ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Υποκλίθηκε ο Ναδάλ - «Έχασα από έναν κορυφαίο» (photos)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Υποκλίθηκε ο Ναδάλ - «Έχασα από έναν κορυφαίο» (photos)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Ραφαέλ Ναδάλ στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα, υποκλίθηκε στον Έλληνα τενίστα, τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν από τους κορυφαίους στον κόσμο.

Ο Τσιτσιπάς πέτυχε μια ιστορική ανατροπή και πέρασε πανηγυρικά στα ημιτελικά του Australian Open. Μολονότι βρέθηκε να χάνει με 0-2, επικράτησε 3-2 και προκρίθηκε για τρίτη φορά στους «4», κάποιου Grand Slam.

Είναι χαρακτηριστικό ότι είναι μόλις η τρίτη φορά που ο σπουδαίος Ναδάλ χάνει ματς, στο οποίο κέρδισε τα δύο πρώτα σετ. Ο θρυλικός Ισπανός μετά το τέλος του ματς δεν έψαξε δικαιολογίες κι υποκλίθηκε στον 22χρονο Έλληνα.

«Έφταιξαν κάποιες λεπτομέρειες. Έχασα μερικές ευκαιρίες στο τάι μπρέικ, που δεν έπρεπε να τις χάσω, αν ήθελα να κερδίσω. Ο Τσιτσιπάς έπαιξε εξαιρετικά από το 3ο σετ και μετά. Έχασα την ευκαιρία να βρεθώ ξανά στα ημιτελικά. Μπράβο του, ήταν καλύτερος στα κρίσιμα σημεία. Στο 4ο και το 5ο σετ έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο και έκανα κάποια κρίσιμα λάθη. Πρέπει να πάω στην προπόνηση και να βελτιωθώ. Ήμουν κοντά, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό» τόνισε ο Ναδάλ.

Στη συνέχεια σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι δεν του πάει το Australian Open, είπε: «Όχι. Κάποιες φορές τα πράγματα πάνε καλά, άλλες όχι. Δυστυχώς για εμένα, εδώ είχα περισσότερους τραυματισμούς, σε σχέση με άλλα μέρη. Όμως, σήμερα δεν νιώθω άτυχος. Έχασα από έναν εκ των κορυφαίων παικτών».

Όσο για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, σχολίασε: «Σωματικά δεν νιώθω ούτε φανταστικά, ούτε άσχημα. Έκανα λάθη στο τάι μπρέικ, που δεν θα έπρεπε να έχω κάνει».

Τσιτσιπάς: «Άφησα την ψυχή μου στο γήπεδο»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, από την πλευρά του μετά το τέλος του αγώνα, όπως ήταν φυσιολογικό, δυσκολεύτηκε να περιγράψει με λέξεις τη σπουδαία επιτυχία του. «Είμαι άφωνος, δεν έχω λόγια για να περιγράψω τι συνέβη μόλις στο γήπεδο. Είναι απίστευτο το συναίσθημα», είπε για να συμπληρώσει: «Το τένις μου μιλάει από μόνο του. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι παλεύω σε τέτοιο επίπεδο, είναι μοναδικό συναίσθημα. Άφησα την ψυχή μου στο γήπεδο. Ξεκίνησα πολύ νευρικά. Δεν ξέρω τι ακολούθησε... Πέταξα σαν μικρό πουλί, όλα λειτουργούσαν υπέρ μου. Δεν περιγράφονται τα συναισθήματά μου».

Η τρομερή ανατροπή...

Δείτε πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε τη μεγάλη ανατροπή και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: Αυτή είναι η τάση για τον υπόλοιπο Φεβρουάριο μετά την «Μήδεια»