ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο... κλαμπ των κορυφαίων – Το μεγάλο ποσό που παίρνει για τον θρίαμβο!

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο... κλαμπ των κορυφαίων – Το μεγάλο ποσό που παίρνει για τον θρίαμβο!

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας ανήκει και με τη... βούλα στο κλαμπ των κορυφαίων του αθλήματος κι αυτό εύλογα αποτυπώνεται και στα χρηματικά έπαθλα του.

Ο Τσιτσιπάς έκανε μια επική πρόκριση κόντρα στον Ναδάλ, η οποία θα μείνει στην ιστορία του Australian Open και πήρε την πρόκριση σε ημιτελικά Grand Slam για τρίτη φορά στην ιστορία.

Πέρα απ' όλα τ' άλλα η συγκεκριμένη νίκη τον φέρνει κι ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματοποίηση του ονείρου του, το οποίο είναι, όπως έχει υπογραμμίσει κι ο ίδιος, η κατάκτηση ενός Grand Slam. Πολλοί θεωρούν ότι με την εικόνα και τη δουλειά του είναι θέμα χρόνου να τα καταφέρει!

Το σίγουρο είναι ότι πλέον ανήκει στην κατηγορία των «μεγάλων» του αθλήματος κι αυτό φυσιολογικά αρχίζει να αποτυπώνεται και στα χρηματικά έπαθλα που κερδίζει. Συγκεκριμένα, μετά την πρόκριση επί του Ναδάλ, ο Τσιτσιπάς εξασφάλισε ένα μεγάλο ποσό που φτάνει στις 550.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που νικήσει τον Μεντβέντεφ και προκριθεί στον τελικό, το συγκεκριμένο ποσό θα αυξηθεί στις 960.000 ευρώ, ενώ αν μπορεί να πραγματοποιήσει το όνειρο του, τότε το χρηματικό έπαθλο που θα πάρει θα είναι 1.766.000 ευρώ.

Υποκλίθηκε κι ο Ναδάλ

Το γεγονός ότι πλέον ο Τσιτσιπάς ανήκει στο... κλαμπ των κορυφαίων παραδέχθηκε κι ο Ράφα Ναδάλ μετά την ήττα του.

«Έφταιξαν κάποιες λεπτομέρειες. Έχασα μερικές ευκαιρίες στο τάι μπρέικ, που δεν έπρεπε να τις χάσω, αν ήθελα να κερδίσω. Ο Τσιτσιπάς έπαιξε εξαιρετικά από το 3ο σετ και μετά. Έχασα την ευκαιρία να βρεθώ ξανά στα ημιτελικά. Μπράβο του, ήταν καλύτερος στα κρίσιμα σημεία. Στο 4ο και το 5ο σετ έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο και έκανα κάποια κρίσιμα λάθη. Πρέπει να πάω στην προπόνηση και να βελτιωθώ. Ήμουν κοντά, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό» τόνισε ο σπουδαίος Ισπανός, για να υπογραμμίσει ότι: «Κάποιες φορές τα πράγματα πάνε καλά, άλλες όχι. Δυστυχώς για εμένα, εδώ είχα περισσότερους τραυματισμούς, σε σχέση με άλλα μέρη. Όμως, σήμερα δεν νιώθω άτυχος. Έχασα από έναν εκ των κορυφαίων παικτών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: Αυτή είναι η τάση για τον υπόλοιπο Φεβρουάριο μετά την «Μήδεια»