαν να... πνίγηκαν στο άγχος τους και μολονότι στο δεύτερο ημίχρονο έκλεισαν τους «μπλε» στην περιοχή τους, δεν ήταν απειλητικοί. Είναι χαρακτηριστικό ότι η καλύτερη τους ευκαιρία ήρθε στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων! Παράλληλα, η Σίτι συνέχισε το σερί που θέλει τις «πρωτάρες» σε τελικό να μην κερδίζουν τον τίτλο. Πλέον, έγιναν οκτώ...

Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι

Τα highlights

Η απονομή

Οι πανηγυρισμοί και τα κλάματα

Οι δηλώσεις των προπονητών

Ο αγώνας

Η αναμέτρηση είχε πολύ καλό ρυθμό από το ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να απειλήσουν. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα επέλεξε να παίξει με κρυφούς φορ και «ψευτοεννιάρια», κάτι που τελικά μάλλον ευνόησε περισσότερα την Τσέλσι, η οποία έπαιζε καλύτερα κι έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τον Βέρνερ.

Oι «μπλε» πήραν το προβάδισμα που άξιζαν, βάσει της εικόνα τους, στο 42ο λεπτό, με τον Μάουντ να κάνει μια εξαιρετική κάθετη και τον Χάβερτς να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ήταν μια φάση που εξέθεσε το αμυντικό δίδυμο της Σίτι, με την ομάδα του Τόμας Τούχελ να της δείχνει πως γίνεται αυτό που επεδίωκαν να παίξουν οι «πολίτες».

Ο Στέλινγκ ήταν η μεγάλη απογοήτευση για τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία στο 56ο λεπτό έχασε και τον Ντε Μπρόινε, ο οποίος χτύπησε κεφάλι με κεφάλι με τον Ρούντιγκερ. Ο Βέλγος δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει με αποτέλεσμα ο Ζεσούς να πάρει τη θέση του, με τον Γκουαρντιόλα να χάνει μια πολύτιμη μονάδα.

Από την άλλη, η Τσέλσι οπισθοχώρησε, δίνοντας χώρο στους «πολίτες», ωστόσο με τον Καντέ να είναι εκπληκτικός, πήγε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα, στο 73' ο Πούλισικ έχασε μοναδική ευκαιρία για να τελειώσει το ματς, ωστόσο το πλασέ του στο τετ-α-τετ με τον Έντερσον πέρασε άουτ.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας αδυνατούσαν να απειλήσουν και γι' αυτό στο 77' πέρασε κι ο Σέρχιο Αγκουέρο, στο τελευταίο του ματς με τη φανέλα της Σίτι. Η είσοδος του Αργεντινού επιθετικού έκανε πιο επιθετικούς τους «πολίτες», αλλά η άμυνα της Τσέλσι είχε απάντηση σε κάθε πρόβλημα που πήγαινε να δημιουργηθεί στην περιοχή της.

Αυτό προκάλεσε εκνευρισμό στους παίκτες του Γκουαρντιόλα, κάτι που φυσικά μόνο κακό τους έκανε, καθώς δεν είχαν «καθαρό» μυαλό. Η τελευταία μεγάλη στιγμή για τη Σίτι ήταν το σουτ του Μαχρέζ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω.

Οι ενδεκάδες

Μάντσεστερ Σίτι
Η ενδεκάδα της Μάντσεστερ Σίτι
Τσέλσι
Η ενδεκάδα της Τσέλσι

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Ποιος σκότωσε την Καρολάιν; Οι ύποπτοι, το βίντεο ντοκουμέντο και το λάθος των δολοφόνων