ΣΠΟΡ

Οι γκαφατζήδες του αιώνα: Τα λάθη που έδωσαν τρόπαια στον αντίπαλο (vids)

Οι γκαφατζήδες του αιώνα: Τα λάθη που έδωσαν τρόπαια στον αντίπαλο (vids)

Όλοι οι αθλητές έχουν τις άσχημες στιγμές τους αλλά υπάρχουν και αυτές που δεν πρέπει να γίνονται...

Άπαντες όταν ξεκινούν τα βήματα τους στον ελληνικό αθλητισμό το πρώτο πράγμα που σκέφτονται είναι μια καριέρα γεμάτη χαρά και όμορφες στιγμές. Όμως όπως είναι λογικό δεν μπορούν να υπάρχουν μόνο αυτές, όσο λαμπρή καριέρα και αν έχει κάνει κάποιος.

«Είναι στιγμές» που λέει και ο Αντώνης Ρέμος, οι οποίες είναι βγαλμένες από τον εφιάλτη του κάθε αθλητή, εκ των οποίων ορισμένες θα θυμηθούμε.

Στην κορυφή δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται ο Λορίς Κάριους, που θα θυμάται για πάντα το βράδυ της 13ης Απριλίου 2018 και τον τελικό του Champions League στο Κίεβο όπου η Λίβερπουλ στην οποία αγωνιζόταν ηττήθηκε με 3-1 από την Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Κάριους να κάνει δυο παιδικά λάθη και να χαρίζει ισάριθμα γκολ στους Ισπανούς.

Από τα λάθη δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός η λάθος πάσα του Φασούλα στον τελικό του ΠΑΟΚ με την Ρεάλ Μαδρίτης στις 17 Μαρτίου 1992 στον τελικό του FIBA European Cup στα τελευταία δευτερόλεπτα, με τους Ισπανούς να κλέβουν την μπάλα και να παίρνουν τη νίκη με 65-63 και συνάμα να κατακτούν το τρόπαιο.

Η τούμπα του Τζέραρντ που στέρησε το πρωτάθλημα

Ήταν 27 Απριλίου 2014 όταν για την 36η αγωνιστική της Premier League η πρωτοπόρος Λίβερπουλ υποδεχόταν την Τσέλσι. Αν η Λίβερπουλ νικούσε, θα έφτανε στους 83 και θα ήθελε μια νίκη στα δυο εναπομείναντα παιχνίδια για να κάνει το όνειρο πραγματικότητα…

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, πίσω από το κέντρο, ο Σακό κάνει μια παράλληλη καθόλα ακίνδυνη πάσα στον Τζέραρντ. Ο αρχηγός των «κόκκινων», που ζούσε για τη στιγμή περισσότερο από κάθε συμπαίκτη του, γλιστράει. Ο Ντεμπά Μπα κλέβει τη μπάλα, τρέχει, βγαίνει απέναντι από τον Μινιολέ και πλασάρει. 0-1. Το Άνφιλντ παγώνει.

Αμέσως το Kop, έστω μουδιασμένο, φωνάζει ρυθμικά το όνομα του «Stevie-G», που όμως είχε κατεβάσει το κεφάλι απογοητευμένος. Στην επανάληψη όλοι δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα, αλλά η Τσέλσι σκοράρει ξανά με τον Τόρες. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει το 0-2.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε και άλλα λάθη που κόστισαν τρόπαια από ομάδες