ΣΠΟΡ

Τεντόγλου από χρυσάφι! Κορυφαίος στον κόσμο ο απίστευτος Μίλτος!

Τεντόγλου από χρυσάφι! Κορυφαίος στον κόσμο ο απίστευτος Μίλτος!

Χρυσό μετάλλιο με τεράστια ψυχή και επίδοση 8,52’ απ’ τον Έλληνα άλτη Μίλτο Τεντόγλου που έκανε κατάθεση ικανοτήτων στη Βουδαπέστη και τους… ξέρανε όλους.

Απίστευτος, εκπληκτικός, μοναδικός! Ο ανυπέρβλητος Μίλτος Τεντόγλου έκανε την Ελλάδα να πανηγυρίζει και πάλι, παρά τις δύσκολες μέρες που περνά η χώρα. Ο Μακεδόνας άλτης με τεράστια ψυχή και ποιότητα, ξεπέρασε κάθε εμπόδιο στον τελικό του μήκους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, κατακτώντας την κορυφή του πλανήτη. Χρυσό μετάλλιο που ήρθε στην τελευταία του προσπάθεια.

Η μεγάλη «μάχη» ήταν με τον Τζαμαϊκανό, Πίνοκ. Ένας επίσης σπουδαίο αθλητή, αλλά ο Τεντόγλου… είναι απλά καλύτερος! Και το απέδειξε με αθλητική μαγκιά και χαρακτήρα για πολλοστή φορά. Έχοντας την ίδια επίδοση οι δύο αθλητές μέχρι την τελευταία προσπάθεια, ο Τεντόγλου ήταν δεύτερος λόγω ενός εκατοστού λιγότερου στην δεύτερη καλύτερη.

Αν και του αρκούσε λοιπόν μια επίδοση 8,40μ. στην 6η του προσπάθεια, δεν σταμάτησε πουθενά. Κυνήγησε την καλύτερη πρώτη επίδοση και την πέτυχε με 8,52! Ξεπερνώντας κατά δύο εκατοστά τον Τζαμαϊκανό που απλά δεν μπορούσε μετά να ακολουθήσει και τα πάντα τελείωσαν με το χρυσό στον Τεντόγλου.

Ο Έλληνας άλτης απ’ το πρώτο άλμα έδειξε τα… δόντια του. Με επίδοση 8,50μ. έδιωξε το άγχος ουσιαστικά, κάνοντας μάλιστα και νόημα στην εξέδρα «ήρεμα». Ο Έλληνας αθλητής έκανε άκυρο στο δεύτερο άλμα και 8,39 στο τρίτο. Άκυρη ήταν και η τέταρτη προσπάθεια του Μίλτου, ενώ η πέμπτη δεν άλλαξε τα δεδομένα. Μέχρι που ήρθε η 6η και τελευταία και έφερε το 8,52 και το χρυσό μετάλλιο.

Αφήνοντας δεύτερο τον Πίνοκ που είχε το 8,50 της δεύτερης προσπάθειάς του ως κορυφαία επίδοση.

Σχετικές ειδήσεις